Radu Stroe, despre Honorius Prigoana: E un copil tanar

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 11:29
3302 citiri
Radu Stroe, despre Honorius Prigoana: E un copil tanar
Foto: Cotidianul

Candidatul liberal pentru Colegiul 1 al Capitalei, Radu Stroe, spune ca Honorius Progoana, contracandidatul sau din partea PD-L, este "un copil tanar" si ca ii este "jena" sa comenteze mai mult pe marginea acestui subiect.

"Eu, in general, ma abtin sa vorbesc despre contracandidatul meu. La nivel de principiu, sigur, tineretea este un lucru minunat. Si eu privesc cu nostalgie vremea anilor cand aveam 23 de ani. Ea nu reprezinta un argument, oricine ar incerca sa faca lucrul acesta, dupa cum tineretea nu trebuie exclusa de la accesul in demnitati publice, inclusiv in aceea de parlamentar.

In Parlament sunt cateva conditii preliminarii pentru a avea o activitate corespunzatoare. In primul rand trebuie sa ai o meserie si sa o fi exercitat, fara de care nu ai cum sa te indrepti intr-o anumite directie, intr-o anumita zona in care sa poti actiona in Parlament. E un copil tanar. Mi-ar fi si jena ca eu, un om la 60 de ani, sa ma apuc sa explic una sau alta despre domnia sa. Ce pot sa spun e ca-i doresc succes si atat", a spus Radu Stroe, la Realitatea Fm.

Intrebat care va fi principala sa preocupare in Parlament, liberalul a spus ca va relua proiectului legilor securitatii nationale.

"Eu sunt convins ca lumea s-a saturat de campanie electorala, de promisiuni, de vorbe, de intruniri si asa mai departe. In acelasi timp, sigur ca democratia are un cost si unul dintre aceste costuri este lupta pentru ocuparea tuturor locurilor in Parlament. Oamenii sunt oarecum detasati de politica in general, in ultima perioada cu prisosinta, insa in acelasi timp trebuie facut acest pas.

Orice om care merge in Parlament, in general vorbind, dar si in cazul meu in special, preocuparea numarul 1, ca sa spun asa, este reluarea celebrului proiect al legilor securitatii nationale, pentru ca el stationeaza in Parlament de mai bine de doi ani jumatate, trei ani.

In proiectul pe care eu il voi propune in cateva zile, noi pornim de la cateva elemente esentiale, cum ar fi ca serviciile nu ar mai trebui sa desfasoare activitati economice, adica activitatea lor ar trebui sa se deruleze numai pe baza sustinerii bugetului de stat pentru transparenta, pentru a nu aparea niciun fel de abuzuri", a explicat Stroe.

A.S.

Citește și:
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni, 26 septembrie, referitor la acuzațiile de plagiat care îl vizează pe ministrul...
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....