Legea vanatorii si protectiei fondului cinegetic modificata - vezi noile prevederi

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 21:14
5226 citiri
Legea vanatorii si protectiei fondului cinegetic modificata - vezi noile prevederi
Foto: Arhiva

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta 102/2010 care modifica Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic 407/2006, intre principalele noutati ale actului normativ regasindu-se schimbarea modului de calcul al tarifelor de gestionare in functie de potentialul cinegetic al domeniul administrat si nu pe baza cotelor de recolta, cum se prevedea anterior.

Actul normativ este lege organica si a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor cu 254 de voturi "pentru", 2 "impotriva" si 4 abtineri.

La prezentarea raportului la lege, presedintele Comisiei de agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice, Kelemen Attila, a punctat faptul ca legea de aprobare a OUG 102/2010 va crea premisele egalitatii de sanse pentru toate categoriile de gestionari prevazute de lege in domeniul exploatarii fondului cinegetic.

Totodata, a completat Kelemen Attila, la prezentarea raportului in plen, actul normativ prevede corelarea perioadelor de vanatoare cu cele prevazute de legislatia europeana.

Cea mai importanta prevedere a legii vizeaza schimbarea modului de calcul al tarifelor de gestionare a fondurilor de vanatoare, avand ca unic criteriu potentialul cinegetic al terenului si nu pe cel al cotelor de recolta cum era prevazut in Legea 407/2006 a vanatorii, a subliniat presedintele Comisiei de agricultura.

Reprezentatul Ministerului Mediului la dezbateri, secretarul de stat Cristian Apostol, a declarat, la randul sau, ca modul de calcul al tarifelor de gestionare va elimina situatiile in care un gestionar de fond platea 20 de euro pe an.

"Tariful de gestionare era impus de cota de recolta si nu de bonitatea fondului de vanatoare, pana la revizuirea modului de calcul. (...) Au fost situatii in care se plateau 20 de euro pe an. Acum nu se va mai plati sub 1.500 de euro la niciun fond de vanatoare, iar in zonele de munte se poate ajunge chiar la 6-7 mii de euro anual", a explicat Cristian Apostol.

Camera Deputatilor este Camera decizionala pe aceasta lege.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#legea vanatorii modificata, #Camera Deputatilor proiect lege , #lege
Comentarii