După câte zile de post apar, de fapt, beneficiile înfometării pentru sănătate: "Mai târziu decât credeam"

Duminica, 10 Martie 2024, ora 22:11
6365 citiri
După câte zile de post apar, de fapt, beneficiile înfometării pentru sănătate: "Mai târziu decât credeam"
Persoana care a decis să consume doar apă FOTO Pixabay

Postul poate avea multiple beneficii pentru sănătate, au confirmat oamenii de știință, dar numai dacă este ținut timp de cel puțin trei zile consecutive.

Noile descoperiri arată că postul prelungit elimină grăsimea nesănătoasă - iar greutatea rămâne constantă - și oferă un impuls "semnificativ" mai multor organe, inclusiv creierului.

Dar cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra au constatat că beneficiile apar doar după cel puțin 72 de ore fără alimente.

Multe celebrități au lăudat beneficiile postului intermitent, printre care se numără Hugh Jackman, Halle Berry, Mark Wahlberg, Chris Hemsworth și Kourtney Kardashian.

„Postul, când este ținut în condiții de siguranță, este o eficient pentru pierderea în greutate. Dietele populare care includ postul pretind că au beneficii pentru sănătate dincolo de pierderea în greutate.

Rezultatele noastre oferă dovezi pentru beneficiile pentru sănătate ale postului dincolo de pierderea în greutate, dar acestea au fost vizibile doar după trei zile de restricție calorică totală - mai târziu decât credeam anterior.

Pentru prima dată, suntem capabili să vedem ce se întâmplă la nivel molecular în întregul corp atunci când postim", a explicat pentru Dailymail profesoara Claudia Langenberg.

Studiul a constatat că nivelurile de proteine din mai multe organe se schimbă după aproximativ trei zile de post, indicând faptul că întregul corp reacționează.

Aceste proteine, inclusiv cele care alcătuiesc structura de susținere a neuronilor din creier, ajută organele să funcționeze mai eficient.

Corpul își schimbă, de asemenea, sursa și tipul de energie, trecând de la caloriile de glucoză provenite din alimente la propriile rezerve de grăsime.

Subiecții de testare ai studiului, care au ținut post timp de șapte zile consecutive, au pierdut în medie 5,7 kg. Greutatea a rămas constantă chiar și la trei zile după încheierea postului.

Postul este practicat de milioane de oameni din întreaga lume în scopuri medicale și culturale diferite, inclusiv beneficii pentru sănătate și pierdere în greutate.

În trecut, postul a fost folosit pentru tratarea unor boli precum epilepsia și artrita reumatoidă. Cercetătorii au declarat că schimbările de proteină ar putea explica de ce a avut un efect pozitiv asupra acestor afecțiuni și a altor condiții.

Ei speră ca descoperirile lor să ducă la noi tratamente pentru persoanele care nu pot ține post prelungit.

Dr. Maik Pietzner a declarat: „În timp ce postul poate fi benefic pentru tratarea unor afecțiuni, adesea nu va fi o opțiune pentru pacienții care suferă de probleme de sănătate. Sperăm ca aceste constatări să poată fi utilizate pentru dezvoltarea de tratamente pe care pacienții să le poată folosi.”

Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Un studiu realizat de către experții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din Statele Unite, publicat în Journal of Climate anunță vești groaznice pentru turiști, înclusiv...
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
#post intermitent, #post negru, #numar zile, #rezultate , #stiri sanatate