Ziare.com

AEP: A fost constituit BEC pentru alegerile locale din 27 septembrie

Sambata, 01 August 2020, ora 18:00

   

AEP: A fost constituit BEC pentru alegerile locale din 27 septembrie
Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a anuntat ca sambata a fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerea locale din 27 septembrie. BEC va fi compus din presedintele AEP Constantin-Florin Mituletu-Buica si vicepresedintii institutiei, Zsombor Vajda si Marian Muhulet, cu reprezentantii partidelor politice care au ca membri cel putin 7 senatori sau 10 deputati sau care au obtinut reprezentare parlamentara la scrutinul anterior, precum si cu reprezentantul grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor.

"Procesul-verbal incheiat cu ocazia constituirii Biroului Electoral Central pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale din anul 2020 poate fi consultat pe pagina de Internet a Biroului Electoral Central http://locale2020.bec.ro", arata un comunicat de presa emis sambata de catre AEP.
La sedinta BEC de sambata a fost adoptata Hotararea nr. 1/01.08.2020 privind termenele prevazute de Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autoritatilor publice locale, pentru modificrea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, pentru alegerile locale din anul 2020, mai transmite sursa citata.

Perioada electorala aferenta alegerilor locale din 27 septembrie a inceput pe 29 iulie. Campania electorala incepe din 28 august.
AEP a anuntat principalele repere calendaristice ale acestei perioade:
- 2 august - constituirea Biroului Electoral Central;

- 7 - 11 august: perioada de inregistrare a aliantelor electorale;

- 7 - 18 august - perioda de depunere a candidaturilor;

- 8 august - constituirea birourilor electorale de circumscriptie;

- 24 august - ramanerea definitiva a candidaturilor;

- 22 septembrie - tiparirea buletinelor de vot;

- 22 septembrie - desemnarea presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si a loctiitorilor acestora, prin tragere la sorti computerizata;

- 26 septembrie, ora 7:00 - incheierea campaniei electorale;

- 27 septembrie, ora 7:00 - inceperea votarii;

- 27 septembrie, ora 21:00 - incheierea votarii.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre alegeri locale septembrie BEC
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 880 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor