Cătălin Drulă, despre ridicarea MCV: ”Lucrurile devin mai grave pentru noi cu această guvernare iresponsabilă”

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 19:39
3564 citiri
Cătălin Drulă, despre ridicarea MCV: ”Lucrurile devin mai grave pentru noi cu această guvernare iresponsabilă”
Liderul USR, Cătălin Drulă FOTO Facebook

Liderul USR, Cătălin Drulă, a transmis marți, 22 noiembrie, un mesaj ”regimului Iohannis” în care subliniază că ridicarea MCV pentru România nu înseamnă că statul de drept nu va mai fi monitorizat.

”Comisia Europeană a recomandat azi ridicarea MCV pentru România, la trei ani distanță după ce a făcut aceeași recomandare pentru Bulgaria.

Așa cum spune însă și Comisia, regimul Iohannis nu scapă de monitorizarea europeană. Am putea spune chiar că lucrurile devin mai grave pentru noi cu această guvernare iresponsabilă.

Cele trei legi promulgate pe repede-înainte de Iohannis sunt în continuare sub monitorizare pentru că ele sunt jalon în PNRR”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Liderul USR a amintit despre raportul recent al Comisiei de la Veneția.

”Comisia de la Veneția NU a dat gir noilor legi ale Justiției, ba dimpotrivă, le-a criticat dur cu privire la graba adoptării, procedura de numire a procurorilor-șefi, înființarea secției noi pentru magistrați și altele.

De altfel, în PNRR sunt incluse jaloane care reprezintă cerințe din MCV. Comisia spune în raport textul că acestea „sunt esențiale pentru procesul de reformă, cum ar fi reforma sistemului judiciar și cadrele anticorupție”.

Mai mult, indiferent de eventuala ridicare a MCV, statul de drept va continua să fie monitorizat în România prin noul mecanism general aplicabil tuturor statelor membre (Rule of Law).

Iar acest mecanism condiționează fondurile europene de angajamentele cu privire la statul de drept și reformele din Justiție”, a mai scris Drulă.

#ridicare MCV Romania, #catalin drula, #USR, #Klaus Iohannis presedinte, #legile justitiei , #Stiri Catalin Drula