Un pericol uriaș planează asupra Ucrainei: Riscul nu vine din Rusia, ci de la o mare putere militară occidentală

Joi, 07 Decembrie 2023, ora 00:31
10086 citiri
Un pericol uriaș planează asupra Ucrainei: Riscul nu vine din Rusia, ci de la o mare putere militară occidentală
Ucraina se confruntă cu un risc uriaș în războiul cu Rusia, din cauza stopării ajutorului SUA FOTO: News18

După 650 de zile de război în Ucraina, Vladimir Putin nu dă niciun semn că ar intenționa să termine conflictul sângeros în care au murit zeci de mii de militari de ambele părți. Însă acum un pericol uriaș planează asupra Ucrainei, existând un ”risc major” de a pierde războiul cu Rusia, dacă ajutorul dat de Statele Unite se amână, după incertitudinile din Congresul american.

Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți că amânarea asistenței SUA pentru Kiev, aflată în dezbatere în Congres, ar crea un „risc uriaș” ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia, potrivit Reuters.

Comentariile lui Andriy Yermak au fost unele dintre cele mai sincere de până acum din partea unui înalt oficial de la Kiev, în timp ce incertitudinea se învârte cu privire la viitorul pachetelor vitale de asistență ale SUA și ale Uniunii Europene, în timp ce războiul dintre Ucraina și Rusia continuă.

Secret al lui Putin de 20 de ani, dezvăluit de un american: Dovezile arată că 99% șiretlicul este real

Dacă ajutorul american este amânat, „există riscul mare că putem fi în aceeași poziție în care ne aflăm acum”, a spus el, adresându-se publicului în limba engleză.

„Și, bineînțeles, face imposibilă eliberarea continuă de teritorii și există riscul mare de a pierde acest război”. Luni, oficialii de la Casa Albă au declarat că SUA rămân fără timp și bani pentru a ajuta Ucraina să lupte în războiul împotriva Rusiei.

Administrația președintelui Joe Biden a cerut Congresului în octombrie aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanța planuri ambițioase pentru securitatea frontierei pentru Ucraina, Israel și SUA, dar republicanii care controlează Camera Reprezentanților cu o majoritate redusă au respins pachetul.

Oficialii americani speră că pot primi în continuare aprobarea unui pachet semnificativ. Yermak a evidențiat ca o problemă majoră, amenințarea de a nu mai avea sprijin bugetar direct. Guvernul ucrainean se așteaptă să aibă un deficit bugetar de 43 de miliarde de dolari anul viitor.

Un aliat al SUA dă un avertisment dur Israelului și Mossadului: Situație neașteptată în războiul cu Hamas VIDEO

„Desigur, fără acest sprijin bugetar direct, va fi dificil să rămânem... pe aceleași poziții și... ca oamenii să supraviețuiască cu adevărat... în situația în care războiul va continua”, a spus el. „De aceea este extrem de important ca acest sprijin să fie votat și să fie votat cât mai curând posibil”.

Yermak a făcut a doua sa vizită la Washington în câteva săptămâni. El a spus că plănuiește să preseze parlamentarii și oficialii administrației americane cu privire la importanța critică a noului pachet de ajutor pe care Congresul îl aprobă.

Ucraina a efectuat o contraofensivă majoră în acest an, dar nu a reușit să străpungă liniile defensive rusești. Rusia se află acum în ofensivă în est. Yermak a spus că Kievul are un plan pentru anul următor.

„Avem cu adevărat un plan și acest plan... include operațiunile militare... include activitatea diplomatică și, desigur, include cooperarea noastră în comunicare și informare”, a spus el.

SUA și Ucraina lucrează la un acord de securitate bilateral. Mesaj puternic pentru Putin
SUA și Ucraina lucrează la un acord de securitate bilateral. Mesaj puternic pentru Putin
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că țara sa și Statele Unite ale Americii au "început să lucreze la un acord de securitate" bilateral, relatează AFP. "Echipele noastre...
Cum ar putea ajutorul SUA pentru Ucraina să schimbe cursul războiului. Cea mai mare slăbiciune a Kievului în acest moment
Cum ar putea ajutorul SUA pentru Ucraina să schimbe cursul războiului. Cea mai mare slăbiciune a Kievului în acest moment
După şase luni de dispute în Congres, pachetul de ajutor militar de 61 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ar trebui să fie aprobat săptămâna aceasta de Senatul american şi semnat de...
#razboi Ucraina, #ajutor SUA Ucraina, #ajutor militar sua, #SUA Ucraina, #Ucraina razboi, #ajutor SUA, #congres SUA , #Razboi Ucraina