Un viitor candidat la prezidențiale în SUA începe războiul cu Beijingul: Interdicție dură impusă chinezilor

Joi, 11 Mai 2023, ora 04:05
8886 citiri
Un viitor candidat la prezidențiale în SUA începe războiul cu Beijingul: Interdicție dură impusă chinezilor
Guvernatorul DeSantis interzice chinezilor să cumpere terenuri în Florida FOTO: Mother Jones

Statele Unite se concentrează încă din timpul mandatului lui Donald Trump, proces continuat și de actualul președinte Joe Biden, de a stopa ascensiunea Beijingului pe plan mondial. Acum, un viitor candidat la prezidențialele din SUA, Ron DeSantis, în calitatea sa de guvernator al Floridei, pare că începe și el lupta contra Chinei, interzicând locuitorilor din acestă țară să mai cumpere terenuri în statul american.

Marți, 9 mai 2023, guvernatorul Ron DeSantis, republican, a semnat un proiect de lege care interzice cetățenilor chinezi să cumpere terenuri în Florida. El speră că proiectul de lege va merge spre „contracararea” „influenței maligne a Partidului Comunist Chinez (PCC) din Florida”, potrivit unui comunicat de presă, scrie Mother Jones.

„Astăzi, este clar că nu vrem PCC în Statul Florida”, a spus DeSantis la o conferință de presă luni. „Vrem să menținem acest lucru, ca stat liber al Floridei”.

Xi Jinping acuzat de trădare față de Putin: Discuția președintelui chinez care a înfuriat Moscova VIDEO

SB 264 a fost printre mai multe proiecte de lege semnate de DeSantis care vizează „China comunistă”. Noua lege le va interzice cetățenilor chinezi să cumpere terenuri decât dacă sunt cetățeni americani sau rezidenți permanenți.

Proiectul de lege impune, de asemenea, anumite restricții pentru cetățenii chinezi – și pentru alții, inclusiv ruși și venezueleni – cu vize non-turistice, atunci când vine vorba de cumpărarea de terenuri în apropierea unei baze militare.

„Credem că securitatea națională este de o importanță capitală”, a scris Alianța pentru Justiție din Florida Asia-American într-un comunicat, după ce comisia pentru afaceri de stat a Camerei a adoptat proiectul de lege în aprilie.

Nouriel Roubini avertizează lumea: Coliziunea a două mari puteri mondiale este inevitabilă

„Cu toate acestea, depășirea legislativă... este atât neconstituțională, cât și profund discriminatorie pentru comunitatea AAPI, echivalând toți cetățenii chinezi fără Carte Verde cu agenții Partidului Comunitar Chinez”. Există îngrijorarea că legea va facilita și mai mult discriminarea populației chineze și a altor imigranți, în special a celor care caută proprietatea unei case.

DeSantis a semnat și alte două proiecte de lege: una care restricționează desktop-urile sau serverele guvernamentale să descarce TikTok, o aplicație deținută de o companie chineză; și un altul care interzice colegiilor și universităților din Florida să se angajeze într-un parteneriat cu școli de peste mări fără aprobarea guvernamentală. Aceste proiecte de lege urmează să intre în vigoare la 1 iulie.

După cum scrie presa americană, Ron DeSantis își va anunța candidatura pentru Casa Albă, la mijlocul lunii mai.

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#ron desantis, #prezidentiale SUA, #candidat prezidentiale, #guvernator Florida, #chinezi, #sanctiuni china, #statul Florida , #Statele Unite