Pesedistii si sindicalistii vor sa salveze economia Romaniei

Vineri, 21 Mai 2010, ora 12:24
3240 citiri
Pesedistii si sindicalistii vor sa salveze economia Romaniei

Liderii social democrati se intalnesc vineri cu liderii sindicali ca sa puna la punct un program alternativ de masuri anticriza care sa nu includa reducerile de salarii si pensii pe care are de gand sa le aplice Guvernul Boc.

Politicienii si liderii sindicali s-au intalnit si in cursul zilei de joi si au discutat pe marginea unui material cu alte solutii pentru salvarea economiei tarii.

Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca s-a lucrat in comun pe acest text.

"Nu am mari sperante ca Guvernul o sa se razgandeasca, dar o sa facem tot ce ne sta in putinta ca sa aratam ca exista alternativa. Joi a fost o intalnire intre speciliasti, iar azi (vineri n.red.) este una intre conducerea PSD si conducerea sindicatelor ", a declarat social democratul.

Dragnea a mentionat ca a "constatat ca gandesc aproape la fel in cele mai multe puncte".

"O sa mai avem o discutie si cu liberalii, dar nu trebuie sa exageram foarte mult pe putinele puncte care ne despart si sa ne concentram pe cele care ne unesc. Daca Guvernul isi mentine pozitia vom depunde motiune de cenzura", a mai spus vicepresedintele PSD.

Liderul sindical Sanitas, Marius Petcu, a declarat ca la aceasta intalnire se va asigura ca nu exista neintelegeri.

"O sa propun niste variante alternative ca sa definim forma finala. Este vorba de impozitarea diferentiata ai alte lucruri si vreau sa vad daca au inteles acelasi lucru ca miscarile sindicale. Acum nu ne mai putem baza pe niciun fel de declaratie oficiala si cred ca greva din 31 mai nu va putea fi dezamorsata", a precizat Petcu.

"Nu avem ce discuta cu Guvernul Boc"

Liderul PSD Victor Ponta a declarat ca de fapt intalnirea cu sindicalistii este un act care sa ii demonstreze lui Basescu ca exista inca oameni care nu ii stiu de frica.

"Nu avem ce discuta cu Guvernul Boc pentru ca nu ei au luat masurile. Basescu le-a decis si el nu vrea sa discute cu nimeni, doar le da ordine celor din majoritatea guvernamentala. Vrem sa ii aratam ca exista oameni carorar nu le e frica de el. A fost vreun guvern? Care guvern?

Nu exista asa ceva. Ei au anuntat deciziile, le-au comunicat si vin cu angajarea raspunderii. Noi vrem sa oprim aceste masuri absolut iresponsabile si mi se pare absolut indreptatite actiunile sindicale", a mai spus Ponta.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#intalnire PSD sindicalisti, #elabora plan masuri anticriza , #stiri PSD
Comentarii
Poza nightmare
nightmare
rank 5
ia, faceti liniste sa auzim fantasticile si exceptionalele programe anticriza ale Hotilor si sindicacatelor
I
I.E.Feher
rank 1