Israelul va lupta împotriva unui miliardar american: Mișcarea din SUA care a înfuriat Tel Aviv-ul

Marti, 31 Octombrie 2023, ora 02:30
6318 citiri
Israelul va lupta împotriva unui miliardar american: Mișcarea din SUA care a înfuriat Tel Aviv-ul
Ministrul israelian Shlomo Karhi anunță că va lupta împotriva serviciului de internet al lui Musk FOTO: Wikipedia

Războiului dintre Israel și Hamas a trecut în a 4-a săptămână, iar ostilitățile nu se opresc. Numărul morților din Israel a depășit 1.000 de persoane, iar în Gaza 8.000. Dar acum, guvernul lui Benjamin Netanyahu se confruntă cu o altă provocare, aceea de a acționa împotriva unui miliardar american, Elon Musk.

Ministrul Comunicațiilor, Shlomo Karhi, a spus că țara sa va lupta contra eforturilor lui Musk de a furniza internet prin Starlink ”organizațiilor umanitare recunoscute international” din Fâșia Gaza.

Comunicațiile și conexiunea la internet au fost oprite în Gaza de vineri, iar Elon Musk, CEO al companiei SpaceX și-a oferit serviciile de internet Starlink pentru a ajuta organizațiile din Gaza, potrivit Business Insider.

Serviciile de internet și de telefonie mobilă din Fâșia Gaza au căzut după ce Israelul a bombardat teritoriul. Apoi a început primele sale incursiuni terestre în Fâșia Gaza.

Veste grozavă pentru 4 miliarde de oameni, verificați dacă sunteți printre ei: O băutură reduce riscul de cancer

Numărul de telefon de urgență 101 nu funcționa, ceea ce înseamnă că ambulanțele nu au putut fi chemate. Mulți jurnaliști și lucrători umanitari din Fâșia Gaza au fost, de asemenea, în afara contactului, au informat publicații internaționale, inclusiv The Guardian.

Ministrul israelian al comunicațiilor, Shlomo Karhi, a răspuns ulterior postării lui Musk pe rețeua de socializare X, spunând că Israelul va lupta împotriva efortului CEO-ului SpaceX de a oferi Starlink în Gaza.

„Israelul va folosi toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a lupta împotriva acestui lucru”, a spus Karhi în postare.

Într-o postare pe X, congresmanul democrat Alexandria Ocasio-Cortez a criticat pierderea telecomunicațiilor și a accesului la internet, considerând-o „inacceptabilă”, din partea Israelului.

Dezvăluiri din spatele ușilor închise: Canalul secret de contact dintre Rusia și Ucraina, intermediat de 6 entități

Ca răspuns la comentariul ei, Musk a spus: „Starlink va sprijini conectivitatea cu organizațiile umanitare recunoscute internațional din Gaza”.

Nu a existat încă nicio confirmare că Starlink și-a oferit în mod oficial serviciile dincolo de tweet-ul lui Musk. De asemenea, nu este clar dacă există terminale Starlink, care sunt necesare pentru ca conexiunea la internet prin satelit să funcționeze, în Gaza, conform The Wall Street Journal.

Karhi a spus că au avut loc discuții cu SpaceX despre utilizarea serviciilor Starlink în zonele de la marginea zonelor de conflict, a raportat Tech Crunch.

Rolul conectivității Starlink în războiul din Ucraina a atras controverse cu privire la controlul pe care l-a oferit Elon Musk (a cărui avere este estimate la 225 de miliarde de dolari) în conflict. El a fost acuzat că a oprit rețeaua Starlink din Crimeea în timpul unui atac ucrainean asupra unei flote navale ruse anul trecut.

Mark Regev, un consilier principal al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat sâmbătă dimineața pentru BBC Radio 4 că „în operațiunile militare conduse de armata britanică, armata americană, deseori există un comportament standard să se perturbe comunicațiile inamicului tău”.

Copilul palestinian salvat din burta mamei decedate a murit în spitalul din Gaza. „Familia este complet distrusă”
Copilul palestinian salvat din burta mamei decedate a murit în spitalul din Gaza. „Familia este complet distrusă”
Un copil palestinian prematur salvat din pântecele mamei sale la scurt timp după ce femeia a fost ucisă într-un atac aerian israelian a murit, a declarat unchiul copilului, conform The...
Israelul dă o „ultimă șansă” acordului pentru ostatici înaintea atacului asupra orașului Rafah VIDEO
Israelul dă o „ultimă șansă” acordului pentru ostatici înaintea atacului asupra orașului Rafah VIDEO
Israelul vede cele mai recente eforturi de a obţine o încetare a focului şi un acord pentru ostatici în războiul din Gaza ca pe o „ultimă şansă” înaintea atacului planificat asupra...
#Razboi Israel Gaza, #israel gaza, #Elon Musk, #Elon Musk SpaceX, #starlink, #spacex elon musk, #retea internet , #Razboi Gaza