Biroul Permanent al Camerei Deputatilor va fi reluat miercuri

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 17:58
466 citiri
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor va fi reluat miercuri

Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor nu a avut loc din lipsa de cvorum, urmand a se relua miercuri, pentru a se stabili repartizarea catre comisii a Legii de respingere a Ordonantei Guvernului de abrogare a maririlor salariilor profesorilor si calendarul dezbaterii acestui act normativ.

"Biroul permanent al Camerei Deputatilor convocat in sedinta extraordinara la solicitarea reprezentantilor PRM si PD-L din Biroul Permanent nu s-a intrunit din lipsa de cvorum", a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care a sustinut ca, inafara de el, la sedinta a mai fost prezent doar vicepresedintele Lucian Bolcas.

Liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a motivat lipsa membrilor PD-L din Biroul Permament prin anuntul tardiv facut de presedintele Camerei, Bogdan Olteanu.

"Am facut aceasta solicitarede convocare a Biroului Permanent, la prima ora. A a trimis raspuns abia dupa pranz. Nici membrii nostri, care se afla in campanie, nu au putut fi in timp fizic si si-au exprimat protestul fata de felul in care sunt convocate aceste sedinte de Birou Permanent, de pe o ora pe alta", a sustinut Radulescu.

Astfel, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor se va intruni in sedinta ordinara miercuri.

Atat liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, cat si viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, au solicitat o noua intalnire a Biroului Permanent pentru a stabili procedurile si calendarul dezbaterii proiectului de lege de respingere a Ordonantei prin care Guvernul a amanat cresterile salariilor profesorilor.

Radulescu a aratat, in privinta noii Ordonante a Guvernului pe tema salariilor profesorilor, ca aceasta a abrogat, din vechea Ordonanta, cea care a fost deja respisna de Senat, articolul 1, cel care se referea la cuantumuri, insa celelalte prevederi raman in vigoare.

"Nu este o rezolvare, este inca un smen facut de PNL, aceeasi desconsiderare care exista pe procedura la Parlament exista si pe fond la Guvern. Practic, anul acesta nu se da nicio marire, se stabilesc niste cuantumuri care vor cadea in sarcina viitorului Guvern, actualul Guvern nu catadicseste sa dea nimic", a explicat liderul PD-L.

De altfel, si aceasta Ordonanta va intra cat mai repede in dezbaterea Parlamentului, a precizat Radulescu.

Deputatul social-democrat Aura Vasile a aratat ca PSD doreste ca lunea viitoare sa aiba loc o sedinta de plen in care sa se dezbata Ordonanta Guvernului prin care se abroga maririle salariale al profesorilor, Ordonanta care a fost deja respinsa in plenul Senatului.

"In ultimii patru ani, cele doua Guverne, Guvernul Aliantei DA si pe urma Guvernul PNL, nu au facut decat sa intre cu bocancii cu placheuri in Constitutie", a declarat Aura Vasile, legat de noua Ordonanta a Guvernului, care abroga un articol al Ordonantei initiale.

In ceea ce priveste motiunea de cenzura a PD-L, care nu a fost votata luni in plenul reunit din lipsa de cvorum, Radulescu a spus ca, in continuare, presedintii celor doua Camere "raman in off-side" cu stabilirea unei noi date in care aceasta da fie luata in discutie si votata.

"Bogdan Olteanu era obligat sa stabileasca momentul reluarii, o motiune de cenzura nu este un lucru optional", a aratat Radulescu.

Comisiile parlamentare au avizat pozitiv candidații PSD, PNL și UDMR la Consiliul Concurenței. Ce s-a întâmplat cu candidaturile USR și AUR
Comisiile parlamentare au avizat pozitiv candidații PSD, PNL și UDMR la Consiliul Concurenței. Ce s-a întâmplat cu candidaturile USR și AUR
Comisiile juridice şi economice din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, luni, 22 aprilie, candidaturile propuse de PSD, PNL, UDMR și de către premierul Marcel Ciolacu, pentru...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#Camera Deputatilor, #Birou Permanet, #cvorum, #reluare , #stiri politice