Frauda la Bac: Judecatorii au decis ca directoarea de la Bolintineanu ramane in arest

Marti, 09 Iulie 2013, ora 19:29
919 citiri
Frauda la Bac: Judecatorii au decis ca directoarea de la Bolintineanu ramane in arest

Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, Costica Varzaru, acuzata de trafic de influenta privind examenul de bacalaureat, ramane in arest, a decis, marti, Curtea de Apel Bucuresti, care i-a respins recursul fata de masura preventiva.

Hotararea Curtii de Apel este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a dezbatut, marti, recursul formulat de Costica Varzaru, fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorul prezent la sedinta a aratat ca fosta directoare trebuie sa ramana in arest pe parcursul anchetei, din cauza pericolului social pe care-l prezinta.

Dupa ce a ascultat declaratia Costicai Varzaru, el a aratat ca incadrarea la acest moment pare sa fie una blanda in raport de conturul situatiei faptice ce este relevat de ancheta.

Fosta sefa de la Bolintineanu explica mita: 13.000 de lei pentru o apa, o fructa... si rezolvarea subiectelor

Procurorul a aratat ca incadrarea juridica ar putea fi chiar mai grava decat traficul de influenta si ca directoarea Varzaru lasa impresia, dupa declaratiile de marti, ca "nici acum nu isi asuma si nu constientizeaza gravitatea faptelor ei".

La randul sau, avocatul fostei directoare, George Moloman, le-a aratat judecatorilor ca daca Varzaru nu ar fi dat declaratii sincere in fata anchetatorilor si in fata primei instantei, la acest moment anchetatorii nu ar fi avut, practic, nicio proba impotriva ei.

Avocatul a aratat ca Varzaru poate fi lasata in libertate, cu obligarea de a nu parasi localitatea sau tara, pentru ca Tribunalul Bucuresti, care a emis mandatul de arestare preventiva pe numele ei, a inteles in mod eronat sinceritatea femeii, pe care a intors-o impotriva ei.

Moloman a mai spus ca ea nu a incercat niciun moment sa influenteze martorii sau mersul anchetei, astfel ca nu sunt reliefate motivele temeinice ale arestarii.

Interceptari in scandalul fraudei la Bac: Cum "aranjau" examenul directoarea si inspectoarea

Totodata, avocatul le-a precizat judecatorilor ca probele dosarului, pana la acest moment, nu arata elementele constitutive ale faptei de trafic de influenta pentru care este cercetata clienta sa.

Varzaru a declarat ca reprezentanta comitetului de parinti i-a spus ca s-au strans 12.900 de lei, pentru a asigura "un minim protocol" si pentru a "motiva" comisia de bacalaureat, precizand ca i s-a cerut vicepresedintelui comisiei "sa ajute" elevii.

In ultimul cuvant, fosta directoare a spus ca ii pare rau pentru elevii ei si pentru evenimentele prin care au trecut acestia in ultima perioada.

Frauda la Bac: La liceul Bolintineanu a studiat si Vanghelie. Directoarea dezbraca elevi (Video)

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si politistii au facut, la 1 iulie, in prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, perchezitii la Liceul "Bolintineanu", cu sprijinul SRI, Directiei Generale Anticoruptie si Politiei Capitalei. In timpul perchezitiilor s-au gasit sume de bani in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, Costica Varzaru, demisa din functie in ziua perchezitiilor, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, in 2 iulie, de Tribunalul Bucuresti, fiind acuzata de trafic de influenta in scopul fraudarii examenului de bacalaureat.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#directoare Bolintineanu ramane arest, #recurs arest directoare Bolintineanu, #Costica Varzaru respingere eliberare , #Bacalaureat 2013