Zvon de campanie: PD-L si PSD fac deja Guvernul

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 16:37
3708 citiri
Zvon de campanie: PD-L si PSD fac deja Guvernul

PD-L si PSD au batut palma pentru a face Guvernul dupa alegerile legislative, democrat-liberalii urmand sa primeasca postul de premier si trei ministere grele.

Intelegerea postelectorala se contureaza, au sustinut pentru Ziare.com surse din cele doua partide, cu atat mai mult cu cat vocile liderilor PSD si-au redus volumul si criticile fata de PD-L, in ultima perioada.

PD-L ar urma sa preia, dupa alegeri, cel putin Ministerele de Justitie, de Interne si al Transporturilor, pe langa postul de prim-ministru.

PD-L traverseaza mici crize preelectorale, dovada fiind schimbarile de slogan sau intarzierea anuntarii greilor din PD-L, pe circumscriptie si colegiu, mai ales in zonele traditional castigate de democrati si democrat-liberali.

Una dintre preocuparile PD-L pare sa fie insa, in acest moment, lista candidatilor pentru europarlamentarele din primavara anului viitor. Noua generatie, a fiilor de politicieni, urmeaza sa isi incerce sansele pe scena parlamentara.

Primele doua nume pregatite de strategii PD-L pentru a deveni parlamentari la Bruxelles sunt Elena Basescu si Horatiu Prigoana, a sustinut, luni, pentru Ziare.com, Bogdan Boza, fost membru al Organizatiei de Tineret a PD-L.

Boza a avut, la inceputul lunii octombrie, o intalnire cu Vasile Blaga in sediul PD-L din Modrogan, secretarul general al democrat-liberalilor conditionand revenirea lui Boza in PD-L de scuze publice cerute Elenei Basescu.

Bogdan Boza si-a dat demisia din PD-L in luna martie, in urma unor discutii contradictorii cu lideri ai PD-L si dupa ce a pierdut in fata Elenei Basescu, prin alegeri in partid, functia de secretar general al OT PD-L.

Bogdan Boza a refuzat sa isi prezinte scuzele Elenei Basescu, el considerand ca astfel si-ar incalca ideile sustinute, si isi continua aventura solitara, candidand din nou ca independent.

Dupa ce s-a retras din cursa electorala in primavara anului acestuia, initial interesat de postul de primar al sectorului 1, Boza vrea sa duca o noua batalie.

El doreste sa isi incerce fortele in colegiul nr. 7 din Galati, ca si candidat independent, dar si-a exprimat scepticismul fata de sansele reale ale unui independent, in conditiile legale oferite de noul act normativ al votului in sistem uninominal.

Marti este ultima zi in care formatiunile politice si independentii isi pot depune candidaturile pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Reprezentanţii USR au transmis că PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună şi de data...
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#PDL, #PSD, #Vasile Blaga, #guvern, #alegeri , #alegeri