Deputatul Ioan Dinita, scapat pentru a doua oara de parlamentarii chiulangii

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 17:04
3351 citiri
Deputatul Ioan Dinita, scapat pentru a doua oara de parlamentarii chiulangii
Foto: Arhiva

Deputatii nu au fost in stare sa dea un vot, luni, pentru solicitarea DNA de ridicare a imunitatii deputatului PC Ion Dinita in vederea arestarii lui preventive.

Conform Digi24, s-a constatat doar ca nu a mai fost cvorum in sala, nu s-a facut o prezenta nominala, asa ca nu se stie ce partide sunt responsabile pentru aceasta situatie.

Desi la inceputul sedintei de plen a Camerei Deputatilor a existat cvorum de sedinta, 257 de deputati votand pentru alegerea lui Marian Neacsu in functia de vicepresedinte in locul lui Viorel Hrebenciuc, pe parcurs deputatii au parasit sala, asa incat doar 152 de alesi au ramas la sedinta, numar insuficient.

Pentru ca nu a fost atins cvorumul de 203 deputati, solicitarea DNA a fost amanata pentru o data ulterioara.

"Mai devreme sau mai tarziu, votul asta va fi dat. Tergiversarea nu e pozitiva", a comentat noul vicepresedinte al Camerei, Marian Neacsu (PSD).

El a spus ca a solicitat listingul de vot. "Urmeaza sa merg in birou si sa vad ce colegi au lipsit (...) Mandatul nu e imperativ, eu nu pot sa indic nici ce, nici cum, nici cand sa voteze", le-a spus Neacsu jurnalistilor, subliniind ca pana la alegerile prezidentiale mai sunt 4 zile si "e clar" ca nu se va mai da un vot in cazul Dinita pana duminica.

Zi decisiva pentru deputatul Ioan Dinita: Poate ramane fara imunitate

Decizia in cazul deputatului PC a fost amanata si saptamana trecuta, din cauza ca deputatii au chiulit in masa de la sedinta de plen in care trebuia sa se pronunte prin vot asupra cererii DNA.

Deputatul Ion Dinita scapa deocamdata de arestul preventiv

DNA cere retinerea deputatului Ion Dinita - Comisia Juridica lasa situatia in pom

Ioan Dinita este cercetat pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu.

Procurorii anticoruptie spun ca firma deputatului PC Ion Dinita ar fi obtinut contracte preferentiale de la CJ Brasov, de peste 7,6 milioane de euro.

Aristotel Cancescu a fost incarcerat - nu a avut niciun bagaj asupra sa

Presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, se afla in prezent in arest preventiv. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri noaptea arestarea preventiva pentru 30 de zile a acestuia. Presedintele CJ Brasov s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov in aceeasi noapte, in jurul orei 01.00.

Aristotel Cancescu este acuzat de luare de mita, trafic de influenta, cinci infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la tentativa la abuz in serviciu.

C.B.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#deputati amanat imunitate DInita, #ridicare imunitate deputat Dinita , #camera deputatilor