Propunerile de modificare a legislatiei achizitiilor publice, finalizate

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 13:50
1780 citiri
Propunerile de modificare a legislatiei achizitiilor publice, finalizate

Seful Departamentul pentru Afaceri Europene, Vasile Puscas, a declarat, luni, ca a finalizat modificarile la legislatia nationala privind achizitiile publice si ca in aceasta dupa-amiaza documentul va fi transmis Comisiei Europene.

Modificarile vizeaza in principal reducerea perioadei de evaluare a proiectelor elaborate de Romania, si pentru care solicita finantare europeana, de la peste 80 de zile la aproximativ 30 de zile.

Seful statului a spus, pe 12 ianuarie, la Bruxelles, ca unul din principalele subiecte abordate in cadrul intalnirii cu presedintele CE,Jose Manuel Barroso, a fost utilizarea fondurilor europene, Traian Basescu solicitand ca in legislatia romaneasca sa existe un corespondent menit sa permita scurtarea timpului de implementare a proiectelor.

Seful DAE a mai declarat la o dezbatere SAR privind absenteismul la vot, ca Guvernul va initia o comunicare cu celelalte institutii publice avand ca tema alegerile pentru PE, iar presedintele Camerei Deputatilor a invocat necesitatea unei campanii de informare a populatiei.

El a precizat ca pentru mobilizarea electoratului la vot, este necesara dezvoltarea unor parteneriate de comunicare privind scrutinul pentru PE si de implicarea elitelor in procesul de mediatizare a temelor europene. Potrivit lui Puscas, trebuie clarificat si ce legislatie va fi aplicata pentru aceste alegeri.

"Trebuie sa vedem intai daca putem internaliza problemele europene, iar apoi sa punem problema in ce masura exista un suport pentru mobilizarea electoratului.

Propun sa dezvoltam rapid parteneriate pentru comunicare, care sa se concentreze asupra alegerilor europarlamentare in aceasta prima parte a anului. Este necesar sa gandim o discutie cu acest subiect la inceputul lui februarie", a spus Puscas.

Potrivit acestuia, este necesara lansarea unei discutii cu partidele politice, care au responsabilitatea mobilizarii electoratului.

"Dupa alegerile din 2007, s-au vazut procentele. Acolo unde politicienii au reusit sa mobilizeze electoratul, au reusit sa obtina mai multe procente decat in sondaje.

Mi-ar placea sa cred ca partidele nu sunt erupene doar prin afilierea la familiile europene, ci prin valorile pe care le promoveaza. Trebuie sa clarificam si ce fel de legislatie vom avea",a spus Puscas fara a preciza ce anume ar trebui sa se modifice in legea electorala..

Social-democratul a punctat faptul ca ar trebui ca atentia partidelor sa fie concentrata asupra selectiei candidatilor pentru PE, care sa vina cu probleme de politici publice care sa fie intelese de populatie.

TikTok închide programul prin care îi plătea pe utilizatori. Prezintă "riscuri grave la adresa sănătăţii mentale"
TikTok închide programul prin care îi plătea pe utilizatori. Prezintă "riscuri grave la adresa sănătăţii mentale"
TikTok suspendă programul de recompense al TikTok Lite, din cauza preocupărilor UE TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#Comisia Europeana, #VasilePuscas, #finantare afaceri , #stiri politice