PNL, o noua incercare sa-l dea jos pe Ponta - PSD le scoate la atac pe Firea si Olguta Vasilescu

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 15:42
9961 citiri
PNL, o noua incercare sa-l dea jos pe Ponta - PSD le scoate la atac pe Firea si Olguta Vasilescu
Foto: Blog Gabriela Vranceanu Firea/Arhiva

Dupa mai multe incercari esuate de a strange majoritatea necesara pentru schimbarea Guvernului Ponta, liberalii au facut sambata o noua sfortare de a convinge parlamentarii sa li se alature in demers.

Copresedintii PNL Vasile Blaga si Alina Gorghiu i-au facut intrarea in scena premierului desemnat Catalin Predoiu si programului sau de guvernare "serios, concret, poate arid fata de oferta actualei Puteri", "concentrat pe masuri pentru clasa de mijloc si capitalul autohton", care "sta la baza parteneriatului cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru realizarea proiectului 'Romania lucrului bine facut'".

Nu a durat mult pana ce PSD a raspuns prin vocile bine-cunoscutelor Gabriela Vranceanu Firea si Olguta Vasilescu, care au transmis doua mesaje in care s-au batut in atacuri si ironii la adresa liberalilor.

"Cei din PNL au lansat astazi un program de guvernare total lipsit de credibilitate, avandu-i drept promotori pe Catalin Predoiu si Vasile Blaga, doi dintre principalii exponenti ai fostului regim PDL, care au facut foarte mult rau Romaniei in anii trecuti. Cei care acum se ascund in spatele 'noului PNL' ignora total realitatile economice din Romania de astazi, luandu-l pe 'nu' in brate si facand opozitie fie cu amatorism, fie cu inconstienta.

PNL incearca sa stranga majoritatea si sa-l dea jos pe Ponta - cum il implica pe Iohannis

Ne-ar fi placut sa vedem o alta atitudine din partea lor, in care ideile bune lansate de noi sa fie recunoscute si sustinute, dar nu este cazul. Ne-ar fi placut sa vedem o sustinere a reducerilor de taxe propuse deja de Guvern, dar nu e cazul. Dimpotriva, dupa ce au crescut TVA in anii trecuti, ei cer demisia celor care vor sa o scada, ceea ce este dincolo de absurd si ii arunca in ridicol.

Catalin Predoiu, care acum vrea sa devina prim-ministru din partea PNL, este cel care a semnat masurile de taieri de salarii si pensii, de crestere brutala a TVA la 24%, de inchideri de spitale si taieri de indemnizatii. Domnii Predoiu si Blaga sunt printre cei care i-au indatorat pe romani cu suma record de aproape 20 de miliarde de euro contractata de la finantatorii externi si printre cei care au semnat pentru marirea taxelor si impozitelor", a declarat Firea, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Olguta Vasilescu ii loveste pe Predoiu cu Bica si pe Blaga cu Microsoft

Ceva mai acida, in stilu-i caracteristic, a continuat Lia Olguta Vasilescu.

"Dupa ce a sustinut, cu surle si trambite, ca o sa obtina majoritatea politica in Senat si tot ce a reusit a fost sa se faca de rusine, acum, noul PNL lanseaza public o fituica pe care scrie mare 'amatorism' si pe care o numeste 'program de guvernare'. Marea problema a liberalilor sau, mai corect, a noului PDL vopsit in galben si albastru, este lipsa de credibilitate, in conditiile in care cel nominalizat sa isi asume asa-zisul program de guvernare este Catalin Predoiu.

In calitate de ministru in guvernul Basescu-Boc, un guvern al rusinii nationale, domnul Predoiu a semnat propunerea de taiere a pensiilor si a salariilor, a fost de acord cu inchiderea spitalelor si cu majorarea TVA, a semnat pentru ca Romania sa se indatoreze la FMI mai rau decat pe timpul lui Ceausescu.

Acum, cu acelasi Predoiu pe post de 'prim ministru care va fi ales', PNL si PDL joaca Trombon in fata romanilor. Mult mai util pentru societate ar fi ca doamna Ghorghiu si domnul Blaga sa-l sfatuiasca pe 'prim ministrul care va fi ales' sa spuna de ce propus-o pe Alina Bica la ANRP, acolo unde s-au facut fraude de sute de milioane de euro. Sau, si mai important pentru cetateni ar fi ca domnul Blaga sa ne explice cum e cu spaga de la Microsoft care a ajuns la PDL si, de aici, in campania lui Traian Basescu. Acestea sunt problemele reale ale noului PNL, nu balivernele despre cum o sa guverneze candva", a transmis si Lia Olguta Vasilescu printr-un comunicat remis Ziare.com.

Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Firea Olguta Vasilescu atac PNL, #Olguta Vasilescu Blaga spaga Microsoft, #Olguta Vasilescu Predoiu Bica , #premier