Politica fiscala: "Ciocu' mic si joc de glezne!"

Vineri, 27 August 2010, ora 18:35
1944 citiri
Politica fiscala: "Ciocu' mic si joc de glezne!"

In aceste zile, se implineste un an de la moartea lui Michael Jackson. Sa-i fie tarana usoara. Datorita lui avem un manifest social, un cantec numit "They don't care about us". Pe romaneste, "astora nu le pasa de noi". Atunci, de cine le pasa?

"Nu conteaza ce faci, voturi sa iasa", definea Basescu strategia electorala a politicienilor romani. Acum, parca cei de la putere vor cu tot dinadinsul "voturi sa nu iasa".

Dar, sa nu ne grabim cu asemenea constatari, pentru ca avem exemplul campaniei prezidentiale de anul trecut. Atunci, cand populatia s-a ingramadit sa-i voteze pe cei, care tocmai ii trimisese in concediu fara plata. Poate ca ne-am obisnuit cu raul.

Unul dintre copii lui Ossama Bin Laden declara intr-o carte document, ca tatal sau a intentionat sa-si foloseasca copii pe post de kamikaze, in lupta lui cu imperialistii pagani. El s-a aratat uluit, la acel moment, ca tatal sau "isi uraste mai mult dusmanii decat isi iubeste copiii".

Traian Basescu nu-si iubeste deloc copiii carora le-a daruit portofolii guvernamentale. Uraste, atat de mult, trusturile de presa "guralive", pe cei cu profesii liberale, pe moguli, si pe cei din Opozitie, incat pare ca cei de la Guvern sunt lasati intentionat sa-si franga gatul.

Romanii n-au inteles ca trebuie sa protesteze fata de reglementariile aberante, care i-a pus pe drumuri zilele acestea. S-au ingramadit, intr-un spirit de turma, pe la ghiseele din administratia publica. Chiar si pentru un leu, datorat la stat.

Multi vorbesc de greva fiscala, dar nu-si dau sema ca exista, la indemna fiecaruia dintre noi, un instrument de protest destul de facil. O greva de consum. Disperarea cu care ni se tot vara mana in buzunar nu este caractreristica unei societati de consum. Mai degraba, unei societati din lumea a treia africana.

Celebra, "ciocu mic ca suntem la putere", a scos si ea capul in mass-media. Si, a inceput sa se ratoiassca la nenorocitii de autori.

Ce, numai sereleurile ei sa stea pe la cozi? Sa stea si astia creativi, iar, daca nu pot, sa plateasca pe cineva sa le faca treaba.

Ce, liberalii trebuiau sa faca legea cu "drepturili da autor" si cu profesiile astea liberale. Pai, ce faci doamna, il contrazici pe seful de trib? Nu sunteti si voi liberali, cum v-ati declarat? Dreapta care a impus cota unica, chipurile ca sa ne simplice existenta fiscla! Dar, pe langa asta, mai sunt cateva sute de taxe si impozite?

Se impun restructurari masive in administratie, dar trimitem oamenii cu gramada la ghisee. Sustinem ca trebuie sa creasca consumul, dar ne-am lipit mainile, cu adeziv, de buzunarul romanilor.

Multi romani sunt intr-o greva de consum fortata, de ceva timp. Din cauza ca stau prost cu banii. Daca s-ar coaliza si elefantii astia cancerosi, intr-o minigreva de cateva zile? Sa mancam ceapa cu paine si ceva mustar. Sa punem pe jar, cateva zile, finantele tarii.

Sa vina Seitan, Vladescu si Boc pe la tv, si sa intrebe cetatenii: "de ce nu mai mancati, ma? ca sunt magazinele goale". "Unde sunt domnilor, goale? Doi oameni vi se par putini?". Raspunsul dat de grevisti.

Oricine ar veni in locul Guvernului Emil Boc nu poate fi comparat cu acesta. Unii zic ca, orice alt partid ar face un guvern, de 1.000 de ori mai bun. Gresesc, hazardandu-se in asemenea afirmatii comparative.

Pai, daca Guvernul este egal cu zero, orice ai inmulti cu aceasta cifra iese tot o nulitate. Asa ca indemnul Guvernului Boc prin vocea distinsei doamne Constantinescu ramane: "Ciocu' mic si joc de glezne".

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#politica fiscala Romanaia, #Seitan Vladescu Basescu, #consum greva, #greva fiscala , #politica interna