Ziare.com

Definitia casatoriei din noua Constitutie, noul mar al discordiei din USL?

Joi, 06 Iunie 2013, ora 13:36

   

Definitia casatoriei din noua Constitutie, noul mar al discordiei din USL?
Unele teme de revizuire a Legii fundamentale, precum votul dat deja asupra definirii casatoriei ca relatie intre un barbat si o femeie si regimul interceptarilor, dar si alte subiecte amanate la vot in Comisia de revizuire, au generat disensiuni intre liderii USL, sustin surse din Uniune.

Aceste teme urmeaza sa fie discutate intre liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu in cursul zilei de joi, in pauza sedintei Comisiei de revizuire.

Astfel, Victor Ponta a ajuns, in jurul orei 13.00, la Parlament, in biroul presedintelui Senatului Crin Antonescu.

La ora transmisterii acestei stiri, Crin Antonescu se afla la biroul sau de la Senat, impreuna cu mai multi liberali membri ai Comisiei de revizuire, printre care Tudor Chiuariu, George Scutaru, Dan Motreanu si Alina Gorghiu.

Casatoriile gay, interzise prin Constitutie: Nimeni nu s-a opus in comisie

Social-democratii din Comisia de revizuire s-au reunit, in acelasi timp, la Camera Deputatilor.

Sursele citate au precizat ca social-democratii ar dori reluarea votului asupra amendamentului votat deja prin care casatoria e definita ca relatie intre un barbat si o femeie si mentinerea articolului din Constitutia actuala, care defineste casatoria ca relatie dintre "soti".

Amendamentul respectiv a fost votat cu larga majoritate in Comisie, atat de social-democrati, cat si de liberali.

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie", sintagma care inlocuieste cuvantul "soti", prezent in textul actual al Legii fundamentale.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constitutie, care are continutul "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor" devine: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Amendamentul a fost initiat de deputatii Florica Chereches, Grigore Craciunescu si Mircea Dolha. Un amendament in acest sens a fost transmis Comisiei de revizuire si de catre Biserica Ortodoxa Romana. Amendamentul a fost adoptat cu 15 voturi "pentru" si 3 abtineri. Deputatii PNL Petre Roman, George Scutaru si Alina Gorghiu sunt cei care s-au abtinut.

Presedintele Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca va fi prevazuta posibilitatea ca procurorul, in cazuri exceptionale, sa poata dispuna interceptarea convorbirilor sau masuri similare, fiind in discutie insa perioada luarii acestor masuri.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2173 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

casatoria a fost inventata

de evrei, din ce motive , poate chiciti (si postarea asta are continut rasist??)

 
 

 

este biblică

și este bine așa.

Tocmai că ne-am gandit destul..

BISERICA

veghează la toate articolele sau numai... ?!

 

Atentie

O Consttitutie care ar definii familia ca putand fi formata din HOMO are toate sansele sa fie respinsa prin vot de romani. Or sa poata fi convinsi, usor sa trimita hoti si "***" in Parlament dar, nu vor fi de acord sa vada cum doi homo cresc si educa un copil infiat. Ma ingrozeste numai gandul. Si mort ma duc sa votez impotriva unei asemenea Constitutii.

 

"toate sansele sa fie respinsa prin vot de romani"

Crezi ca HOTII din parlament vor cere parerea poporului?!

NU s-a facut nici un vot privind "aderarea" Romaniei la smen ghen! "Vrei, nu vrei, bei, Grigore, agheazma!".
Uite-asa 'or ajunge Romanii la cheremu' cu ristilor!

Desteapta-te, Romane!

Nihil sine Deo!

"barbat si o femei"

Cei travesti cum vor fi evaluati? Dar barbatii care se cred femei ?? Daca aduc adevernta medicala, o femeie care simte barbat se va putea casatori cu o femeie care se simte femeie??

 

Soti....

....liber consfintit intre soti.... Exprimarea era corecta si avea o singura interpretare. Sotii nu puteau fi decat barbat si femaie. Cei cu alte orientari erau doritori sa exploateze formularea. Dar, in Constitutia noastra notiunea de soti e strans legata de cea de parinti si educatori ai copiilor. Ar fi o blasfemie sa legam aceste notiuni cu ce de pederast sau lesbiana. Ponta si Antonescu, indiferent de aplecare si interes politic, sunt romani si, cred, mai doresc votul romanilor.

 

"Casatoria" e treaba bisericii. Si PUNCTUM!

Casatoria (de fapt, cununia) e treaba bisericii.

"Statul" sa dea numai certificate de uniune civila (care vor fi echivalentul certificatului de "casatorie civila", deci ar avea acelasi efect pentru impozite, etc) si-am rezolvat treaba!

Inc-un pronostic: in "meciul"... "Stat" - Biserica... pronostic 2.

Nihil sine Deo!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor