Ziare.com

Medic in Romania: Salariile marite fara a pune punct coruptiei si risipei, pansament nou peste cangrena Interviu

de Diana Robu
Joi, 20 August 2015, ora 17:15

   

Medic in Romania: Salariile marite fara a pune punct coruptiei si risipei, pansament nou peste cangrena Interviu
In urma cu o saptamana, dr. Letitia Veronica Coriu (foto), de la Sectia ATI din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), a publicat pe Facebook o scrisoare in care cerea reformarea sistemul de sanatate, problema salariilor fiind doar una dintre cele ridicate de medic.

Acesteia i s-au alaturat alti doi colegi de la SUUB si au deschis impreuna pagina de Facebook Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente!, care a adunat pana acum aproape 30.000 de membri.

Medic in Romania: Povestea unui rezident obligat sa aiba 3 joburi ca sa supravietuiasca

Dr. Letitia Veronica Coriu a explicat, intr-un interviu acordat Ziare.com, care sunt doleantele medicilor, cum poate fi resuscitat sistemul medical romanesc si care sunt obiectivele Aliantei Medicilor pentru modernizarea in Sanatate.

"Degeaba Guvernul ia bani dintr-o parte si ni-i da noua, daca nu rezolva problema coruptiei si a risipei din sanatate. Este ca si cum ai pune un pansament nou peste o cangrena", puncteaza medicul.

In ceea ce priveste legalizarea plicului cu bani, dr. Coriu subliniaza ca practica este "degradanta", atat pentru medic, cat si pentru pacient, care e obligat sa plateasca serviciile medicale de doua ori: "Ca medici dorim sa ne petrecem timpul cu pacientii vorbind despre ce solutii si tratamente exista la problemele lor, nu sa facem negocieri financiare".

Cum arata o zi din viata unui medic intr-un spital din Romania?

Daca tot suntem asimilati dupa legea penala functionarilor publici, vreau sa fac o paralela cu parlamentarii, pentru ca sa se poata mai bine raporta lumea la viata unui medic in Romania. Nici parlamentarii nu sunt functionari publici in sensul legii civile, insa, la fel ca noi, intra sub incidenta legii penale daca iau mita sau spaga.

O persoana ajunge parlamentar in urma unui vot. Nu da examen, nu conteaza cat e de bine pregatit, ce cazier are, ce a facut pentru oameni. Daca partidul il propune iar oamenii il voteaza, acesta ajunge sa-i reprezinte in Parlament.

De partea cealalta, cineva ca sa ajunga medic trebuie sa dea un examen foarte greu sa intre in facultate, apoi sa invete din greu 6 ani pana termina facultatea, care e urmata apoi de 5 ani de specializare sau de 3 ani pentru medicii de familie. Cel mai bine a reliefat aceasta realitate un medic rezident care, intr-o scrisoare adresata viitorilor ei pacienti, a spus recent: "Dragul meu viitor pacient, invat cu spor, ca atunci cand vei ajunge in cabinetul meu sa pot sa iti alin durerea. Pentru tine, dragul meu viitor pacient, am stat adesea treaza noaptea invatand teorie si mi-am sacrificat vacantele de vara prin spitale ca sa invat si partea practica, sa fiu foarte buna, ca atunci cand vei veni si imi vei spune cu ochii in lacrimi ca te doare, eu sa stiu sa fac tot ce e mai bun pentru tine."

Dupa cei 5 ani de specializare urmeaza primariatul, si astfel devii medic primar. Deci sunt 16 ani din momentul in care intri in scoala pana devii medic primar.

Din pozitia de medic intri in contact cu oamenii in cele mai vulnerabile si disperate momente din viata lor. Indiferent de specializarea pe care o ai, oamenii vin la tine cu speranta ca poti face ceva pentru ei. Isi incredinteaza propria lor viata in mainile tale, ceea ce implica o responsabilitate supraumana din partea medicului si asteptari enorme din partea pacientului.

Reusita tratamentului oferit pacientilor depinde, insa, nu numai de expertiza persoanala a medicului, ci si de dotarile pe care le avem in spitale, de medicamentele care sunt disponibile pentru pacienti. Banii pentru medicamente, pentru dotarile in spitale, pentru salariile noastre vin de la bugetul de stat, buget care este aprobat tocmai de acesti parlamentari.

Dupa cum s-a vazut insa din ultimele reactii publice, intreaga clasa politica a preferat sa ignore problemele din sistemul medical, sa iroseasca bani pe proiecte inutile, in ideea ca oricum pacientul da o "atentie" medicului, deci medicul nu are nevoie de un salariu decent.

Medicii reactioneaza: Nu vrem legalizarea spagii, vrem salarii decente si conditii in spitale

Acum, cand cerem sa se termine cu spaga din spitale si sa se modernizeze sistemul de sanatate, suntem acuzati de unii parlamentari ca dorim sa aducem Romania in situatia Greciei pentru ca nu sunt bani la buget. Ca si cum Grecia a ajuns in colaps economic din cauza medicilor si nu tot a politicienilor. Bani sunt in Sanatate, dar nu sunt bine administrati.

Ca sa comparam acum salariul celor doi functionari publici, un parlamentar care lucreaza cateva zile pe saptamana vrea acum sa isi voteze un salariu net de 9.000 de lei pe luna, in timp ce un medic specialist pediatru din Husi, de exemplu, dupa 24 de ani vechime, are un salariu net de 1.820 de lei pe luna.

Nu mai spun ca, daca un parlamentar lucreaza doar cateva ore pe zi, i se plateste transportul, cazarea, are bani pentru investitii in colegiu, vacante parlamentare, un medic lucreaza cate 10-12 ore pe zi, orele suplimentare nefiind platite, iar cand are garda lucreaza 24 de ore in continuu.

Din cauza numarului insuficient de medici, sunt multe situatii cand, dupa garda, medicul isi cotinua ziua de lucru, astfel ca multi sunt nedormiti cate 36, ba chiar 48 de ore. Situatia aceasta te uzeaza la nivel uman.

Salariile medicilor cresc cu 25% din octombrie - anunta Ponta

Cam aceasta e in general viata unui medic intr-un spital din Romania: i se cere ceva suprauman pentru un salariu de mizerie, in conditii inumane, de multe ori fiind pus in imposibilitatea de a oferi un tratament de calitate pacientilor din cauza lipsei dotarilor moderne. Acest lucru este frustrant pentru medic si infricosator, de multe ori, pentru pacient.

Specific, in cazul meu, sunt medic primar anestezist reanimator la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti si, intr-un program obisnuit, am cel putin 6 anestezii pe zi, marea majoritate fiind in regim de urgenta. Fiecare anestezie presupune o anamneza scurta, consultul pacientului si calcularea scorurilor de risc, explicarea planului anestezic si terapia postoperatorie. In mod normal, acest lucru s-ar petrece intr-o zi separata, anterior operatiei, dar din cauza ritmului in care se lucreaza intr-un spital de urgenta, aceasta se face de obicei inainte de operatie.

Fiind spital de urgenta, ne aflam intr-un flux de lucru continuu, zilnic trecandu-ne prin mana zeci de pacienti, unii aflati in stare foarte critica.

Daca in cazul parlamentarilor greseala dintr-o lege se corecteaza prin amendamente ulterioare, in cazul nostru, o greseala a medicului sau lipsa dotarilor necesare din spitale poate fi fatala unui pacient. Tocmai pentru ca vorbim aici despre sanatatea si viata oamenilor, intreaga clasa politica ar trebui sa acorde o atentie deosebita domeniului medical din Romania.

Medicii sunt revoltati, cum vedeti rezolvata problema, aparent fara solutie, a salarizarii cadrelor medicale?

Salarizarea mizerabila din sistemul de sanatate, la fel ca si conditiile din spitale, sunt rezultatul deciziilor nefaste ale politicienilor care au administrat deficitar de atatia ani fondurile din Sanatate.

Daca bugetul pentru Sanatate este administrat cum trebuie, sunt suficienti bani atat pentru salarii decente pentru toate cadrele medicale, cat si pentru dotari in spitale, astfel incat pacientii sa aiba parte de un act medical de calitate.

Clasa politica, intreaga clasa politica este direct vinovata de actuala situatie catastrofala din Sanatate. Purtam discutii intre noi pentru a alcatui o lista de solutii pentru modernizarea sistemului de sanatate, astfel incat banii deja existenti sa ajunga si pentru salarii si pentru dotarile din spitale.

Noi vom propune solutii concrete de modernizare a sistemului de sanatate. Ramane la latitudinea politicienilor daca doresc in continuare sa fie parte a problemei sau parte a solutiei. Ce va pot asigura este ca nu ne vom opri cu aceasta miscare pana cand lucrurile nu se schimba fundamental in sanatate.

Guvernul legalizeaza "atentiile" pentru medici. Cu anumite conditii, insa

Care credeti ca ar fi solutiile pentru a resuscita intreg sistemul medical romanesc?

In primul rand, este nevoie de un audit la sange al modului cum au fost cheltuiti banii din Sanatate in ultimii ani.

In al doilea rand, cei care au deturnat fonduri din Sanatate trebuie sa fie anchetati si deferiti Justitiei. Din cauza faptelor lor de coruptie e posibil sa fi murit oameni. Coruptia din Sanatate care a nenorocit acest domeniu nu sunt plicurile date de pacienti, din propriii lor bani, unor medici, ci contractele frauduloase care au deturnat miliarde de lei din sistemul de sanatate.

Am vazut in urma cu cateva luni ca in judetul Mehedinti, de exemplu, 70% din fondurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate din judet au mers in conturile firmelor unui baron local. Va dati seama cate inovatii si ce conditii se puteau crea cu acei bani in spitale pentru pacientii din Mehedinti?

In al treilea rand, e nevoie de depolitizarea sistemului medical. Am ajuns astazi ca functiile de conducere din sistemul medical sa fie ocupate de oameni numiti politic carora, s-a vazut, nu le pasa nici de binele medicilor nici al pacientilor, preocuparea lor fiind doar interesul de partid.

Dupa finalizarea discutiilor cu restul colegilor, vom aduce in dezbatere publica o lista de solutii pentru resuscitarea sistemului medical romanesc.

Salarizarea este o cauza a exodului medicilor, insa nu singura. Credeti ca doar salariile mai mari vor tine medicii in tara? E de ajuns cuantumul de 25% anuntat recent?

Medicii pleaca din cauza situatiei din sistem, care nu include numai slaba salarizare, ci si conditiile improprii in care sunt pusi sa isi desfasoare activitatea. Nu poti oferi un act medical de calitate pacientilor cand nu ai conditii in spitale, nu ai medicamente, calmante, conditii optime de lucru, cand iti lipsesc echipamentele medicale. Ne doare inima cand vedem un pacient ca sufera si nu avem sa-i dam medicamente din spital, rugand familia sa mearga sa-i cumpere un calmant de la farmacie.

Din acest motiv am spus ca majorarea salariilor, care e mai mult decat necesara pentru a-i mai pastra si pe putinii medici in tara, trebuie sa faca parte dintr-un plan amplu de modernizare a sectorului sanitar.

Degeaba Guvernul ia bani dintr-o parte si ni-i da noua, daca nu rezolva problema coruptiei si a risipei din Sanatate. Este ca si cum ai pune un pansament nou peste o cangrena. Ne dorim ca actualul buget de sanatate sa fie administrat eficient si transparent, astfel incat banii sa ajunga atat pentru salarii decente pentru medici, cat si pentru a crea conditii moderne in spitale pentru pacienti.

Ne vom axa in perioada urmatoare sa aducem la cunostinta opiniei publice risipa care are loc in sistemul medical.

Ce parere aveti despre "plicul" legalizat si impozitat?

Alianta Medicilor este categoric impotriva legalizarii spagii, mitei, "plicului" sau "atentiei" date de catre pacient medicului. Practica aceasta neavenita nu are ce cauta intr-un sistem medical modern, fiind degradanta atat pentru medic, cat si pentru pacient.

In plus, pacientilor deja li se percepe din salariu o taxa pentru sanatate deci, prin legalizarea acestei mite, politicienii vor sa-i faca pe pacienti sa plateasca de doua ori pentru aceleasi servicii medicale.

Ca medici dorim sa ne petrecem timpul cu pacientii vorbind despre ce solutii si tratamente exista la problemele lor, nu sa facem negocieri financiare. Daca o astfel de lege aberanta trece, inseamna ca vom avea in spitale un "Ghid de buna practica cum sa dai si sa primesti mita legal".

Solutia nu e legalizarea mitei, ci administrarea eficienta a fondurilor deja existente, care pot acoperi atat salariile personalului medical, cat si crearea de conditii in spitale pentru ca pacientii sa aiba parte de un tratament medical la standarde moderne.

De ce banii platiti de romani pentru asigurari nu sunt folositi in Sanatate, ci se imprastie la buget?

La aceasta intrebare politicienii trebuie sa raspunda. Si noi ne intrebam acelasi lucru si chiar le vom cere sa explice ce au facut cu banii din Sanatate in toti acesti ani.

In ultimii ani, s-au luat miliarde de lei de la Sanatate si s-au dat altor ministere sau institutii care nu aveau nimic cu domeniul Sanatatii. Efectul acelor decizii politice s-a rasfrant negativ asupra sanatatii tuturor romanilor.

La un pas de greva, medicii avertizeaza: Se poate ajunge la situatii incontrolabile

Alianta Medicilor va milita pentru ca banii obtinuti din taxele pentru Sanatate sa fie folositi doar in Sanatate. Acesti bani sunt rezultatul contributiei romanilor si e dreptul lor ca, in baza acelei contributii, sa se bucure de servicii medicale de calitate.

Daca nu veti convinge guvernantii sa reformeze sistemul medical, ce urmeaza? Greva generala ori demisia in bloc sunt scenarii vehiculate.

Banuim ca si politicienii vor servicii medicale moderne pentru pacientii nostri, care sunt alegatorii lor. Cand vine vorba de sanatatea propriilor lor alegatori, ne e greu sa credem ca politicienii nu s-ar lasa convinsi sa sprijine reformarea sistemului medical din Romania.

Din pozitia in care suntem ne vom folosi, insa, de toate mijloacele democratice pentru a-i convinge pe politicieni ca imbunatatirea sistemului medical este importanta pentru sanatatea populatiei.

Apoi, nu vor fi guvernantii care vor reforma sistemul medical, ci vom fi noi, medici si pacienti impreuna. Rolul guvernantilor va fi sa implementeze solutiile care sa conduca la aceasta reforma profunda in sanatate.

Scopul principal al Aliantei Medicilor este de a coaliza atat cadre medicale, cat si pacienti, pentru a sustine modernizarea sistemului de sanatate din Romania, astfel incat pacientii sa se bucure de servicii de cea mai buna calitate, iar medicii de conditii optime sa isi poata desfasura activitatea performant, in folosul pacientilor.

Ii invitam, de aceea, pe toti romanii sa ni se alature in acest demers pentru a produce o schimbare profunda in bine a sistemului de sanatate din Romania. Dupa aproape 26 de ani de la caderea regimului comunist, credem ca a venit timpul pentru a ne bucura cu totii de un sistem medical modern in Romania.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 27453 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce tac sindicalistii din Sanatate,de ce nu-si fac auzit glasul...

....in presa, de ce nu sustin interesele personalului din sanatate ?
Aceasta este intrebarea pentru centala lor sindicala si a sindicatelor in general.
Chiar toti sunt membri ai partidului patri-HOTILOR din Romania ?
Pe vremea guvernului Boc, erau vioara intai la scandaluri pe teme din sanatate.

 

Foarte bine punctat:

"Degeaba Guvernul ia bani dintr-o parte si ni-i da noua, daca nu rezolva problema coruptiei si a risipei din Sanatate."
Dar, oare vrea ponta sa combata coruptia si risipa???

 

prim-plagiatorul dottore copy-lot viorel ....

...nu vrea sa combata in mod serios coruptia si risipa deoarece aceste doua elemente extrem de daunatoare pentru societatea mioritica contemporana stau la baza fundatiei sistemului politico-economic din Romania post lovilutionara. o fi carlanul viorel cum o fi, dar nici asa de bun sa-si taie singur craca de sub picioarele lui, ale socrului si ale cumnatului....

Toata stima pentru aceasta doamna dr.de mare calitate

sufleteasca si sunt convins-proesionala!

In loc de orice concluzie cred ca de astazi inainte,orice abordare legata de sistemul medical,trebuie sa aiba co Motto central,urmatorele cuvinte rostite cu har de doamna dr.Coriu!

"In ceea ce priveste legalizarea plicului cu bani, dr. Coriu subliniaza ca practica este "degradanta", atat pentru medic, cat si pentru pacient, care e obligat sa plateasca serviciile medicale de doua ori: "Ca medici dorim sa ne petrecem timpul cu pacientii vorbind despre ce solutii si tratamente exista la problemele lor, nu sa facem negocieri financiare".

si daca ponta minte iar ?

daca in octombrie o sa zica ca 25% primesc doar cei care se incadreaza intr-o categorie pe care o inventeaza el ?
cat despre combaterea coruptiei , e o problema de mentalitate care nu se rezolva cu legi si foi de hartie sau dezbateri !

pai ce,Ponta ie seful dna ??? ponta e si el chestionat si

intr-o buna dimineata,o sa iasa si el cu pardesiul pe mainile incrucisate in fatza....

@Ernst

Este evident ca Ponta nu vrea sa combata coruptia in sanatate!
Ca de altfel,orice fel de coruptie!
La mentalitatea lui de maidanagiu a vrut sa legifereze spaga medicala,ca element component al ansamblului edificiului statului infractor legalizat!
A incercat in "martea neagra",incearca acum in problema alesilor locali si evident s-a situat permanent pe pozitia aparatorului infractorilor,contra justitiei!!!
Greseala lui Ponta si a PSD ,fost tratarea corpului medical,educat si civilizat,la nivelul babelor cu creierele spalate de antenele puscariasului Voiculescu,crezand ca-i poate cumpara pe medici cu firimituri pre-electorale si legiferarea spagii,o adevarata insulta la adresa acestei profesii!
Romania nu are viitor cu mafia PSD si Ponta la guvernare!Teo

aceasta doamna dr. Letitia Veronica Coriu

merita tot respectul, pentru meseria pe care o exercita in conditile din Romania, dar si pentru luciditatea de a identifica "problemele" societatii ...RESPECT !

 

In sfarsit !

Am incercat de ani de zile sa pun in discutie aceasta teorie si in sfarsit cineva a inventat-o sau a reinventat-o.Indiferent ca e inventata sau reinventata,aceasta teorie este solutia , iar aceasta doamna are dreptate.==============Degeaba Guvernul ia bani dintr-o parte si ni-i da noua, daca nu rezolva problema coruptiei si a risipei din sanatate. Este ca si cum ai pune un pansament nou peste o cangrena", puncteaza medicul.=================Daca nu se starpeste coruptia in toata tara,la toate nivelele , standardul de viata in Romania va ramane sub nivelul normal,indiferent de cate ori se vor mari salariile.
Coruptia incetineaza viteza de rulare a banului investit si deci si cantitatea de taxe colectata de guvern , creste inflatia si in final ingroapa tara in datorii.
ponta va mareste salariile dorind sa va aibe de parte lui la viitoarele alegeri parlamentare.

Trist!

Nu e suficient doar sa identifici. Din pacate mesajului ii lipseste ceva si acel ceva este adevarul si puterea de convingere. Domna dr. ar fi buna mai degraba in politica. Vorbeste mult si nu spune mai nimic.

"a pune punct coruptiei si risipei"

Nu numai in sanatate ci peste tot. Nu pati avea un corp sanatos daca un organ este degradat. Este nevoie sa se actioneze corect in tot ceea ce facem fiecare persoana si sa gandim sanatos la nivel global. Oamenii corupti nu trebuie sa gaseasca nici un fel de apreciere in ochii celor cinstiti.

 

mie 1 mi-e o sila cumplita,de coruptii imbogatiti peste noapte

si de aceea ii ignor...nu merg in concedii,in restaurante,la plimbare,etc,pentru ca acolo dau sigur de iei !!!...numa la munca si acasa .....

te contrazici pentru ca tu-i votezi pe corupti !

eu nu am votat de 25 de ani , merg in concediu si e un amuzament total sa citesc aici despre infantilism adus la rang de politica de stat !
unde poti sa razi mai mult decat pe ziare.com ?
in fiecare zi , daca vrei si ai chef poti sa deschizi internetul si sa citesti despre lucruri sau oameni care nu traiesc ci doar se prefac ca traiesc si inca la un mod serios ! totul e foarte hazliu ! toata lumea isi da cu parerea despre tot !
acestea le gasesti pe ziare.ro !

Stimata doamna doctor,

ma adresez in acelasi timp si colegilor dvs,adica celor 30.ooo,sa va spun ca de fapt ati cheltuit banii parintilor,a bugetului,nervii profesorilor ca sa invatati absolut NIMIC.Zicerile dvs si a colegilor,a asociatiilor sindicale ale dvs,etc,sunt,ca sa vorbesc in termeni medicali,ca o frectie cu Carmol la un picior de lemn.Daca nici in momentul actual nu sunteti capabili sa faceti un protest sa va dea dublu salariul ca este de unde inseamna ca chiar ardeti gazul din stetoscop degeaba.Si politrucii de la Iohannis Palton Voda si pana la ultimul retardat mintal de ministru o sa rada copios de dvs lundu-si caracatita pane la Capsa.
Ca sa va vina oarece minte la cap va informez benevol ca o greva totala este absolut necesara si sa solicitati salarii egale cu a SRI si SIE ca si derbedeii aia sunt cam tot 30.000.Nu se cere absolut nici un ban sau efort bugetar in plus.Salariile gestapovistilor plus salariile medicilor da suma X.Suma medicilor si a securistilor este Y.Se imparte X la Y si rezulta o suma medie adica 4000 de euroi,atentie ce va spun de persoana bugetara.Deci e clar se ia de la securisti si se da la doctori.Simplu ca buna ziua.
Ca sa aveti o baza de plecare la proteste si greva generala va informez stimata doctorita ca in anul 1984 securitatea judeteana,aia cu sparierea populatiei avea 200 de spioni,adica ofiteri,salariul colonelului sef fiind de 4700 de lei,iar sanatatea avea 1763 de medici,ca atunci nu erau toti doctori ,iar medicul de la tara avea salariul de 2000 de lei.Si atentie,nu-l fugarea nimeni cu puscaria ca a mancat o gaina sau ca a baut cu pacientul.
Pana nu va reveniti din somnolenta nu o sa realizati absolut nimic.

 

Vad ca toata lumea se umezeste de placere la declaratia doamnei

doctor, 'forte intéressante, ma foi' 😳!
Dar la amaratele ale de infirmiere, care nici nu mai au nasturi la halate, v-ati gandit 😢?
Cind va pune un genunchi pe piept si doi piepti pe urechi, ... nu va face bine? Nu merita si gura lor ceva bun de mestecat? 💋
Nu ma deranjeaza nici doctoresele, dar ele par mai ocupate decat infirmierele :-) Cu doctorii.
👸

 

stimabile, prin declaratia facuta, aceasta doamna doctor

se pozitoneaza totusi, printre romanii care vad ca ce se cam intimpla in Romania - nu este OK - si propun masuri sa se "randuiasca" si la noi socotelile..in vreun fel, omenesc. Daca domniei voastre vi se pare *** NU, puteti sa nu fiti de acord, dar sa ii negati partea de bine, pe care vrea sa il faca nu o sa puteti,in veci...
somn usor...si drum bun spre vesnicie...

Daca si Coriu a ajuns sa reprezinte medicii

Atunci e nasol rau...Eu sunt un coleg de al tau de la Universitar, si mi-e greata sa te aud pe tine vorbind de spargi!!!!!!!!!
Daca nu te cunosteam te-as fi crezut, de ce nu spui nimic de sotul tau domnul profesor marele dinozaur de la fundei??????

 

marturia lui adrian.m75

dovedeste inca o data ca situatia in Romania este jalnica. Practic nu mai avem sanse sa ne revenim.

Oare sotul va pus sa da-ti un interviu???

Cred ca se simte bine, sef pe programul de oncologie, mai bine ne spui ceva concret despre el decat sa vorbesti asa aiurea filozofand...

 

Ceva-i in neregula cu gramatica dumitale, monsher:

"Oare sotul va pus sa da-ti un interviu???"

Corect e: Oare sotul v-a pus sa dati un interviu?

:)))))

Graba...

Da, scuza-ma, ma enerveaza la maxim fatarnicia!

o fi pus-o saraca ..

dar la un micrfon natural..eu stiu ...???
O fi fost buna fata la oral, la fel ca si alte multe gume Raduleasca, Bendeac, Badea, Gadea, Handreea Marin, si oate aste de se opereaza la diverse mate aproape zilnic...sa ii phuta Buddha...

Madam Coriu

Nu te-a invatat domn' Profesor ca inainte de primariat trebuie sa fii specialist? sau tot el e si in spatele promovarilor=))))))))cine a ajuns sa ne reprezinte pe noi!!!
Sunt curios, daca vrea sa vorbeasca de coruptie ce e ne poate spune de ''famiglia'' din care face parte!!!
Cred ca interviul asta l-a dat cu gandul la barbatasu=)))))

 

Just wake up

Am senzatia ca in spatele miscarii de pe facebook sunt dinozaurii universitari care vor sa negocieze altceva cu ministerul !!
De cand *** reprezinta Coriu si Copaciu vocea oropsitilor ?
Reforma trebuie sa inceapa cu acesti tiranozauri!
'Dragi Profesori' eliberati spitalele sa poata profesa si cei fara pile si nu doar sa va slujim pe voi !

 

Cotizatia de CAS merge la bgugetul de stat si nu la sistemul de...

.....de sanatate.
Sistemul de sanatate primeste ceva prin bugetul de stat, restul se considera venit la bugetul consolitat(sume foarte mari)cu care guvernul Ponta se lauda ca are incasari mari si din care fae cadouri electorale prin intermediul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.
Deci guvernul face o excrocheria a bugetul consolidat al tarii.
Se gandeste PNL si PMP, la o abordare a acestei excrocherii guvernamentale a banului public ?

 

Legalizarea Spagii

Fratilor haideti sa nu ne mai prostim intre noi, ca stim toti cum e in spitale, astia care zic ca ne reprezinta pe facebook mai bine ar sta la negocieri si ar face niste norme calumea, sa intram si noi in Europa, sa numai vorbim de spagi despre care ne facem ca nu exista si sa vorbim de onorarii cum e in State.
AR fi singurul lucru bun de la Ponta.

 

@ Mc Gigi

stimabile, esti un frustrat, si un "culegator de ***" prin far west
punkt. poftangura ! HAHN !

 

Nu bre, el e doar roman si-i place sa-njure si sa faca misto.

Mai mult de atat nu poti sa-i ceri...Analizele profunde ii ard cataliticii si-l lasa fara suflu. :)))))

Penibil!!!

Sotul doamnei Coriu este cel mai mare consumator de bani din bugetul programului de oncologie, nu ii este rusine sa ne vorbeasca noua?
Inainte sa criticam o decizie sau o persoana, prima data ar trebui sa ne uitam la noi insine.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor