Vladescu nu considera ca a gresit cu ceva in timpul mandatului sau

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 18:57
1558 citiri
Vladescu nu considera ca a gresit cu ceva in timpul mandatului sau

Fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, nu considera ca a gresit cu ceva in timpul mandatului sau si militeaza in continuare pentru reducerea pensiilor.

"Cred ca prima greseala pe care cineva ar putea sa mi-o puna in carca a fost ca am acceptat postul. Dupa aceea, tot ce am facut sunt vazute ca niste greseli. Am sustinut reducerea pensiilor si o sustin in continuare, cred ca legea pensiilor asa cum a fost votata este prea permisiva", a spus Vladescu, invitat la o emisiune la Antena3.

Vladescu este de parere ca "exista o presiune asupra romanilor vis- a- vis de lucrurile rele care li se intampla. Poporul roman este pseudo-depresiv in acest moment; saracia este reala dar nu presupune automat depresie".

Vladescu se declara "partizan al unui salariu minim mai mare", in orice caz, un "salariu minim brut peste 600 de lei".

In ceea ce priveste iesirea din criza a Romaniei, Vladescu a declarat ca "2011 va fi in continuare un an dificil, in cazul in care nu se va intampla ceva dramatic - o criza a datoriilor publice - nu exista o data cand iese Romania din criza. Cred ca 2012 va fi mai bun decat 2011".

"Anul acesta nu e niciun risc de neplata, iar daca nu se intampla ceva dramatic, aici ma refer la o criza a datoriilor publice, nu vom avea probleme nici in 2011. Exista o probabilitate. Cat e de probabil nu stie nimeni. Toate guvernele incearca sa fie precaute, exista un razboi intre nevoia de a echilibra bugetul si nevoia de a pompa bani intr-o economie in criza care are nevoie de o majorare a cererii. Lucrurile sunt complicate. Ce face Romania, in acest moment, e primul pas pentru a se echilibra. Urmeaza pasul de a vedea care sunt caile prin care Romania poate sa inceapa sa creasca", a spus Sebastian Vladescu.

Fostul ministru de Finante considera ca anotimpul rece va atrage dupa sine si o scumpire a gazelor: "In mod normal, pretul la gaze trebuie sa creasca. Pe cand eram in Guvern se dicuta de 5-7%, nu stiu sigur daca o sa creasca. Economic e necesar sa creasca".

Legea Pensiilor e un pas inainte

Fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat miercuri ca Legea Pensiilor este un pas inainte in demersul de rezolvare a problemei fondului de pensii.

"Legea este un pas inainte, poate nu atat de rapid pe cat mi-as fi dorit, din cauza ca bugetul de pensii va fi in continuare dezechilibrat in urmatorii ani. Acum avem un sistem de pensii falimentar, iar majorarea varstei este una din caile acceptate de a echilibra sistemul de pensii", a precizat acesta la Realitatea Tv.

Potrivit acestuia, era nevoie ca varsta de pensionare sa creasca. "Speranta de viata din Romania tinde catre speranta de viata din Europa. Discutam despre iesiri la pensie peste 20-25 de ani, nu maine. Din acest punct de vedere corelam iesirea la pensie cu speranta de viata. Sistemul trebuie sa fie functional. Un sistem de pensii nefunctional presupune ca altcineva plateste ca pensionarii sa isi plateasca pensiile", a declarat fostul ministru al Finantelor.

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#vladescu scumpire gaze, #Vladescu reducere pensii, #Vladescu iesire criza , #ministru Finante
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
E usor sa vorbesti cum o face acest plescar, care, in permanenta e "agatat" pe la 3-4 comisii de privatizare,...
Poza GhitzaTheOutLam
GhitzaTheOutLam
rank 5
Dar oare exista vreun politician care greseste?