Legea privind cainii vagabonzi, scoasa de pe ordinea de zi a Camerei

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 14:10
1716 citiri
Legea privind cainii vagabonzi, scoasa de pe ordinea de zi a Camerei
Foto: Arhiva

Votul asupra legii cainilor fara stapan a fost amanat cu doua saptamani, la cererea liderilor de grup din arcul guvernamental, acest interval urmand sa fie folosit pentru ca deputatii sa ceara punctele de vedere ale administratiilor locale din colegiile lor.

Propunerea a fost facuta dupa pauza de consultari dintre liderii de grup ceruta de catre Mircea Toader, liderul grupului democrat-liberal.

"Punctul nostru de vedere este sa amanati acest vot peste doua saptamani, timp in care fiecare dintre noi vom solicita administratiilor locale sa-si prezinte punctele de vedere si sa le spuneti si lor 'noi nu suntem de acord cu ce vreti voi' si poate la anul veti avea o problema", s-a adresat Toader parlamentarilor opozitiei.

"Mai intai imi intreb constiinta mea, inainte sa-l intreb pe primar", a replicat deputatul PNL Cristian Adomnitei. Acesta a amintit ca, pe 13 octombrie, Parlamentul European a adoptat o declaratie scrisa pe aceasta chestiune in care se pronunta pentru masuri de control ale statelor membre privind modul in care acestea respecta principiul Tratatului de la Lisabona, potrivit caruia animalele sunt considerate fiinte simtitoare, iar cruzimea fata de acestea trebuie pedepsita.

Propunerea facuta plenului de catre Mircea Toader a fost adoptata cu 158 voturi favorabile, 100 contra si sapte abtineri.

Anterior, deputatii decisesera ca votul asupra proiectului de lege privind eutanasierea cainilor fara stapan sa fie electronic si secret, in urma acestei decizii PSD anuntand ca nu va participa la vot.

Propunerea ca votul sa fie secret, formulata de liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a intrunit 161 voturi favorabile, 125 "impotriva" si trei abtineri. In urma acestei decizii, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a anuntat ca PSD nu participa la vot, social-democratii urmand sa-si scoata cartelele din aparatele de vot. Drept raspuns, democrat-liberalul Mircea Toader a solicitat o pauza de consultari de 10 minute, care a fost acordata.

Anterior, liderul PSD Victor Ponta a criticat propunerea ca votul sa fie secret, pledand pentru o procedura de vot la vedere, prin apel nominal si a anuntat ca social-democratii se opun proiectului de lege. "Nu trebuie sa ne ascundem, nu trebuie sa ne fie rusine, propunem vot prin apel nominal, ca toti cei care ne-au votat sa stie daca avem curajul sa ne asumam o decizie. Faptul ca va ascundeti e nu doar neprincipial, e o bataie de joc la adresa celor care v-au votat", a comentat presedintele PSD.

Mircea Toader a replicat ca Biroul Permanent al Camerei a decis ca votul sa fie secret. El a sustinut ca aceasta procedura este necesara intrucat, in cazul acestei legi, votul nu este unul politic, ci este unul de constiinta si reprezinta raspunderea deputatilor fata de colegiile in care au fost alesi. El a tinut sa sublinieze ca Asociatia Municipiilor si Oraselor din Romania a solicitat expres aprobarea legii.

La randul sau, presedintele Camerei, Roberta Anastase, a afirmat ca decizia de a se vota secret a fost luata prin consens de lideri de grup, fapt negat de deputatul PNL Eugen Nicolaescu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#lege caini vagabonzi, #lege maidanezi, #lege caini fara stapan , #camera deputatilor