Frunda: E intelept ca Ponta discuta cu Basescu despre procurori. Nu trebuie concurs!

Vineri, 29 Martie 2013, ora 14:32
2653 citiri
Frunda: E intelept ca Ponta discuta cu Basescu despre procurori. Nu trebuie concurs!

Consilierul onorific pe probleme juridice al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, considera ca e o idee buna ca acesta si presedintele Traian Basescu sa se consulte pentru numirea procurorilor-sefi la Parchetul General si DNA si spune ca nu e nevoie de un concurs pentru desemnarea acestora.

"Cred ca solutia buna e respectarea legii, inseamna ca ministrul Justitiei propune, Consiliul Superior al Magistraturii avizeaza si presedintele accepta sau respinge motivat propunerile respective.

Cred ca e inteleapta decizia premierului (care e si ministru interimar al Justitiei - n.red) de a discuta cu presedintele republicii, sa incerce sa stabileasca, sa proiecteze numirea viitorilor procurori-sefi. Nu e normal sa avem procurori interimari, deja sunt la al doilea mandat prelungit cate 6 luni. Daca sunt procurori interimari, asta slabeste autoritatea institutiei, credibilitatea. Cred ca, atat din punct de vedere politic, cat si juridic, numirea procurorilor e urgenta, trebuie facuta cat mai repede, daca se poate, pe criterii exclusiv profesionale, nu politice", a spus Frunda pentru Ziare.com.

Intrebat daca nu ar trebui facut un concurs, asa cum a facut si fostul ministru Mona Pivniceru, Frunda a raspuns: "Nu trebuie facut niciun concurs, legea nu prevede un concurs, e dreptul ministrului Justitiei, ca ascultand candidati, sa numeasca. Poate sa asculte unul singur si poate sa numeasca 20, nu asta e important. E important sa fie calitativ corespunzatori".

Ponta: Procurorii nu sunt numiti pe consultari politice. Discut cu Antonescu, dar nu sunt dezbateri

Prim-ministrul Victor Ponta a spus ca procurorii si judecatorii nu sunt numiti in urma unor consultari politice, indicand faptul ca nu se va consulta cu colegul sau de alianta, Crin Antonescu, in desemnarea numelor pentru aceste functii.

"Judecatorii si procurorii nu sunt numiti pe consultari politice. Discut tot ce fac cu domnul Antonescu, dar nu sunt dezbateri si nu sunt numiri politice de procurori si judecatori", a spus ministrul interimar al Justitiei, care a fost invitat, vineri, la Congresul Avocatilor.

Premierul a specificat ca spera ca saptamana viitoare sa faca propunerile pentru procurori.

Acum cateva zile, Ponta a spus ca va discuta cu Traian Basescu despre numirea procurorilor-sefi la DNA si Parchet.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Frunda numire procurori, #Ponta Basescu numire procurori , #procurori sefi