Nicolae Ciucă, la Congresul PPE: ”Ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact asupra tuturor/ Republica Moldova a fost profund impactată de război”

Miercuri, 06 Martie 2024, ora 16:32
918 citiri
Nicolae Ciucă, la Congresul PPE: ”Ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact asupra tuturor/ Republica Moldova a fost profund impactată de război”
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL Foto: Facebook/PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, în dechiderea Congresului PPE, că ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact asupra noastră, a tuturor pentru că războiul acesta are de-a face cu sistemul nostru şi cu valorile democratice, are de-a face cu drepturile şi demnităţile umane.

El a mai afirmat că România a ajutat cât a putut Ucraina, de la începutul crizei.

”Din prima zi am fost alături de Ucraina şi de poporul ucrainean în lupta lor îndreptăţită pentru libertate împotriva agresiunii ruse. Am ajutat de asemenea şi Republica Moldova să facă faţă consecinţelor acestui război brutal”, a arătat Ciucă în discurs. El a ţinut să precizeze că Republica Moldova este o parte a Europei şi ar trebui să devină membră a Uniunii”, a spus Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a subliniat că uniţi, s-au confruntat cu autocraţia, extremismele, populismele şi folosirea ilicită a forţei.

”În al doilea rând, am dat dovadă de solidaritate cu vecinii noştri atunci când aceştia aveau cea mai mare nevoie. Din prima zi am fost alături de Ucraina şi de poporul ucrainean în lupta lor îndreptăţită pentru libertate împotriva agresiunii ruse. Am ajutat de asemenea şi Republica Moldova să facă faţă consecinţelor acestui război brutal. Şi în ultimul rând, dar nu în cele din urmă, acţiunile şi măsurile noastre, care s-au tradus în măsuri economice, de securitate pentru cetăţenii noştri”, a adăugat liderul PNL.

Potrivit acestuia, în aceste momente dificile în care ne confruntăm cu un război la graniţele continentului european. PPE-ul a dat dovadă de un leadership extrem de pragmatic.

”Ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact asupra noastră, a tuturor. Războiul acesta are de-a face cu sistemul nostru şi cu valorile democratice, are de-a face cu drepturile şi demnităţile umane. Şi România şi-a ajutat cât a putut vecinul. I-am poftit pe refugiaţii ucraineni în casele noastre, i-am sprijinit şi i-am protejat în mod activ pe ei şi valorile europene. Şi, ca lideri politici ai PPE, am acordat sprijin politic, sprijin politic care rămâne crucial în acest context”, a afirmat Ciucă.

Liderul liberalilor a adăugat că nu trebuie să uităm că Republica Moldova a fost profund impactată de război.

”Republica Moldova este o parte a Europei şi ar trebui să devină membri ai Uniunii Europene cât de curând posibil şi le dorim bun venit aici, la Bucureşti, colegilor noştri din Ucraina şi din Republica Moldova. Europa are nevoile dvs. şi vă este alături doamnelor şi domnilor, în aceste vremuri grele”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Congresul Partidului Popular European a început, miercuri la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, iar evenimentul se va desfăşura timp de două zile.

Quarterly Report - Editia 4

Planul aprobat de statele UE pentru a folosi activele rusești înghețate ca să ajute Ucraina
Planul aprobat de statele UE pentru a folosi activele rusești înghețate ca să ajute Ucraina
Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat, marţi, 21 mai, un plan vizând utilizarea profiturilor generate de activele ruseşti îngheţate pentru a ajuta Ucraina, transmite Bloomberg....
Scholz se ține tare. Respinge în continuare utilizarea armelor germane împotriva unor obiective din Rusia
Scholz se ține tare. Respinge în continuare utilizarea armelor germane împotriva unor obiective din Rusia
Cancelarul german Olaf Scholz insistă ca armele furnizate de ţara sa Ucrainei să nu fie utilizate împotriva unor obiective de pe teritoriul Rusiei, consemnează duminică dpa. "Avem reguli...
#razboi Ucraina, #Uniunea Europeana, #nicolae ciuca, #PPE , #stiri Nicolae Ciuca