Kremlinul a luat foc după ultimele atacuri ale ucrainenilor. Avertismentul postat de Ambasada Rusiei la București

Miercuri, 07 Februarie 2024, ora 22:30
9662 citiri
Kremlinul a luat foc după ultimele atacuri ale ucrainenilor. Avertismentul postat de Ambasada Rusiei la București
Vladimir Putin FOTO X/Nexta

Ambasada Rusiei la București a postat miercuri seară, 7 februarie, pe pagina de Facebook, o declarație a Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse prin care condamnă Occidentul pentru sprijinul militar acordat Ucrainei.

În mesaj, Kremlinul acuză statele din Occident care trimit arme Kievului că sunt ”direct responsabile pentru moartea civililor din Federația Rusă.”

”Consiliul Federației al Adunării Federale a Federației Ruse își exprimă protestul ferm față de continuarea furnizării de către statele Occidentului colectiv către regimul de la Kiev a armelor, munițiilor și echipamentelor militare, care sunt folosite pentru a ucide civili și a distruge infrastructura civilă din Federația Rusă.

Loviturile efectuate la 30 decembrie 2023 asupra orașului Belgorod și la 21 ianuarie 2024 asupra orașului Donețk au fost deosebit de cinice și crude. Formațiunile armate ucrainene au tras cu mai multe lansatoare de rachete asupra locurilor în care s-au adunat civili, ceea ce a dus la moartea a peste 50 de persoane și la rănirea a peste 130 de civili.

La 3 februarie 2024, formațiuni ale forțelor armate ucrainene au lovit zone rezidențiale și infrastructura civilă din orașul Lisiciansk. Ca urmare a bombardamentelor, 28 de cetățeni au fost uciși, inclusiv un copil”, se arată în comunicat.

Rusia continuă acuzând Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Cehia ”și alte câteva state membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și ale Uniunii Europene” că furnizează Ucrainei arme, muniții și echipamente militare pentru a comite ”aceste acțiuni atroce.”

”Consiliul Federației declară prin prezenta că, continuând să livreze arme, muniții și echipamente militare, țările din Occidentul colectiv devin complici direcți ai crimelor regimului de la Kiev, responsabil de moartea civililor nevinovați, inclusiv a femeilor și copiilor, de distrugerea infrastructurii civile și de încălcări grave ale dreptului internațional”, se mai arată în comunicat.

În acest context, Rusia cere statelor numite mai sus ”să recunoască responsabilitatea directă pentru moartea civililor nevinovați în cursul atacurilor desfășurate de forțele armate ucrainene asupra infrastructurii civile din Federația Rusă și să ia măsuri urgente pentru a opri furnizarea de arme, muniții și echipamente militare către regimul de la Kiev.”

Acuzațiile Kremlinului vin în aceeași zi în care ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a susținut un briefing de presă în care a vorbit, printre altele, despre ”isteria militară” din România. El a susținut că Rusia nu este o ameninţare la adresa României, dar pe de altă parte, a amintit că a atras atenţia Bucureştiului în privinţa ajutorului militar pentru Ucraina, iar „nişte consecinţe trebuie prevăzute”.

Tot miercuri, Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au anunțat că au luat act de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care Parlamentul este informat că forţa de reacţie a NATO poate intra, staţiona sau tranzita România în scopul pregătirii şi/sau desfăşurării de operaţii militare, dacă va fi cazul, în anul 2024.

”Și-a schimbat pantofii”. Donald Trump a intrat în vizorul propagandei ruse, după aprobarea ajutorului militar pentru Ucraina VIDEO
”Și-a schimbat pantofii”. Donald Trump a intrat în vizorul propagandei ruse, după aprobarea ajutorului militar pentru Ucraina VIDEO
Propagandiștii ruși sunt revoltați de schimbarea poziției candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump, care nu a intervenit și nu a încercat blocarea votului privind alocarea...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, deși Berlinul a exclus asta...
#razboi Ucraina, #atac Ucraina Rusia, #ajutor militar Ucraina, #Rusia Occident, #atac belgorod, #Lisiciansk, #Vladimir Putin presedinte Rusia , #Razboi Ucraina