Ziare.com

Bugetul pe 2010, aprobat dupa 18 ore de dezbateri

Duminica, 10 Ianuarie 2010, ora 08:34

   

Bugetul pe 2010, aprobat dupa 18 ore de dezbateri
Comisiile de buget-finante au reusit sa finalizeze duminica dimineata votul pe proiectul bugetului de stat si bugetul asigurarilor sociale pentru 2010, in urma unei sedinte maraton presarate cu pauze de consultari, contradictii si marcata de o premiera-reluarea votului pe un buget respins anterior

Dezbaterile au inceput sambata dimineata, putin dupa ora 10.00, cu Legea bugetului de stat pe anul 2010, amanand votul final pentru sfarsitul dezbaterilor pentru a discuta cateva amendamente care cuprindeau masuri fiscale, pentru care Guvernul sa poata face o analiza a impactului bugetar al acestor masuri.

Parlamentarii au avut apoi o disputa legata de absenta ordonatorilor principali de credite de la dezbaterea anexelor care cuprindeau bugetele institutiilor. Intre timp, ordonatorii de credite - sefii institutiilor care sunt finantate de la buget- au inceput sa soseasca, bugetele lor fiind luate in discutie in ordine aleatorie.

De remarcat au fost respingerea proiectului de buget al Curtii Constitutionale, pe motiv ca era majorat, fata de bugetul pe 2009, cu 59%, o crestere este prea mare, intr-un an in care trebuie "stransa cureaua" - au argumentat parlamentarii. De asemenea, a fost diminuat bugetul Institutului Cultural Roman cu 30%.

Majoritatea institutiilor a trecut foarte repede prin dezbaterea din comisii, bugetele lor fiind votate in forma propusa de Guvern. Bugetul Ministerului Economiei condus de Adriean Videanu, sau bugetele ministerelor conduse de Elena Udrea sau Vasile Blaga nu au suferit modificari, la Ministerul Transporturilor au fost adoptate amendamentele propuse de Radu Berceanu, la Agricultura s-au dat bani in plus, desi ministru a spus ca nu este necesar.

Pe masura ce orele deveneau mai inaintate, apetitul parlamentarilor pentru dezbateri si amendamente a scazut, astfel ca multi ordonatori de credite au stat mai putin de un minut in fata comisiilor, atat cat a durat exprimarea unui aviz favorabil bugetului aferent.

Bugetul asigurarilor sociale a fost cel care a nascut cele mai mari probleme, prima oara din cauza amendamentelor legate de majorarea punctului de pensie, apoi de votul prin care proiectul de buget al asigurarilor sociale a fost respins cu totul, spre surprinderea presedintelui de sedinta, Viorel Stefan-PSD. Decizia reluarii votului pentru a aviza pozitiv acest proiect de buget a fost cea care a incheiat adoptarea proiectelor de buget pe 2010, care sunt astfel gata pentru a intra in plen.

Parlamentarii si-au votat rapid si propriile bugete, dar si anexele care prevedeau sumele defalcate la nivelul unitatilor administrativ teritoriale.

Proiectul bugetului de stat pe 2010 a fost adoptat si el dupa aprobarea amendamentelor referitoare la fiscalitate, parte dintre ele sustinute chiar de ministrul Finantelor Sebastian Vladescu.

Sursa: rNews

Articol citit de 3824 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Basescu a vorbit, in supermarket, despre Hayssam si gripa porcina - Cetatean speriat -astepti minusuri...

...cind colo vin futaiuurille in gura ,pe care le meriti bineinteles.sa te ffutt in ggura de vierme de kkat ce est.cu toata familia ca sa nu zici ca discriminez sandilaii.adu cea mai mica proba ca presedintele este drogat si imi voi cere scuze.pina atunci sa-mi bag *** in gura familiei tale,pac urgie cu voi nemerniciolr.

 

Domne .... nici acusica nu-mi reviu ...

ca am fost acolo , am adus cafele la mese si am tiunut geanta cu dodomente la boieri .
Ba le-am mai tinut si de sase , ca era stresati rau si se mai retrageau prin camere cu secretarele sa se descarce ; asta la inceput , cand umbla mai cu fereala , ca pe urma le baga direct sub mese sa faca curat ....
Tupeu de mahari , cine sa se puie cu iei ?
A fost zi lunga si cu scandal .
Am vazut eu bine !
Se dadeau spagi , se imparteau bani de la unu la altu , faceau schimb de secretare si de amante , ba unii de oboseala si-a dat si nevasta ... da' le-a facut un bine ca alea era statute si dusmanii abia au asteptat sa puie ... sabiuta pe ele .....
Pana la urma s-a inteles toti : la sfarsitul mandadtului fiecare va avea cate o pensiune , sa aiba din ce trai .
Isi vor face vizite si isi vor aminti dimpreuna cu secretarele pe care le pastreaza ca receptioniste la mansarda de vremurile bune . Si poate vor face si ce se poarta acuma , swing ... adica la gramada ....

Greu cu bugetu-mugetu asta dom'le !

 
 

 

 

 
 

 

Aprobarea bugetului pe 2010 ar fii trebuit sa dureze mai mult !

Aprobarea bugetului in 18 ore consecutive pe ultima suta de metrii arata cat de interesati sunt parlamentarii de situatia actuala a Romaniei si cat de dornici sunt acestia de a schimba in bine aceasta situatie. Nu ar trebui sa ne asteptam la ceva spectaculos anul acesta in ceea ce priveste finante sau buget. Respingerea proiectului de buget al Curtii Constitutionale pe motiv ca era majorat fata de bugetul pe 2009 cu 59% o consider ca pe o diversiune de la proiecte si bugete mai importante, cum se si observa ca bugetele ministerelor conduse de Elena Udrea si Vasile Blaga nu au suferit modificari.

 

ATAT!

Mai dai tu,mai lasa el,ne intelegem noi! Nu-i asa ca este simplu?Lasati prostii sa-si sparga capetele.

 
 

vanzatorii de iluzii

din pacate interesele de partid au prevalat in fata responsabilitatii . psd sigur a primit ceva de a renuntat brusc la majorarea punctului de pensie . tradarea se numeste acum responsabilitate . pai daca asta aveati de gand de ce v-ati mai scremut atatea zile mai psd-ilor trebuia de la inceput sa ziceti asta . daca mai dati mesaje contradictorii in 2 3 ani ajungeti partid de buzunar la butoniera lui basescu !!

 

oare cum e?

Ori bugetul a fost foarte bine intocmit si asta e bine pentru noi romanii, ori a fost votat la comanda politica si asta nu e bine deloc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor