Serviciile Secrete avertizează: Putin pregătește o operațiune majoră, ce poate da lovitura

Joi, 29 Februarie 2024, ora 02:21
7294 citiri
Serviciile Secrete avertizează: Putin pregătește o operațiune majoră, ce poate da lovitura
Putin vrea să organizeze o operațiune secretă FOTO: Business Insider

Războiul Rusiei din Ucraina, deși pare într-un impas el practic trece prin mai multe faze, când forțele militare ale ambelor părți se regrupează și gândesc noi strategii. Serviciile Secrete au aflat că Vladimir Putin pregătește o operațiune majoră prin care vrea să dea lovitura în Ucraina.

Comitetul de Informații din subordinea președintelui Ucrainei a anunțat într-o declarație publicată pe canalul Telegram al Direcției Principale de Informații (GUR) din subordinea Ministerului Apărării, că operațiunea specială a Rusiei denumită ”Maidan-3” ar fi destinată să-l răstoarne de la putere pe Volodimir Zelenski, potrivit Yenisafak.

Legitimitatea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski ar putea fi pusă la îndoială de către Rusia și ar putea fi încercată o lovitură de stat în primăvară, a anunțat un Serviciu de Informații de la Kiev.

Noul decret al lui Putin, semnal de alarmă pentru NATO: Mutare militară fără precedent, schimbă echilibrul de forțe

Potrivit comitetului, în următoarele săptămâni vor exista „încercări de a stimula conflicte atât în interiorul Ucrainei, cât și în alte părți ale lumii”, iar legitimitatea lui Zelenski ar putea fi pusă la îndoială după 20 mai.

Se presupune că operațiunea va fi desfășurată pentru a „diviza pe toată lumea, inclusiv pe reprezentanții conducerii politice”, pentru a semăna panica, pentru a „crea o ruptură între militari și civili” și pentru a perturba mobilizarea militară.

În acest sens, Serviciul de Informații a cerut cetățenilor și partenerilor occidentali să consolideze „măsurile de securitate cuprinzătoare”, pentru a preîntâmpina orice acțiune surpriză a Rusiei.

Un fost șef al Serviciilor Secrete britanice: ”Putin are o gravă problemă, știu din surse din Europa de Est”

În Ucraina se desfășoară dezbateri cu privire la legitimitatea autorității guvernului în absența alegerilor parlamentare și prezidențiale, care nu pot fi organizate în timpul legii marțiale.

Pe 25 februarie, Ruslan Stefanchuk, șeful parlamentului ucrainean și membru al partidului Slujitorul Poporului al lui Zelenski, a declarat că „puterile actualului președinte expiră după ce noul șef de stat își va prelua funcția”, dând de înțeles că Zelenski va continua să servească ca președinte.

Cu toate acestea, liderii partidului de opoziție Petro Poroșenko și Iulia Timoșenko au propus formarea unui guvern de coaliție pentru a evita o criză de legitimitate. Dar Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, a numit această propunere „nepotrivită”.

Operațiunea secretă Dead Hand a Moscovei: Atac nuclear automat, chiar dacă țara e distrusă VIDEO

Deputatul de opoziție Oleksandr Dubinskiy a susținut că, conform constituției, președinția lui Zelenski expiră în noaptea de 21 mai și nu există nicio modalitate legală de a o prelungi.

Ucraina era programată să organizeze alegeri parlamentare la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, urmate de alegeri prezidențiale în martie. Cu toate acestea, Zelenski a anunțat la o conferință de presă anuală în decembrie anul trecut că nu vor avea loc alegeri din cauza pericolelor războiului.

Rusia a început o „operație militară specială” în Ucraina pe 24 februarie 2022. În aceeași zi, Zelenski a declarat legea marțială în toată țara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Războiul hibrid“ subacvatic al Rusiei amenință securitatea unui miliard de oameni. ”Peste 90% din internet se află sub apă”
„Războiul hibrid“ subacvatic al Rusiei amenință securitatea unui miliard de oameni. ”Peste 90% din internet se află sub apă”
Securitatea a aproape un miliard de oameni din Europa și America de Nord este amenințată de încercările Rusiei de a viza vulnerabilitățile extinse ale infrastructurii subacvatice, inclusiv...
Influența pe care regimul Putin o cumpără în țările vecine, după model sovietic. Exemplul Găgăuziei
Influența pe care regimul Putin o cumpără în țările vecine, după model sovietic. Exemplul Găgăuziei
Regimul lui Putin cumpără acum în mod deschis influență în țările vecine, scriu într-o analiză CEPA Irina Borogan, jurnalistă de investigații, și Andrei Soldatov, expert în serviciile...
#razboi Ucraina, #operatiune secreta Rusia, #lovitura stat Ucraina, #plan Putin, #servicii secrete Ucraina, #Putin Zelenski , #serviciile secrete