Simbolul competentei absolute

Luni, 29 Decembrie 2008, ora 18:57
7498 citiri
Simbolul competentei absolute
Foto: Ziare.com

Prea-maritul uninominal ne-a adus in Guvern si in Parlament o noua clasa politica, reformata si vioaie, simbol al competemtei si pregatirii profesionale.

Fara inaltatorul uninominal nu am fi ajuns, la 19 ani de la impuscarea lui Ceausescu, sa ne mandrim cu asa splendide intelectuale si asa vanjosi barbati politici, pusi in fruntea tarii sa ne ghideze spre viitor.

Tot mult visatul uninominal ne-a adus si obeza coalitie PD-L-PSD, gratie careia acum avem in Legislativ si Executiv "profesionisti" de renume pe functii importante.

Asa se explica prezenta prea-credinciosului antrenor de fotbal Anghel Iordanescu in postul de vicepresedinte al Comisiei de invatamant.

Desigur, fostul selectioner nu prea stie elementara gramatica, dovada fiind numeroasele dezacorduri din trecut (cel mai remarcabil si de neuitat: "rezultatele vorbeste"), dar ce mai conteaza biata limba romana cand e vorba de un general al tarii, ales de popor sa-l reprezinte in Senat. Daca se supara nitel, poate si scoate din manualale scolare acordurile astea enervantele.

Un alt om exceptional care si-a dobandit un loc binemeritat in parlament este Serban Mihailescu. Miki Spaga al Guvernului Nastase este noul secretar al Comisiei economice din Senat, un post perfect pentru cel care s-a perindat luni intregi pe la Parchet si DNA, in legatura cu un mititel abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si folosirea influentei si autoritatii in vederea obtinerii unor foloase materiale. Dar ce mai conteaza? La Parlament nou, tentatii vechi.

La comisia de Aparare din Camera Deputatilor sunt oameni competenti si capabili sa ne apere de... mistreti. Uitand neglijent microfonul deschis, doi parlamentari, Gabriel Vlase din Bacau si Angel Tilvar din Vrancea, ne-au dat o minunata lectie de vanatoare.

Domnul Vlase este omul cu povesti suculente, doar a fost la padure cu Dumitru Sechelariu si prim-procurorul din Bacau. Gratie deputatului Vlase am aflat, spre exemplu, ca mistretii au auzul fin si obrazul subtire. De aceea, fug cand aud injuraturi si alte "chestii d-astea pornografice".

Ca sa nu se simta doamnele ignorate, sa amintim si de tinerele exemplare feminine care ne conduc.

Presedintele Camerei Deputatilor este o tanara pe nume Roberta Anastase, prima femeie sic ea mai tanara persoana in acest post. Google-ul o recunoaste dupa participarea la Miss Univers de acum ceva ani. Roberta Anastase a fost Miss Romania si, daca in trecut ne-a reprezentat tara in costum de baie, acum o va face de la nivelul functiei de al treilea om in stat.

Anastase e in PD de la 15 ani, pe atunci facea cafele greilor din Prahova. Intre timp a crescut si a invatat cum e cu lupta ideologica. Dovada sta executarea politica a veteranei Paulei Ivanescu, in doar 24 de ore, de la sefia filialei prahovene, pe care si-o dorea pentru sine.

Sa lasam Parlamentul si sa privim si in alte cercuri cum ar fi Guvernul. Si aici sunt doua doamne demne de toata lauda si aprecierea.

Prima este, fireste, Elena Udrea, care s-a catarat tocmai in fruntea Turismului, minister creat parca special pentru ea, sau mai degraba pentru sotul sau, care detine un hotel sau doua.

Actuala blonda de la Palatul Victoria a starnit zambete inca de la audierea din comisia de la Parlament, cand a tinut o mica lectie de geografie presarata cu balbe: "Avem resurse in domeniul turismului. Avem litoralul Marii Negre, aaa, avem Dunarea, apele, raurile de interior, avem munti...". A fost oprita din scurt de unul dintre membrii comisiei, Varujan Vosganian, care a apostrofat-o ca a venit cu un proiect "dupa ureche, in necunostinta de cauza".

Potrivit viitoarei sefe de la Turism, Cabinetul Boc si-ar propune sa faca in Romania "turism cultural si religios". Nimic nu mai surprinde la Elena Udrea, nici macar daca ar fi prima care inventeaza turismul de... parcare.

O alta ministresa tanara si fermecatoare este Monica Iacob Ridzi. Pana acum un europarlamentar cuminte, Ridzi nu prea s-a remarcat in peisajul politic. O privire aruncata in trecut ne aminteste un moment cel putin bizar din cariera acesteia de deputat.

Pe 28 februarie 2006, Monica Ridzi a sustinut de la tribuna Parlamentului o declaratie politica despre importanta ... Martisorului. Iata cateva fragmente:

"Tatal viteazului Romulus era chiar Marte, zeul razboiului. Insa in acea zi, zeul Marte isi scotea coiful si platosa, decretand pacea in Cetatea Eterna. In prima zi a lunii Martie, romanii isi sarbatoreau femeile, prin ceremonialul superb al Matronaliilor. Barbatii faceau femeilor mici daruri, obicei pagan, insa atat de frumos, incat strabatand prin veacuri de lumina si intuneric, a ajuns pana in zilele noastre, sub forma martisorului. (...)

In virtutea acestei traditii, in numele femeilor din cetate, ma adresez azi domniilor voastre, barbatilor. Nu va speriati, bravi urmasi ai Romei! Nu va cerem sa va imbracati in rochii. Nici nu intindem mainile spre carma puterii. Stim ca ati zambit neincrezatori ori de cate ori femeile au preluat initiativa in aceasta tara, fie ca a fost vorba de Ana Ipatescu sau Ecaterina Teodoroiu. Sau, de ce nu?, Monica Macovei care astazi se lupta barbateste cu hidra coruptiei, cuvant care, in mod inexplicabil, este de genul feminin!

Va multumim sincer pentru martisoare, pentru toti acesti ghiocei frumosi din tabla poleita. Nu vrem sa conducem singure Roma, nici macar o singura zi. Noi, femeile, pretuim viata mai mult decat puterea! Pentru ca noi dam nastere vietii".

Superb, nu-i asa? Traim in Romania si asta ne... imbolnaveste de nervi.

CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
#ministri Guvernul Boc, #Parlament comisii, #incompetenta , #guvern
Comentarii
M
Mulder
rank 1
Chiliane ! Citii articolul si ma crucii ! Cat de de fraier ma crezi tu pe mine sa pun botul la niste alegatii ...