PNL cere demisia ministrului Educatiei: Ingradeste dreptul constitutional la invatatura (Video)

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 22:08
3223 citiri
PNL cere demisia ministrului Educatiei: Ingradeste dreptul constitutional la invatatura (Video)
Foto: Blog Raluca Turcan

PNL cere public demisia ministrului Educatiei, Remus Pricopie, pe care il acuza de "ingradirea dreptului constitutional la invatatura si la educatie gratuita", declara deputatul Raluca Turcan.

Aceasta il acuza mai intai pe premierul Victor Ponta ca nu a demisionat dupa ce s-a dovedit ca Guvernul sau nu a fost capabil sa organizeze alegerile prezidentiale in diaspora.

"Daca domnul Ponta nu vrea sa-si respecte cuvantul si sa plece din fruntea Guvernului Romaniei, macar sa impuna sceneta demisiei si ministrului Educatiei, Remus Pricopie.

Nici pana in ziua de azi noile Abecedare nu au ajuns pe bancile elevilor din clasa I. Si mai trist este ca nu sunt sanse sa le primeasca nici macar de Mos Craciun! Eu nu cunosc vreo alta tara din Europa in care sa se mai intample asemenea lucruri, domnule Ponta!", arata intr-un comunicat remis presei si postat pe blog de Raluca Turcan.

Elevii primesc manuale abia dupa alegeri: Tipografiile sunt blocate de afisele electorale

Elevii au revenit din vacanta, dar manualele tot nu au ajuns

Deputatul liberal reaminteste ca Ministerului Educatiei i s-a cerut de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor reevaluarea tuturor ofertelor pe care editurile le-au depus pentru materia Comunicare in limba romana - clasa I.

"Este a nu-stiu-cata proba ca Ministerul Educatiei, dirijat de Pricopie, si-a batut joc sistematic de toata procedura de licitatie si evaluare, din aprilie 2014 incoace. Faptul ca CNSC a admis contestatia depusa de un participant la licitatie subliniaza un lucru clar: licitatia a fost cu nereguli, cu dedicatie.

Oricate minciuni ar mai scorni Victor Ponta pe subiect, sau Remus Pricopie - la comanda sefului, lucrurile sunt cat se poate de clare: Copiii din clasa I nu au abecedare din cauza incompetentei sau intereselor lui Ponta si Pricopie.

Din acest motiv, revin si cer, in numele PNL demisia ministrului Educatiei, Remus Pricopie. Daca Melescanu a plecat pentru ca a nesocotit dreptul constitutional la vot, Pricopie trebuie de asemenea sa plece pentru ca ignora dreptul constitutional la invatatura si la educatie gratuita!", mai sustine deputatul Raluca Turcan.

Eveniment Quarterly Report

Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
#PNL demisie ministrul Educatiei manuale, #PNL demisie Pricopie manuale , #elevi