Raluca Turcan: Granita dintre politica si afaceri a devenit neclara

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 21:47
1256 citiri
Raluca Turcan: Granita dintre politica si afaceri a devenit neclara

"Granita dintre politica si afaceri a devenit din nou neclara, la fel ca in perioada guvernarii PSD. Si e nevoie de clarificare - una similara cu cea propusa de Traian Basescu pe vremea cand era primar al Capitalei si presedinte al PD: ori afaceri cu statul, ori politica. Daca unii politicieni aflati la putere fac afaceri cu statul, aceste lucruri sunt grave si trebuie corectate", este parerea pe care o sustine deputatul PD-L, Raluca Turcan.

"Cel mai folosit cuvant al momentului e "solidaritate". In absenta solidaritatii, nicio decizie de austeritate nu poate fi dusa la bun sfarsit, iar problemele Romaniei se vor agrava. Pentru ca PD-L sa ceara solidaritate, trebuie insa sa fie credibil", este parerea pe care o expune public Raluca Turcan pe blogul personal.

Deputatul democrat liberal sustine ca credibilitatea nu se obtine daca pedelistii fac ca fac.

"Oamenii vad ca la putere sunt unii politicieni care au afaceri - si chiar afaceri cu statul. E legal, dar cat de moral e? Putem cere solidaritate in austeritate atunci cand unii dintre noi sunt in primul rand solidari cu propriile afaceri? Daca nu limpezim lucrurile aici (si nu numai aici), lumea o sa ne rada in fata cand vom mai pronunta cuvantul "solidaritate", mai scrie aceasta.

Raluca Turcan reitereaza ideea ca in cazul in care colegii ei vor merge inainte fara sa schimbe nimic, PD-L va pierde ascendentul pe care-l avea fata de PSD pe tema anticoruptiei si vor legitima opinii de genul "toti sunt la fel" si "toti fura".

"In concluzie, PD-L e la o rascruce politica: a propus o serie de masuri dure, dar necesare. Masurile sunt corecte, dar asta nu-i destul pentru a aduce solidaritatea sociala. Fiindca solidaritatea vine inainte de toate din credibilitatea initiatorului. Sa nu ne subminam demersul distrugandu-ne credibilitatea si inchizand ochii la vulnerabilitatile legate de coruptie. Trebuie sa demonstram ca ne preocupa serios viitorul Romaniei si rezolvarea problemelor de sistem ale Romaniei", mai sustine Turcan.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Raluca Turcan apel PDL, #politicienii renunta afaceri , #stiri Raluca Turcan