”Să nu credeți niciodată că Putin e de neoprit”. O rusoaică anunță metoda de a-l doborî pe președinte

Vineri, 01 Martie 2024, ora 00:55
11179 citiri
”Să nu credeți niciodată că Putin e de neoprit”. O rusoaică anunță metoda de a-l doborî pe președinte
Opozanta rusă Maria Alyokhina îl acuză pe Putin că l-a ucis pe Navalnîi FOTO: Euronews

O opozantă a regimului de la Kremlin deplânge dispariția lui Aleksei Navalnîi, care a fost cea mai tare, clară și strălucitoare voce împotriva lui Vladimir Putin. Însă acum, Maria Alyokhina transmite ”să nu credeți niciodată că Putin e de neoprit”, spunând că există o metodă care îl poate doborî: o nouă opoziție rusă globală.

Masha Alekhina (așa cum apare în articoul semnat în The Guardian), activista din grupul Pussy Riot din Rusia, cu vârsta de 35 de ani, a fost arestată de mai multe ori în țara sa, după acțiunile sale, însă apoi a fugit în Occident în 2022.

Ea susține că occidentalii finanțează aceeași vărsare de sânge a lui Putin pe care o condamnă. Timpul pentru „îngrijorarea profundă” a lumii a trecut – Rusia și Ucraina au nevoie de acțiune.

Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania

Cea mai tare, clară și strălucitoare voce împotriva regimului lui Vladimir Putin a fost ucisă, în mod disprețuitor, fără să fie văzută. Înainte de asasinarea sa, a fost torturat timp de trei ani; o treime din acest timp a fost petrecut în izolare fără hrană și îmbrăcăminte adecvate. Navalnîi a fost ucis cu o lună înainte de așa-numitele „alegeri”. Putin l-a ucis, așa cum l-a ucis pe Boris Nemțov, spune opozanta rusă.

I-a ucis pe amândoi din invidie – invidie pentru dragostea oamenilor, de care el, un mic tiran din KGB, nu se va bucura niciodată. ”Aceste fapte sunt menite să fie ca un semnal – l-am ucis pe cel mai important dintre voi, așa că acum nu este o problemă să ucizi fiecare prizonier politic din Rusia, unul câte unul – pe fiecare dintre voi care este împotriva lui Putin și împotriva războiului”.

Timpul ca privitorii să fie „profund îngrijorați” a luat sfârșit. Îngrijorarea profundă nu este suficientă. Cererea unei investigații complete asupra circumstanțelor morții lui Navalnîi nu este suficientă. Apelurile pentru eliberarea prizonierilor politici nu sunt suficiente. Avem nevoie de acțiune.

Putin reacționează în forță după mișcarea NATO: Mutare militară neașteptată la Moscova

Din 24 februarie 2022 au fost 19.855 de arestări pentru o poziție anti-război; 8.526 cazuri de „discreditare a armatei” și „informații false”; 835 de persoane închise pentru o poziție anti-război. În acești ani, mulți alții au trecut prin acest regim represiv.

”Oamenii mă întreabă cine va acționa ca opoziție în Rusia acum când Navalnîi este mort. Povara este pusă pe cei rămași în Rusia să-și dea seama cum să scape de Putin în condiții de cenzură militară – condiții în care rușii care vorbesc împotriva acestui război, împotriva lui Putin, sunt închiși, torturați și uciși”, a scris Maria Alyokhina.

”Dacă răul nu este oprit la timp, el înflorește. Pentru a avea o Rusia fără Putin, trebuie să-l oprim împreună. Cu toții construim viitorul, în fiecare zi. Poporul Rusiei nu cere ca oamenii din vest să-și sacrifice viața așa cum a făcut Navalnîi; vă rugăm să salvați viețile oamenilor care au rămas”.

”Putin nu vrea un război cu NATO”: Motivul neștiut dezvăluit de un amiral britanic

Îndemnul activistei ruse este unul foarte clar pentru oamenii din Occident și pentru cei rămași în țară. ” Dați Ucrainei câte arme are nevoie, altfel acest război ticălos și laș va continua să crească, distrugând tot ce este viu în teritoriile ocupate. Și uniți-vă! Vă chemăm să vă uniți”.

”Pentru a învinge Rusia, trebuie să lucrăm împreună, să nu tăcem și să nu ne fie frică. Și ar trebui să o facem în memoria celor care și-au dat viața în lupta împotriva acestui rău”, concluzionează Alyokhina.

Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragedă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragedă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
Forţele ruse încearcă să încercuiască oraşul Ceasiv Iar și să îl cucerească până pe 9 mai
Forţele ruse încearcă să încercuiască oraşul Ceasiv Iar și să îl cucerească până pe 9 mai
După ce a capturat Avdiivka și mai multe sate din est, Moscova a pus ochii pe următoarea țintă principală, orașul Ceasiv Iar, scrie kyivindependent.com. Depășite numeric, trupele...
#razboi Ucraina, #Pussy riot, #opozant rus Putin, #Aleksei Navalnii, #Aleksei Navalnii Rusia, #Pussy Riot protest Rusia , #Razboi Ucraina