Comisarul Garzii Financiare care a lucrat la dosarul Transformatorul-Fenechiu a fost concediat

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 14:42
5472 citiri
Comisarul Garzii Financiare care a lucrat la dosarul Transformatorul-Fenechiu a fost concediat

Comisarul Marius But, cel care a facut expertizele pentru dosarele Transformatorul-Fenechiu si Copos Loteria, a fost concediat. Aceeasi soarta au avut-o si alti comisari ai Garzii Financiare care au participat la instrumentarea multor cazuri sonore.

Reorganizarea Garzii Financiare in structurile Antifrauda a dus la initierea mai multor concursuri pentru ocuparea noilor posturi. La Iasi, doisprezece comisari, care au luat la proba scrisa note mai mari decat primul admis, au fost respinsi in cele din urma la interviu, in schimb a fost acceptat un tanar care a luat 5,50, al carui tata e sef al vamilor, scrie ziarul 7est.

Marius But a descris strategia care a facut ca toti comisarii care au avut note bune la proba scrisa sa fie picati in toata tara. "In cazul interviului desfasurat pentru ocuparea posturilor de inspector antifrauda grad profesional superior, la Iasi, pana la primul candidat admis, au fost respinsi 12 candidati care au avut un punctaj superior la proba scrisa (inclusiv 92,5 puncte).

Fenechiu mai asteapta sentinta in dosarul Transformatorul - Judecatorii au ramas in pronuntare

La Craiova au fost respinsi 8 candidati cu punctaj superior la proba scrisa (inclusiv 85 puncte), la Bacau au fost respinsi 8 candidati si exemplele pot continua", a declarat But.

"Eu nu am lucrat in dosarul Transformatorul, eu am lucrat la expertiza de la SISSE, cea care se spune ca sta la baza dosarului. Am lucrat 4 luni si intr-un dosar privind baietii destepti din energie", a dezvaluit But, adaugand ca niciunul dintre colegii sai care au verificat traseul transformatoarelor nu va lucra la Antifrauda.

"Este un singur coleg, transferat la jocuri de noroc. Ceilalti au fost dati afara odata cu mine", a mai spus But.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul cunoscut sub numele "Transformatorul", fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova. La operatiuni a fost complice fosta conducere a institutiei, dar si fratele demnitarului, Lucian Fenechiu.

Faptele au fost comise pe vremea cand Relu Fenechiu era actionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iasi si SC Tehnorom SRL Iasi. Liderul liberal a fost acuzat de procurori ca a cumparat de la Dragos Stanescu, un lider al rromilor din comuna Grajduri, intre 2002 si 2005, transformatoare fabricate in anii '70. Transformatoarele erau achizitionate la pret de fier vechi de catre bulibasa, care strangea dispozitivele din toata tara.

In calitatea sa de administrator al firmei mentionate, Fenechiu ar fi vopsit si ar fi vandut transformatoare la Electrica Moldova. Pe langa transformatoare din anii '70-'80, revopsite, Relu Fenechiu mai vindea si intrerupatoare din anii '60-'70.

In acelasi dosar a mai fost condamnat in prima instanta si fratele deputatului PNL, Lucian Fenechiu, care a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare.

Instanta a mai dispus ca cei sase inculpati sa plateasca, in solidar, 6.327.390 lei, reprezentand daune materiale.

Citeste si:
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Camera Deputaților a votat marțea trecută, 21 iunie, un proiect de lege prin care se introduce educația sexuală în școli, de la clasa a 8-a, cu acordul scris al părinților. În timpul...
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că salută anunţul liderului de la Casa Albă Joe Biden privind cooperarea energetică dintre România şi SUA, cu 14 milioane de dolari pentru o nouă...