Guvernul pune capat zvonurilor: Nu se va face nicio remaniere

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 16:02
1803 citiri
Guvernul pune capat zvonurilor: Nu se va face nicio remaniere
Foto: Arhiva

Guvernul a spulberat toate zvonurile care au aparut in ultimele zile cu privire la o eventuala remaniere si anunta ca acest "subiect nu este de actualitate".

"Nu exista niciun demers institutional intre primul-ministru si presedintele Romaniei in vederea realizarii remanierii guvernamentale. In consecinta, acest subiect nu este de actualitate", se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Biroul de presa al Executivului anunta ca, potrivit Constitutiei, remanierea se face de presedinte, la propunerea premierului.

"Potrivit art. 85, alin 2 din Constitutia Romaniei remanierea se efectueaza de presedinte, la propunerea primului-ministru", se mai arata in comunicat.

Gherasim: Oltean a propus remanierea, Boc a acceptat

Deputatul Vasile Gherasim, unul din liderii organizatiei PDL Bucuresti, a declarat, duminica seara, dupa intalnirea PDL de la Vila Lac, ca democrat-liberalii au agreat ca remanierea sa fie decisa de Emil Boc, dupa ce se consulta cu presedintele Basescu.

Gherasim a spus ca secretarul general al PDL, Ioan Oltean, le-a propus celor prezenti la intalnire ca premierul Emil Boc sa se ocupe de remanierea guvernamentala, si nu partidul, "pentru ca asa prevede Constitutia", solutie acceptata de reprezentantii PDL veniti la discutii.

Igas, primul pe lista ministrilor remaniabili - Sondaj

Presedintii de organizatii ai PDL, Biroul Permanent si ministrii formatiunii s-au reunit duminica, la o vila de protocol, pentru o discutie informala despre prioritatile politice. Presa scrisese ca este posibil ca la intalnire sa participe si presedintele Basescu, dar acesta nu a venit.

In ultimele saptamani s-a vorbit tot mai des despre o remaniere a Cabinetului Boc.

Ministrul Traian Igas spune ca remanierea este treaba premierului

#remaniere guvern Boc, #Guvernul neaga remanierea , #remaniere