USL - in pragul exploziei (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 13 Iunie 2011, ora 20:13
8068 citiri
USL - in pragul exploziei (Opinii)
Foto: evz.ro

Sa nu facem un capat de tara din faptul ca si Crin Antonescu, dupa modelul Traian Basescu si restul pedelistilor, a inceput sa vada in orice critica la adresa USL un atac atent pus la cale de fortele vandute celeilalte forte politice.

Ceea ce e enervant astazi in Romania e ca, daca critici USL, inseamna ca esti vandut Puterii, iar daca ti se pare ca ceva e in neregula cu Traian Basescu sau partidul de guvernamant, trebuie sa fii, fara doar si poate, un malefic vandut mogulilor sau sustinator al lui Felix.

Nu conteaza ce spui, nu are importanta daca este adevarat sau nu ceea ce incerci sa sustii, conteaza modul in care te raportezi la politica si trendul opiniei majoritare. Crin Antonescu lasa mai nou senzatia ca nu vrea sa scape netaxata nicio atingere a Uniunii Social Liberale. Astfel, el a reusit performanta de a copia intru-totul tehnica de infierare a presei, dupa exemplul rusinos practicat insa cu succes de catre echipa speciala de interventie pe micul ecran a Partidului Democrat Liberal.

Regionalizarea Romaniei se pare ca a luat si mintile Uniunii Social Liberale, nu doar pe cele ale pedelistilor. Frumusetea acestui subiect este ca, desi nu crede nimeni in necesitatea, oportunitatea si posibilitatea de realizare concreta, toata lumea incearca acum sa isi aroge dreptul si locul primului faptuitor. Nici nu a sfarsit bine de cuvantat Traian Basescu despre regionalizare, nici nu si-a gasit presedintele toate regiunile prin tara, ca liderii USL au si sarit la atac. Nu conteaza cum, conteaza ca au sarit.

Aceasta nefericita obisnuinta de a critica tot ce misca doar pentru ca vine dintr-o anumita directie, iar tu te-ai invatat ca este si da bine la popor sa te ridici in picioare si sa spui nu, risca sa se transforme in cazul celor doi lideri intr-o adevarata obsesie compulsiva.

Spune Traian Basescu ca afara ploua, te faci de ras daca nu apari la televizor sa spui ca de fapt afara e soare si frige atat de tare incat trebuie sa iesim in strada sa protestam. Asa au stat lucrurile si cu regionalizarea. A iesit presedintele sa o anunte, a grait imediat si USL. Ca un ecou spart al Puterii, Uniunea Social Liberala se margineste in ultimul timp, prin actiuni tot mai atent coordonate, sa nu reprezinte o alternativa la actuala Putere, ci doar o chestiune complementara.

Daca Traian Basescu a spus ca vrea regionalizare, Crin Antonescu si Victor Ponta nu au iesit sa spuna ca asta e o idee proasta sau foarte proasta, o simpla manipulare de sezon pentru a tine mintile oamenilor ocupata sau orice altceva ar fi vrut ei sa spuna. Nu. USL si-a prezentat sambata propria viziune de reorganizare administrativa si dezvoltare regionala a Romaniei, ca un trist raspuns la planurile pedelistilor de a remodela tara.

Astfel, ei nu au facut decat sa legitimizeze tema aruncata pe piata de Traian Basescu. Daca, pana la miscarea USL, ideea lansata de presedinte mai putea fi privita ca o simpla diversiune electorala sau ca plan disperat de salvare a viitoarelor alegeri pentru PDL, dupa ziua de sambata tema regionalizarii a devenit una serioasa si credibila pe care Opozitia se bate serios.

Fara o agenda publica proprie, fara teme politice de sine statatoare, neinspirate din alte parti sau din confruntarile cu Puterea, Uniunea Social Liberala risca sa cada prada capcanei intinsa de catre actuala guvernare si sa se macine in campuri de batalie false, in razboaie cu mize false si in campanii fara nicio miza. Planul, daca exista vreunul, de a faramita si a stopa Uniunea Social Liberala prin fragmentarea discursului si a temelor politice, incepe sa isi faca simtit efectul.

USL devine tot mai mult doar o cutie de rezonanta a vocilor de la putere. Ea nici nu critica, nici nu propune si nici nu construieste. Devine tot mai mult o replica si o reactiune mai degraba decat o forta mobilizatoare. In loc sa reprezinte pentru electorat o idee care sa transmita incredere si forta, USL devine tot mai mult un ecou infundat al unei puteri tot mai dezorientate.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#program regionalizare USL, #Traian Basescu presedinte, #Crin Antonescu presedinte PNL, #Victor Ponta presedinte PSD , #reorganizare teritoriala Romania