Marko Bela: Monica Macovei avea dreptul sa se planga la Bruxelles

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 23:30
1532 citiri
Marko Bela: Monica Macovei avea dreptul sa se planga la Bruxelles
Foto: Arhiva

Marko Bela, presedintele UDMR, a declarat miercuri, la Tg. Mures, ca nu stie ce a stat la baza conflictului dintre Monica Macovei si Adrian Severin, dar ca prima avea dreptul sa se planga forurilor europene, transmite corespondentul NewsIn.

"Eu sunt un democrat sau imi place sa cred acest lucru. Daca eu am voie sa ma plang la Bruxelles, atunci are voie si doamna Macovei. Nu pot contesta acest drept, atunci cand ne-am mai plans si noi. E adevarat ca atunci cand am fost la Guvern, mai putin. Nu m-am implicat si nici nu am studiat conflictul dintre doamna Macovei si domnul Severin", a afirmat Marko Bela.

In alta ordine de idei, in ceea ce priveste pretentia sau speranta Romaniei, ca va avea un comisar pe agricultura, presedintele UDMR a spus ca nu crede ca sunt sanse, dar ca nu trebuie sa se renunte la cerere.

Eurocandidatul PDL Monica Macovei a declarat luni, 1 iunie, la Realitatea TV, ca recentele acuzatii voalate ale lui Adrian Severin la adresa comisarului Jacques Barrot sunt cauzate de faptul ca eurodeputatul face lobby "pentru inculpatii PSD", enervat fiind de mecanismul de cooperare si verificare.

"Am afirmat ca face lobby pentru inculpatii PSD si m-am referit expres la domnul Adrian Nastase, si asta am vazut cu totii, pentru ca domnul Severin, in decursul ultimilor ani de zile, a facut declaratii in acest sens.

De pilda, s-a dus si a anuntat toata tara si Europa ca solicita intalniri cu comisarii europeni, cu Barrot, cred ca si cu Barroso, tocmai pentru a-i intreba de ce avem acest mecanism de cooperare si verificare in Romania, care-l enerveaza foarte tare, si in cadrul caruia dosarele cu politicieni sunt urmarite. Asta a facut domnul Adrian Severin: numeroase interventii la Bruxelles, in Parlamentul European, pe care nu le-a ascuns, fiind iritat de faptul ca exista acest mecanism", a declarat Monica Macovei.

Aflat in campanie la Targu Mures, Adrian Severin a insinuat sambata, 30 mai, ca Jacques Barrot, comisarul francez din familia politica a PPE, care l-a inlocuit pe Franco Frattini in fruntea portofoliului justitiei, s-ar putea face vinovat de o coruptie eventual "morala", inteleasa ca "deviere de la regula".

In replica, liderul grupului popularilor europeni din Parlamentul European, Joseph Daul, i-a solicitat lui Adrian Severin sa-i ceara scuze comisarului pentru justitie, Jacques Barrot.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#UDMR Marko Bela, #Monica Macovei Adrian Severin, #Monica Macovei plangere Bruxelles , #stiri politice