Un expert militar rus scoate totul la lumină: Putin a comis 5 gafe uriașe în războiul contra Ucrainei

Duminica, 25 Februarie 2024, ora 05:32
15789 citiri
Un expert militar rus scoate totul la lumină: Putin a comis 5 gafe uriașe în războiul contra Ucrainei
Pavel Luzin, un expert rus dezvăluie gafele făcute de armata lui Putin FOTO: X

Războiul lui Putin din Ucraina a împlinit 2 ani de la începerea lui, iar eșecul armatei ruse este unul răsunător, Moscova neatingându-și obiectivele inițiale. Acum, un expert militar rus, Pavel Luzin, profesor la Fletcher School of Law and Diplomacy de la Universitatea Tuft din Massachusetts scoate la lumină gafele uriașe ale Rusiei din conflictul sângeros purtat în țara vecină.

Analistul explică faptul că ”cea mai mare eroare a lui Putin a fost să înceapă acest război din Ucraina”. El spune că totul este greșit pentru Rusia: strategia, ideologia și luarea deciziilor, iar eforturile de război au devenit foarte costisitoare, potrivit Newsweek.

Al treilea an al invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia va începe cu o linie de front în mare parte statică de 900 de mile (1448 km). Forțele ruse și ucrainene au încercat pe rând să spargă linia de contact fortificată, dar cu succes limitat.

Un academician american descifrează mesajul înfricoșător al lui Putin: ”Te vom găsi oriunde în lume și te vom ucide”

Analistul militar rus Pavel Luzin a declarat că gambitul Kremlinului a fost fatal încă de la început. „Cea mai mare greșeală a fost să începem acest război”, a spus el.

„Rusia nu a putut câștiga deloc acest război”, a continuat el. "Fără șanse. Nimic de reparat... Totul este greșit: strategia Rusiei, ideologia Rusiei, procesul de luare a deciziilor, sistemul educațional.”

Efortul de război al Moscovei a devenit mai costisitor, mai brutal și mai puțin ambițios în ultimii doi ani. Doctrina devastatoare a Kremlinului încă distruge zonele din prima linie, dar obiectivul victoriei totale a fost abandonat – la fel ca atât de mulți soldați ruși – în abordările agitate de la Kiev în primăvara lui 2022.

Fenomenul nemaivăzut de 30 de ani: Antidotul contra lui Putin plătit cu 300 de miliarde pentru a-l produce

„Armata Rusiei oricum nu a putut câștiga”, a spus Luzin. „Rusia s-a pus singură într-un dezastru strategic fatal din februarie 2022”.

„Tunetul” Rusiei asupra capitalei Ucrainei – intenționat să fie susținut de confiscarea aeroportului Hostomel din suburbiile Kievului, bătălia pentru care s-a dovedit una dintre cele mai importante din război – s-a încheiat cu un eșec costisitor.

Un convoi de 40 de mile care se întindea din Belarus a fost coloana vertebrală a eforturilor rușilor de a ocupa Kievul, dar efortul logistic s-a dovedit prea mare pentru forțele Moscovei. Coloana șerpuitoare, care a fost erodata treptat de loviturile ucrainene, a devenit emblematică pentru orgoliul tactic al Rusiei. Associated Press a numit eșecul de a lua Kievul „o înfrângere pentru veacuri”.

Expertul militar rus, care trăiește în Statele Unite, a dezvăluit care au cele mai mari 5 gafe ale Rusiei făcute în războiul lui Putin din Ucraina. El le enumeră: convoiul de tancuri îndreptate spre Kiev, dar și umilirea pe mare a Flotei ruse din Marea Neagră, cu scufundarea navei amiral a Moscovei.

Unele alimente produc o boală gravă, au descoperit medicii: Distrug mușchii și apoi moarte prematură

Au urmat așa-zisele ”gesturi de bunăvoință”, practic înfrângerile pe linie ale forțelor lui Putin, care au dus la pierderea unor mari zone din teritoriul ucrainean ocupat inițial. Rușii s-au retras de la Kiev, iar Ucraina a repurtat victorii majore la Harkov și Herson, plus în insula Șerpilor.

O altă gafă a fost gestionarea grupului Wagner și a conducătorului acestuia, Evgheni Prigojin de către Putin. Ascensiunea fulgerătoare a lui Prigojin – un oligarh influent a cărui pricepere în alimentație i-a câștigat porecla „bucătarul lui Putin” – este cea mai izbitoare poveste care a apărut din psihodrama de la Moscova în doi ani de război.

Iar o altă greșeală majoră, spune Luzin, a fost eșecul apărării aeriene a armatei ruse. Eșecurile unităților antiaeriene din Rusia au devenit atât de comune încât și-au generat propriul meme — „Ce face apărarea aeriană?” — care s-a răspândit pe rețelele de socializare de fiecare dată când a avut loc un atac cu dronă sau rachetă de mare profil a Ucrainei asupra orașelor rusești, infrastructurii critice sau ținte militare. Dronele chiar au ajuns și au explodat peste complexul Kremlinului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un general american dezvăluie ce ascunde Putin: Cum devine armata Rusiei cea mai mare din Europa VIDEO
Un general american dezvăluie ce ascunde Putin: Cum devine armata Rusiei cea mai mare din Europa VIDEO
Institutul pentru Studiul Războiului, un think tank de la Washinton a afirmat că Rusia a câștigat 500 de kilometri pătrați în Ucraina din octombrie 2023 și până la sfârșitul lunii...
Putin riscă o revoltă: Fenomenul se propagă în Rusia și poate zgudui zidurile Kremlinului
Putin riscă o revoltă: Fenomenul se propagă în Rusia și poate zgudui zidurile Kremlinului
Rusia continuă fără nicio reticență războiul din Ucraina, în ciuda faptului că a suferit sute de mii de victime în rândul armatei sale. Însă acum un fenomen se propagă în interiorul...
#razboi Ucraina, #Putin greseli, #Rusia razboi Ucraina, #esec armata rusia, #armata rusa razboi Ucraina, #Putin razboi , #Razboi Ucraina