Fenechiu regreta ca nu va raspunde de autostrazi: Aveam proiecte pregatite de cativa ani

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 18:25
1381 citiri
Fenechiu regreta ca nu va raspunde de autostrazi: Aveam proiecte pregatite de cativa ani

Relu Fenechiu (PNL), propus ministru al Transporturilor, a afirmat ca regreta trecerea autostrazilor in subordinea Ministerului pentru Marile Proiecte, condus de Dan Sova, intrucat avea unele proiecte pentru care s-a pregatit cativa ani, dar s-a declarat convins ca va colabora bine cu ministrul PSD.

"Regret, din cauza faptului ca aici am niste proiecte pe care le pregatesc de ani de zile, dar sunt convins ca voi colabora cu domnul Sova. (...) Planul de bataie mi-l pregatesc de opt ani pentru ministerul asta. (...) Imi doream sa pot sa implementez niste idei, niste strategii", a spus Fenechiu, dupa audierile comisiilor parlamentare, raspunzand unor intrebari din partea jurnalistilor.

El a precizat ca s-a ocupat in ultimii ani de toate strategiile de transport ale Partidului Liberal si ale USL.

"Pana la urma, daca stii ce vrei sa faci, nu trebuie decat sa gasesti solutiile juridice", a adaugat Fenechiu.

Intrebat cati kilometri de autostrada vor fi construiti anul viitor, el nu a oferit o estimare. "Eu am zis ca, pentru a avea o retea de infrastructura rutiera, rapida, corecta, noi trebuie sa ajungem la 300 kilometri de autostrada pe an. E un nivel corect. (...) Daca noi am face acesti 300 de kilometri pe an, am putea ajunge pana in 2020 sa avem vreo 2.500 km de autostrada, ceea ce ar fi ok", a spus el.

Potrivit sursei citate, CNADNR va fi reorganizata, lucrarile de intretinere si reparatii urmand sa fie trecute la o societate noua.

"Compania Nationala se va reorganiza total, nu stiu daca stiti povestea, ca sunt datorii de 1,5 miliarde euro, si nu pot fi platite pentru ca se considera ajutor de stat, pentru ca CNADNR executa si lucrari in regie proprie si atunci e conflict de interese. Toate lucrarile de intretinere si reparatii pe care le executa compania le trec intr-o alta companie si nu mai este ajutor de stat", a spus Fenechiu.

Legat de deszapezire, el a aratat ca doreste ca autoritatile locale sa isi cumpere niste lame, care "costa 2 lei", incheierea unor parteneriate cu firmele de constructii din tara, pentru ca, in conditiile in care apar situatii de urgenta, acestea sa poata fi montate pe camioane, insa fara contracte permanente.

Pe de alta parte, achizitia frezelor ar putea fi derulata prin proiecte europene in urmatoarea perioada de alocare, daca va exista "bunavointa Comisiei Europene", potrivit sursei citate.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#Relu Fenechiu ministru Transporturi, #Relu Fenechiu autostrazi , #PNL
Comentarii