Un orgasm egal doua felii de pizza

Duminica, 09 Noiembrie 2008, ora 11:06
14592 citiri
Un orgasm egal doua felii de pizza

Traim intr-o lume pentru care capsunile si frisca, paharul de vin rosu si lumina romantica a lumanarilor sunt considerate o pierdere de timp. Insasi expresia "a face amor" a fost ingropata de mai vulgarul sau sinonim: "a face sex".

Si de parca asta nu ar fi fost indeajuns, oamenii au inventat zeci de canoane folosite cu scopul catalogarii activitatii sexuale: in functie de dimensiuni, in functie de durata si in functie de calitate.

Mai nou, pasiunea se masoara in calorii. Asa ca, in afara de traditionalele motive precum nevoia de a te elibera de stresul acumulat la serviciu, atractia fizica, mai exista unul: kilogramele in plus.

Cercetatorii au incercat sa isi dea seama daca actul sexual are un rol cat de mic in arderea caloriilor sau este doar un mit creat de barbati in speranta ca, astfel, doamnele vor ceda mai usor avansurilor lor. Profesorul si expertul in sport al Universitatii din Padova, Italia, Bruno Fabri, a publicat un studiu referitor la numarul de calorii consumate in timpul jocurilor erotice.

Fabri a ajuns la concluzia ca n-ar mai trebui sa ne facem griji pentru silueta atata timp cat suntem apti pentru putina "miscare" dupa ce am servit cina. Si iata rezultatele: 26 de minute de sex finalizate cu orgasm elimina din organism 125 kcal, adica aproximativ doua felii de Pizza Margherita.

Exista si avantaje in practicarea sexului oral, care conform profesorului italian te scapa in doar un sfert de ora de 88 de kcal, echivalentul a doua pahare de sampanie.

Acelasi studiu releva ca daca acordam 53 de minute pentru mangaieri reciproce putem consuma pana la 372 kcal, insemnand un hamburger si o portie de cartofi prajiti. Daca mai punem la socoteala dezbracatul si imbracatul facute intr-un ritm alert, mai putem taia de pe "lista neagra" inca 100 kcal.

Desi poate parea un mod mai placut de a slabi decat o sedinta la o sala de fitness, aceasta metoda are si unele dezavantaje si nu trebuie luata ca o cura de slabire in adevaratul sens al cuvantului. Folosit indelungat ca un regim, acest tip de sex poate influenta intr-un mod negativ viata cuplului.

Partenerul celei/celui care doreste sa cantareasca mai putin ar putea sa se simta folosit. Nu in ultimul rand, nu uitati ca dupa consumarea unei partide de sex apare senzatia de foame si iarasi o luam de la capat.

Iubirea e altceva

Nutritionistii italieni afirma ca 80% dintre oameni pot slabi daca se indragostesc, iar acest lucru functioneaza atat la barbati (45%), cat si la femei (55%). Iubirea, ca dieta, nu are efecte secundare! Ea are o singura parte mai putin buna: durata.

Procesul de slabire este accelerat in perioada asa-numitului "efect al lui Cupidon". Acesta dureaza putin dupa casatorie sau in cele mai bune cazuri pana la nasterea primului copil - calculat in timp, aceasta inseamna 18 luni pana la 3 ani.

"O data cu sentimentul pasiunii este stimulat un centru nervos care transmite apoi in organism o stare generala de bine", spune Alfonso Logoro, neurolog si psihiatru. Expertii confirma faptul ca cei ce nu iubesc si nu sunt iubiti sunt predispusi la obezitate, deoarece se refugiaza in mancare (73%), petrec mult timp in fata televizorului (65%) si vorbesc foarte mult la telefon (61%).

Iarina Dumitrescu

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#sex, #cura de slabire, #calorii , #sexy