Trupele sângerosului cecen Ramzan Kadîrov se bat cu soldații ruși în orașul ocupat Melitopol. Scene brutale filmate VIDEO

Luni, 22 Ianuarie 2024, ora 22:14
11100 citiri
Trupele sângerosului cecen Ramzan Kadîrov se bat cu soldații ruși în orașul ocupat Melitopol. Scene brutale filmate VIDEO
Vaha Hambulatov, comandantul batalionului cecen, Vostok-Ahmat, furios că a fost oprit de poliția militară rusă/ FOTO: Telegram

Imagini cu o ciocnire între forțele ruse și camarazii lor ceceni se răspândesc pe canalele de socializare din Rusia și Ucraina, pe fondul unor rapoarte continue despre probleme de moral și disciplină în rândul forțelor Moscovei din Ucraina ocupată.

Videoclipul, distribuit de mai mulți bloggeri militari ruși pro-război și canale cecene, arată o confruntare violentă între trupele ruse și cele cecene la un punct de control din orașul ocupat și puternic fortificat din sudul Ucrainei Melitopol. Newsweek nu poate verifica în mod independent filmările și a contactat Ministerul rus al Apărării prin e-mail pentru a solicita comentarii.

Vaha Hambulatov, comandantul batalionului cecen Vostok-Ahmat, ar fi fost implicat în confruntare. Acesta a atacat un soldat rus furios că a fost oprit la punctul de control. După ce un militar rus neidentificat a pus la îndoială ordinul scris prezentat de Hambulatov, soldații ceceni care îl însoțeau pe comandant au început să-l bată pe soldat și să-l amenințe cu un pistol.

Canalul de Telegram Visionary susține că videoclipul cu încăierarea a generat un scandal în Rusia. "Vaha Hambulatov... și subordonații săi îi bat pe ofițerii de poliție militară care le-au oprit coloana de mașini fără motive justificate", a scris canalul.

"Subiectul fierbinte "tema cecenă", care s-a răcit în timpul sărbătorilor de Anul Nou, revine din nou în fruntea agendei politico-militare", a adăugat Visionary. Evoluțiile ulterioare vor dezvălui multe despre tensiunile actuale care se dezvoltă între ceceni și camarazii lor ruși.

Canalul ultranaționalist Voenkor Telegram a postat o reacție furioasă la videoclip. „Este imposibil să nu reacționezi la asta”, a scris popularul blogger. "Aceasta este o provocare directă... Aceștia sunt exact apărătorii cărora li se încredințează să protejeze oamenii din lumea rusă?"

Alții au cerut represalii violente. Canalul 13 a spus că soldații ruși care asigură punctele de control ar trebui să-i înfrunte pe ceceni înarmați. Dacă "există o amenințare la adresa vieții tale, atunci trebuie să scoți siguranța la mitralieră și să o descarci într-o față urâtă și bărboasă", a scris Canall 13 de Telegram, referindu-se la bărbile caracteristice purtate de luptătorii ceceni musulmani.

Există de mult timp tensiuni între unitățile regulate rusești și formațiunile cecene aflate sub controlul lui Ramzan Kadîrov. Acesta este omul forte pro-Kremlin al Ceceniei, căruia Moscova îi permite să conducă republica din Caucazul de Nord ca pe un fief personal în schimbul loialității față de președintele Vladimir Putin.

Ramzan Kadîrov și-a trimis forțele în Ucraina la începutul invaziei rusești. Cu toate acestea, unitățile cecene au fost luate în derâdere atât de ucraineni, cât și de ruși, pentru prestația lor teatrală, dar ineficientă în luptă. Un astfel de comportament le-a adus porecla "Batalionul TikTok", o referire la numeroasele videoclipuri produse pe rețelele de socializare de către luptătorii ceceni.

Cunoscuți sub numele de "Kadîroviți", aceștia s-au confruntat în mod repetat cu camarazii lor ruși.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #bataie, #ceceni, #soldati, #rusi , #Razboi Ucraina