Interceptari in scandalul fraudei la Bac: Cum "aranjau" examenul directoarea si inspectoarea

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 16:32
3937 citiri
Interceptari in scandalul fraudei la Bac: Cum "aranjau" examenul directoarea si inspectoarea
Foto: Ziare.com

Costica Varzaru, fosta directoare a Liceului Dimitrie Bolintineanu, a intervenit la sefa Inspectoratului Scolar al Sectorului 5 sa fie desemnate anumite persoane in comisia de Bacalaureat.

Varzaru i-a cerut chiar sa mearga la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) pentru "a alege Bolintineanu", aceasta spunand ca nu poate participa pentru ca a fost profesoara la acest liceu.

Fosta directoare a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, marti, de Tribunalul Bucuresti, fiind acuzata de trafic de influenta in scopul fraudarii examenului de bacalaureat.

Frauda la Bac: Directoarea de la Bolintineanu, arestata preventiv (Video)

Potrivit procurorilor, Costica Varzaru a intervenit sa fie desemnati anumiti supraveghetori "permisivi" la probele scrise ale examenul de bacalaureat, precum si ca in comisie sa fie anumite persoane care ar putea fi influentate "in sensul realizarii unor fraude in desfasurarea examenului".

In referatul procurorilor se arata ca, in 25 iunie, Costica Varzaru a avut cu Iuliana Costeniuc, sefa Inspectoratului Scolar al Sectorului 5, o discutie telefonica in care i-a cerut sa mearga la ISMB pentru "a alege Bolintineanu".

In aceeasi zi, Costeniuc i-ar fi comunicat telefonic lui Varzaru ca a vorbit, dar i s-a comunicat ca nu poate participa intrucat a fost profesoara la Dimitrie Bolintineanu si mai ales pentru ca a avut clasa a XII-a.

Frauda la Bac: Inspectoarea care a ajutat-o pe directoarea de la Bolintineanu, demisa

"In aceste imprejurari, cele doua discuta cu privire la ce profesor ar putea sa participe la examenul de bacalaureat ce se sustinea la acest examen, stabilind ca nu este recomandabil sa participe Oprea, ci Curcan. In acest scop, Costeniuc Iuliana urma sa transmita persoanei ce avea in atributii repartizarea profesorilor cererea directoarei Varzaru Costica cu privire la participarea la examenul de bacalaureat ce se sustinea in liceu a lui Curcan: 'Ii spus ca ai vorbit cu mine si ca il vreau pe domnul Curcan, da?', noteaza procurorii in referat.

Totodata, Varzaru i-ar fi cere lui Costeniuc sa ii spuna numele vicepresedintilor si membrilor inscrisi pentru comisia de examen de la Liceul Bolintineanu. Ulterior, Costeniuc i-a spus lui Varzaru ca "s-a rezolvat" si i-a comunicat faptul ca "s-a discutat la inspectorat ca este mai bine ca Curcan sa fie monitor in comisia pentru examenul de bacalaureat, in loc de presedintele acesteia", potrivit procurorilor.

Frauda la Bac: Directoarea de la Dimitrie Bolintineanu, ajutata de un inspector scolar

In 30 iunie, Costica Varzaru a discutat din nou cu Costeniuc, pentru a se asigura ca se vor indeplini promisiunile pentru care a pretins si primit bani. Procurorii mai arata ca Varzaru stia cine este presedintele comisiei de examen, discutand in 26 iunie cu Costeniuc despre acesta.

Fragment din interceptarile discutiilor

  • "Iuliana Costeniuc: Am vorbit, s-a aranjat.
  • Costica Varzaru: Da.
  • Iuliana Costeniuc: Si primul si membru si la mine, langa mine si am aflat si ca e langa mine, pe ala mare, presu de la mine. E Craiova
  • Costica Varzaru: Daca ma intrebai iti spuneam eu.
  • Iuliana Costeniuc: Nu am stiut.
  • Costica Varzaru: Pai, eu am crezut ca ti-am spus.
  • Iuliana Costeniuc: Nu, nu mi-ati zis de ala, mi-ati zis doar de ea, de Grati.
  • Costica Varzaru: Da.
  • Iuliana Costeniuc: Si zice, cine e, ca va dau aici pe cine a zis. Pai, nu stiu. A! Stati ca aveti. Ce bine zic. Nu stiam. Si a zis ca da, se rezolva toate.
  • Costica Varzaru: Da.
  • Iuliana Costeniuc: I-am cerut si lui un membru, i-am zis, ok, a zis ca e ok.
  • Costica Varzaru: Bine.
  • Iuliana Costeniuc: Ca sa stii si tu.
  • Costica Varzaru: Nu uita de bartie, da?
  • Iuliana Costeniuc:... decizie si acum o iau.
  • Costica Varzaru: Si sa-i trimitem, ii mai dau certificat medical?
  • Iuliana Costeniuc: Pai da, trebuie copie dupa certificat.
  • Costica Varzaru: Si Bogdan. Sa stie neaparat Bogdan, da?
  • Iuliana Costeniuc: M-am dus la Mihaela Carstea si acum ma duc si la Bogdan si ii spun.
  • Costica Varzaru: Bun. Bine"
  • Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

    Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
    Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
    Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
    George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
    George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
    Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
    #interceptari directoare inspectoare Bolintineanu, #interceptari Bolintineanu, #scandal Bolintineanu, #frauda Bac 2013 , #Bacalaureat 2013