Cancelarul Olaf Scholz îl înfruntă pe Putin: Germania nu acceptă planul dictat de președintele rus

Vineri, 22 Martie 2024, ora 00:37
4989 citiri
Cancelarul Olaf Scholz îl înfruntă pe Putin: Germania nu acceptă planul dictat de președintele rus
Cancelarul german Olaf Scholz îl înfruntă pe Putin FOTO: Tagesschau

Germania din vremea Angelei Merkel a rămas în urmă, iar noul cancelar Olaf Scholz a schimbat total strategia față de Moscova, înfruntându-l pe Vladimir Putin. Liderul de la Berlin a declarat cu tărie în fața parlamentarilor că Germania ”nu va accepta pacea dictată de Putin în detrimentul Ucrainei”.

Cancelarul Olaf Scholz a afirmat miercuri, 20 martie 2024, în Camera inferioară a Parlamentului, că președintele rus Vladimir Putin a făcut o greșeală dacă credea că Germania va înceta să susțină Ucraina, potrivit DW.

Discursul lui Olaf Scholz în Bundestag a precedat un summit al UE de la Bruxelles pentru a se concentra pe sprijinul pentru Ucraina, situația din Gaza și extinderea UE.

România a intrat în vizorul lui Putin: Rusia amenință direct țara noastră din pricina unei mutări a NATO

Scholz a spus că Germania este hotărâtă să ajute Ucraina să se apere de ambițiile lui Putin. „Dacă președintele rus crede că trebuie doar să se abată din acest război și noi vom slăbi în sprijinul nostru, atunci el însuși a calculat greșit”, a adăugat politicianul social-democrat de centru-stânga.

„Nu vom accepta o pace dictată în detrimentul Ucrainei”, a spus Scholz, care a subliniat că granițele țării nu trebuie mutate cu forța.

„Legea este mai puternică decât violența”, a spus el, adăugând că Putin a vrut să schimbe asta prin atacul asupra Ucrainei, care a încălcat dreptul internațional. „Nu-l vom lăsa să scape cu asta”, a spus cancelarul.

Serviciile Secrete britanice sunt cu ochii pe Rusia: Mutare neașteptată a lui Putin lângă România

Rusia nu este puternică”, a spus Scholz, subliniind că manipularea alegerilor din Rusia și presiunea asupra opoziției sunt semne ale acestei slăbiciuni.

Scholz, Tusk, Macron au purtat discuții despre Ucraina, iar cancelarul german a numit dezbaterea despre rachetele Taurus ca fiind „ridicolă”. În declarațiile sale, Scholz a criticat dezbaterea din Germania cu privire la potențiala livrare a rachetelor de croazieră Taurus către Ucraina, la care cancelarul se opune.

„Dezbaterea din Germania este ridicolă”, a declarat el. „Acest lucru este jenant pentru noi ca țară”, a spus el, argumentând că dezbaterea nu a fost înțeleasă în afara Germaniei.

El a subliniat faptul că Germania este al doilea cel mai mare furnizor de ajutor militar al Ucrainei, spunând că acest lucru trebuie recunoscut.

Pericolul unei ciocniri directe între Rusia și SUA: Ce orașe ar fi lovite de Putin prima dată

Scholz a susținut că livrările Taurus ar putea declanșa o escaladare suplimentară cu Rusia și ar putea face ca Germania să fie atrasă direct în conflict. El a spus că Ucraina va putea folosi rachetele pentru a lovi adânc în teritoriul rus și că forțele ucrainene vor avea nevoie de îndrumări din partea personalului german pentru a le folosi.

Scholz a cerut, de asemenea, „o „încetare a focului de lungă durată” în timp util în Fâșia Gaza, inclusiv eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas și de alți militanți islamiști. „Trebuie să ajungă mai mult ajutor umanitar în Fâșia Gaza”, a spus Scholz, adăugând că acest lucru trebuie realizat și cu ajutorul statelor arabe.

„Nu vreau să ridic aici speranțe false, dar am impresia că în acest moment este mai realist (un acord de încetare a focului) decât a fost de mult timp”, a spus el.

Atac masiv cu 34 de rachete de croazieră în Ucraina. Două persoane au murit, iar patru centrale termice au fost grav avariate FOTO/VIDEO
Atac masiv cu 34 de rachete de croazieră în Ucraina. Două persoane au murit, iar patru centrale termice au fost grav avariate FOTO/VIDEO
Armata rusă a lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 27 aprilie, un „atac masiv” împotriva unor structuri energetice în trei regiuni din Ucraina, soldat cu cel puţin doi morţi,...
Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Rușii au folosit patru tipuri de rachete, inclusiv temutele Kalibr, în timpul unui atac masiv asupra Ucrainei care a avut loc sâmbătă, 27 aprilie, scrie presa ucraineană. În jurul orei...
#razboi Ucraina, #Olaf Scholz, #putin scholz, #Germania Rusia, #Germania Ucraina, #pace Ucraina, #Rusia Germania , #germania