Ziare.com

Legea pensiilor intra in dezbaterea Camerei Deputatilor

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 07:26

   

Legea pensiilor intra in dezbaterea Camerei Deputatilor
Comisia de munca din Camera Deputatilor incepe miercuri dezbaterile asupra Legii pensiilor, la sedinta urmand sa participe si ministrul Muncii, Mihai Seitan, pentru a-si prezenta proiectul, a anuntat presedintele forului, Victor Paul Dobre.

Potrivit acestuia, dezbaterile asupra Legii pensiilor vor incepe la ora 13.00, la sala Nicolae Balcescu.

Legea pensiilor a fost adoptata tacit la Senat, pe 10 mai, dupa ce reprezentantii PSD au parasit sedinta.

Sedinta Senatului a fost suspendata la acea data din lipsa de cvorum. Legea merge acum la Camera, in varianta propusa de Guvern.

Plenul Senatului a respins amendamentul PSD-PNL ca valoarea punctului de pensie sa nu poata reprezenta mai putin de 45% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Supus la vot, amendamentul a intrunit 51 de voturi pentru, 52 impotriva si trei abtineri. Dupa vot, liderul grupului PSD Ion Toma a anuntat ca senatorii PSD+PC nu accepta acest lucru si parasesc sala.

Dupa plecarea PSD din sala s-a constatat initial ca cvorumul se pastreaza. La cateva minute insa, dupa ce inclusiv senatori de la putere au parasit sala, s-a trecut la apel nominal, in urma caruia a rezultat ca la sedinta mai sunt prezenti doar 62 de senatori, din necesarul de 69.

In aceasta situatie, dezbaterile nu au mai putut continua, astfel ca Legea unitara a pensiilor a trecut prin adoptare tacita la Camera Deputatilor prin indeplinirea termenului de 10 mai.

Confruntati cu aceasta situatie, liderii senatorilor PNL si PD-L s-au acuzat reciproc de faptul ca Legea pensiilor a intrat in adoptare tacita.

Citeste mai multe despre legea pensiilor lege Camera Deputatilor
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2437 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

rastignirea pensiilor nesimtite

IN LEGEA 19 ERA O PREVEDERE CE LIMITA PENSIA LA 5 PUNCTE. AR FI O SOLUTIE PENTRU IESIREA DIN CRIZA . SI TOATA LUMEA AR FI MULTUMITA. NU MAI EXISTA PENSII NESIMTITE SI NICI PENSIONARI CARE SA SE PLANGA CA NU LE AJUNG BANII PENTRU MEDICAMENTE. DOMNULE PRESEDINTE, DOMNILOR MINISTRII... ARATATI CA AVETI SANGE IN INSTALATIE SI ATACATI LA BUZUNARUL PLIN NU LA AMARATI.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor