Interlopii politici

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Luni, 07 Iulie 2014, ora 09:56
2362 citiri
Interlopii politici

Sunt printre noi. Peste tot. In toate partidele mari. Ar putea fi celebri traseisti. Ar putea fi fosti comunisti sau securisti. Turnatori sau oameni de afaceri care au afaceri cu statul. Combinatori din partide, care lucreaza in interes personal, de grup, sau de partid.

Interlopii din sfera politica nu au fost nominalizati, dar istoria ne arata ca exista. Forta lor sta in slabiciunea altora. In lipsa legilor clare sau in prezenta celor existente care i-au avantajat in multe situatii.

In timp ce noi dezbatem problemele reale care franeaza dezvoltarea tarii, ei fac si desfac Romania, dupa bunul plac. Interlopii politici sunt cei care stiu exact unde sa actioneze ca sa detina controlul asupra sistemului. Asupra circulatiei banilor publici. Asupra posturilor de demnitari publici, care detin functiile importante care conteaza, ghideaza si controleaza sistemul mafiei politice romanesti.

Parerea mea este ca singurul numitor comun al interlopilor din politica damboviteana este ca acestia se recunosc usor intre ei si-si impart sferele de influenta precum familiile mafiote. Cand un partid devine familia lui, actioneaza.

Un interlop politic are multe defecte, dar nu are cum sa fie un prost. El trebuie sa fie recunoscut in mediul lui, sa fie apreciat pentru ajutorul dat la nevoie. Un politruc din aceasta tara care se manifesta ca un interlop nu poate avea idoli. El este creatia slabiciunilor dintr-un mediu defavorizat sau foarte favorizat. Numai printr-o astfel de conjunctura se poate impune, "la cererea" unui grup care vrea sa-si atinga obiectivele politice cat mai repede.

De-a lungul timpului s-a tot vorbit despre interlopi in Romania. Majoritatea si-au castigat notorietatea prin violenta fizica, prin faradelegi, prin santaj, prin camatarie, prin trafic de influenta sau alte metode aplicate in legea lor. Ei sunt cunoscuti de autoritiati, de multe ori anchetati, de cele mai multe ori scapati. Arma lor a fost, aproape mereu, vulnerabilitatea sistemului.

Acelasi lucru se poate spune si despre confratii din politica, pentru ca acelasi sistem este valabil si aici. De multe ori, scena politica a oferit o gama mult mai mare de oportunitati pentru interlopii conectati in toate retelele statului: in administratia publica, in ministere, in institutiile publice cu bugete mari, in regiile autonome si consiliile de administratie ale societatilor de stat care dau remuneratii record.

In ultimii 24 de ani, playmaker-ii politici au avut ca prioritate absoluta satisfacerea clientelei politice.

In fata interlopilor politici, la vedere, zic eu, stau cei mai importanti oameni din aceasta lume. Fara un spate asigurat, acesti indivizi nu ar putea sa-si desfasoare activitatea. Pur si simplu, nu ar exista! Prin intermediul lor, liderii politici isi rezolva multe din obligatiile asumate fata de cei care i-au votat.

Pentru mine, ca privitor al spectacolului politic, interlopii sunt niste mafioti politici, uneori ridicati la rang de mari combinatori.

Rolul jucat de interlopii politici in viata noastra este cel mai negativ cu putinta pentru viata economica, politica si sociala a tarii noastre. Cand ceva nu merge intr-o institutie publica, vorbim despre incompetenta. Cand banii ministerelor se risipesc aiurea sau sunt dati cu dedicatie, vorbim de coruptie. Cand un partid impune o lege neavenita, vorbim de trafic de influenta. Aici sunt ei, interlopii politici.

Cred ca unul din principalele obiective ale serviciilor secrete ar trebui sa fie destructurarea retelei de interlopi politici, care genereaza tot raul acestei tari. Cand acestia sunt prinsi, pot oferi informatii vitale despre capetele incoronate din politica romaneasca. De acolo pleaca deciziile care au tinut Romania subdezvoltata.

Existenta interlopilor politici locali, regionali si nationali explica de ce nu se schimba clasa politica de 24 de ani si lumea nu mai vrea sa mearga la vot. Cu ei in frunte, Romania este a lor si problemele cotidiene raman ale noastre.

NB: Autorul nu este implicat politic, nu are nicio functie publica si nu s-a dus la vot.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#interlopi politica , #politica interna