Pericolul unei ciocniri directe între Rusia și SUA: Ce orașe ar fi lovite de Putin prima dată

Joi, 21 Martie 2024, ora 00:37
5311 citiri
Pericolul unei ciocniri directe între Rusia și SUA: Ce orașe ar fi lovite de Putin prima dată
Experții simulează un conflict între Rusia și NATO FOTO / captură TBSNews

O ciocnire directă între Rusia și NATO ar pune lumea „la un pas de cel de-Al Treilea Război Mondial”, a declarat președintele rus Vladimir Putin săptămâna aceasta, în timp ce sărbătorește victoria din alegeri. Programul Princeton Science and Global Security a prognozat care sunt orașele din Statele Unite pe care Putin le-ar lovi prima dată, în cazul izbucnirii unui conflict.

Printre acestea s-ar număra Washington, New York sau Los Angeles, dar și principalele centre de comandă americane ale Pentagonului, potrivit Newsweek.

Amenințarea escaladării nucleare a fost mereu prezentă pe măsură ce Occidentul continuă să susțină Ucraina și să slăbească campania militară a Kremlinului. Pentru Moscova, cartea nucleară a fost utilă pentru a descuraja o implicare mai profundă a NATO în conflict. „Totul este posibil în lumea modernă”, a avertizat Putin săptămâna aceasta.

Se strânge lațul în jurul lui Putin: Paradisul rușilor închide ușa din spate a Moscovei sub presiunea SUA VIDEO

Nu există niciun indiciu că o confruntare nucleară între NATO și Rusia este iminentă. Oficialii americani au spus în mod repetat că nu văd semne că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare, indiferent de retorica belicoasă folosită de Putin și aliații săi de la Kremlin sau de decizia de a desfășura arme nucleare tactice în Belarus.

Un schimb nuclear ar fi dezastruos pentru toți cei implicați. Federația Oamenilor de Știință Americani estimează că Rusia are aproximativ 5.580 de arme nucleare, în comparație cu cele 5.428 din SUA. Se crede că ambele au aproximativ 1.600 de focoase nucleare strategice active.

În 2019, programul Princeton Science and Global Security a publicat o simulare „Planul A” a modului în care un schimb nuclear tactic limitat în Europa ar putea escalada într-un conflict nuclear global la scară largă. S-a estimat că 91,5 milioane de oameni vor muri în câteva ore și multe altele în lunile și anii de după.

Putin își pierde răbdarea, după umilința provocată de Ucraina: Ordin brusc dat lui Șoigu într-o zonă cheie

O lovitură nucleară rusă asupra SUA ar urma să decapiteze conducerea politică și militară americană, să rupă canalele vitale de comandă și control de comunicare, să anuleze cât mai multe active nucleare și să devasteze zone industriale și comerciale cheie.

Washington New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Dallas-Fort Worth, Miami, Philadelphia, Houston, Las Vegas, Salt Lake City, Denver și Miami ar fi probabil printre principalele ținte ale zonei metropolitane, având în vedere mixul lor de valoare politică, militară și industrială.

În altă parte, reședința prezidențială de la Camp David din Maryland și Complexul Raven Rock Mountain din Pennsylvania – care adăpostește buncăre subterane destinate utilizării Pentagonului - ar fi probabil vizate, deoarece Moscova ar încerca să dezmembreze lanțurile de comandă politice și militare americane.

Descoperire gravă a medicilor din SUA: Regula de 8 ore privind mesele, risc cu 91% mai mare de deces cardiovascular

Facilități de transmisii radio cheie ar servi drept canale vitale de comunicare pentru submarinele americane cu rachete balistice nucleare, care ar avea sarcina de a lansa lovituri de represalii asupra orașelor rusești. Stația de radio navală Jim Creek din statul Washington și emițătorul de frecvență foarte joasă Lualualei din Hawaii ar fi probabil ținte de top în acest sens.

Rachetele balistice rusești vor viza probabil site-uri militare și nucleare importante, cum ar fi Stația Navală Norfolk din Virginia, sediul și portul de origine al Comandamentului Forțelor Flotei Marinei SUA.

Cartierul general al Comandamentului Apărării Aeriene din America de Nord de la Baza Forțelor Spațiale Peterson din Colorado Springs, Comandamentul Strategic al SUA de la Baza Forțelor Aeriene Offutt din Nebraska și Centrul de Arme Nucleare ale Forțelor Aeriene de la Baza Forțelor Aeriene Hill din Utah ar fi, de asemenea, ținte principale. La fel ar fi și uzina Pantex din Amarillo, Texas, care servește ca principală unitate de asamblare și dezasamblare a armelor nucleare din SUA.

O gamă largă de site-uri de rachete nucleare sunt răspândite în statele slab populate de Vest și Midwest. Loviturile rusești ar urma să distrugă avioanele cu capacitate nucleară și alte active la Baza Forțelor Aeriene Kirtland din New Mexico, Baza Forțelor Aeriene Barksdale din Louisiana, Baza Forțelor Aeriene Whiteman din Missouri, Baza Forțelor Aeriene Warren din Wyoming, Baza Forțelor Aeriene Minot din Nord. Dakota și baza aeriană Malmstrom din Montana.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#razboi Ucraina, #razboi Rusia NATO, #Rusia SUA, #Rusia SUA tensiuni, #orase SUA, #conflict sua rusia, #Putin razboi , #razboi