Ziare.com

Noile restrictii luate in calcul: Circulatia pana la ora 20. Magazinele se inchid la 18, daca incidenta depaseste 7,5 la mie. Salile de sport se inchid cand incidenta trece de 4

de Teodor Serban
Joi, 25 Martie 2021, ora 16:49

   

Noile restrictii luate in calcul: Circulatia pana la ora 20. Magazinele se inchid la 18, daca incidenta depaseste 7,5 la mie. Salile de sport se inchid cand incidenta trece de 4
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta are in discutie mai multe masuri pentru limitarea pandemiei. Potrivit documentului de lucru al CNSU, obtinut de News.ro, este avuta in vedere reducerea intervalului de circulatie pana la ora 20.00, in localitatile in care incidenta in ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori si mai mica de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sambata si duminica.

De asemenea, unde incidenta este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulatie pana la ora 20.00 pe toata durata saptamanii. Magazinele vor fi inchise la ora 18.00 in localitatile unde rata de infectare este peste 4 la mie si sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sambata si duminica, iar unde este de peste 7,5 la mie masura este aplicata pe toata durata saptamanii.

Activitatea in salile de sport si fitness este suspendata in localitatile unde incidenta este de peste 4 la mie, iar masura inceteaza atunci cand rata de infectare scade sub 3,5 la mie. De Pastele catolic si ortodox este permisa circulatia in intervalul orar 20.00 - 02.00, iar pentru sarbatoarea Pesah, pe 27 si 28 martie, persoanele se pot deplasa in intervalul orar 18.00 - 22.00. Guvernul are joi sedinta, de la ora 17.00, pentru a adopta un proiect de hotarare cu masurile propuse de CNSU.

Guvernul va avea sedinta de la ora 17.00, unde urmeaza sa adopte un proiect de hotarare cu propunerile inaintate de CNSU. Prefectul Capitalei Alin Stoica a anuntat miercuri ca va fi o sedinta a CMBSU, dupa cea a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, pentru a implementa la nivelul Bucurestiului deciziile luate. Conform datele transmise joi de catre Grupul de Comunicare Strategica, incidenta in Capitala este la 6,5 la 1.000 de locuitori.

Restrictiile de pe masa autoritatilorPotrivit documentului de lucru al CNSU obtinut de News.ro, masurile luate in calcul ar fi urmatoarele:

"Comitetul National pentru Situatii de Urgenta adopta prezenta HOTARARE:

Se propune modificarea si completarea masurilor adoptate pentru prevenirea raspandirii si controlul infectiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada starii de alerta, dupa cum urmeaza:

a) Reducerea intervalului orar, in care este permisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei fara restrictii, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori si mai mica de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sambata si duminica. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Reducerea circulatieib) Reducerea intervalului orar, in care este permisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei fara restrictii, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 20.00 pe intreaga durata a saptamanii. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori si intra in vigoare masura prevazuta la lit. a).

c) Limitarea intervalului de timp in care este permisa desfasurarea activitatii operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori si mai mica de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 18.00 pentru zilele de vineri, sambata si duminica. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Program redus pentru magazined) Limitarea intervalului de timp in care este permisa desfasurarea activitatii operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 18.00 pe intreaga durata a saptamanii. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 7 la 1.000 de locuitori si intra in vigoare masura prevazuta la lit. c).

e) Suspendarea activitatii operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport/fitness, in localitatile in care incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Slujbele de Pastef) In perioadele 03.04 - 04.04.2021 si 01.05 - 02.05.2021 se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase.

g) In datele de 27.03.2021 si 28.03.2021 se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 18.00 - 22.00 pentru deplasarea si participarea la serviciile religioase oficiate pentru sarbatoarea Pesah.

Se abiliteaza ministerele de resort sa modifice ordinele comune care reglementeaza conditiile de desfasurare a activitatii operatorilor economici pentru limitarea raspandirii COVID-19, in sensul stabilirii concrete a numarului maxim de persoane carora le este permis simultan accesul in interiorul incintelor acestora raportat la suprafata obiectivelor.

(1) Prin << incidenta cumulata in ultimele 14 zile >> se intelege incidenta cumulata a cazurilor calculata pe un interval de 14 zile, cuprins intre a 17-a zi si a 3-a zi, anterioare datei in care aceasta se realizeaza.

(2) Zilnic, pe baza datelor implementate in platforma , Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va realiza calculul ratei de incidenta pentru fiecare localitate.

Noile reguliSe aproba lista tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea, prevazuta in anexa.

Incepand cu data prezentei hotarari, masurile ce vizau persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord prevazute in Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 9 din 11.02.2021, isi inceteaza aplicabilitatea.

Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora".

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre restrictii circulatie fitness sport magazine ORA
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 15648 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
19 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PESEDEEEEE :))

Stati in casa si nu comentati. Klaus si guvernul lui vegheaza pentru voi :))

 

Gradul de prostie al politicienior din aceasta tara atinge cote

incredibile. Este o chestiune elementara de calcul, dar ce te astepti de la niste analfabeti care si-au cumparat diplomele cu bani?
Nevoile populatiei de a face cumparaturi nu se sechimba in functie de cati virusi umbla pe strada. Daca scazi intervalul orar in care este permis accesul la magazine, va rezulta o mai mare concentrare de cetateni per ora in acele magazine. Dar este prea greu sa gandim daca nu avem cu ce. JEEEESUUUUS. Votati in continuare de 30 de ani aceeasi ***.

 

ha,ha,ha!!

In principiu ai dreptate.Dar..cind aud votati,voi,faceti voi ma intreb si eu.Tu personal esti vreun vierme de ..***..se,stai drept doar cind urci pe un copac?Esti vreun condor
?Desfa-ti aripile ppin Chile sau Peru

Bai lingau!

Aceasta tara se numeste ROMANIA!!Tu *** mic de ordin inferior-vezi analiza matematica,an 1 si 2-te pronunti?Nimicule spala-te de dintii falsi cind postezi ..aceasta tara!!..te-n koor si folclor tigane

Zi-ne

de pe ce maidan ai venit? Un limbaj mai maidanesc e greu de magnat. Evident, ADMIN-ul de pe site are zi libera...

serios ?

matali esti jeartea ? penala? ce nickname specific ...

Si totusi TU cu cine te certi?!?!?

?!!?!?

O adunatura

de asa-zis specialisti, de fapt carieristi si nulitati profesionae, ca Arah^at, col. Ghitza so altii ca ei, continua sa nenoroceasca si sa terorizeze o tara intreaga.

 

Postare eleganta si la subiect!

Vom ajunge curind ca un mahomedan;;Arahat; sa ne inchida bisericile,sa sarbatorim..Ramadanul.

Am auzit una si mai si. Adica pe cei trecuti de 80

de ani sa-i sodomizeze,ca sa vada si ei,ce au pierdut daca nu s-au apucat la prima tinerete. Tot aRahat a scornit-o .

haha, interesant ! Tot-la-vale este indignat ...

de un anumit limbaj .
Asa ipocrizie mai rar...pai d-le Tot-la-vale, vrei sa-ti redau ce scriai acum vreo luna-doua ?

Ti-ai notat?

Ai raportat? Macar ti-au crescut solda de trol instigator?

Principalii vinovați pentru ceea ce trăim suntem noi

In Romania, derogările specifice stării de urgență sunt reglementate la nivel constituțional, inclusiv sub aspectul puterilor sporite oferite executivului, adică președintelui Romaniei, iar nu guvernului. A "construi“ prin lege o instituție nouă – "starea de alertă“, cu un regim evident mai puțin restrictiv decat starea de urgență reglementată de legiuitorul constituant – dar care să permită eludarea cadrului constituțional care guvernează legalitatea, separația puterilor in stat, condițiile restrangerii exercițiului unor drepturi și al unor libertăți, contravine exigențelor generale ale statului de drept, astfel cum sunt consacrate de Constituția Romaniei."
Astfel că, starea de alertă este neconstituțională. Orice alte dispoziții adoptate de executiv și de Parlament in virtutea stării de alertă, sunt vădit neconstituționale și incalcă drepturile și libertățile fundamentale cetățenești.
Este de menționat că pană la acest moment, pe teritoriul Romaniei nu s-a declarat epidemie, astfel că nu se putea certifica pandemia și in Romania. Tot ceea ce se intamplă la acest moment in Romania nu are decat conotații pur speculative, de interes economic al unor grupuri de interes formate din politicieni corupți și trădători, partide trădătoare ale poporului roman, toate acestea ducand la un grup infracțional organizat de ordin politic la cel mai inalt nivel, unde afacerea măștilor, aparatelor RT – PCR, aparaturilor medicale etc pentru așa-zisa pandemie de sars-cov-2 produce profituri uriașe de sute de milioane de euro.

 

Vinovat pentru ceea ce traim azi ?

PSD, cine altcineva?P Ei sunt inca la putere, ei au tot :bani, canale media, CCR, etc.
Ce le lipseste insa?-bunul simt !

serios ?

bei nene matalii traiestii pe alta planeta ? astia de dreapta mai au putin si fac 2 ani de cand au dat dauna totala tarii si tu ne aburesti cu psd-ul ....

Vinovat pentru duhoarea pe care tre so suportam

e un vierme rapanos si rezistent la DDT care posteaza pe z.c pentru un polonic de harat taiat.
Ma duc sa trag apa poate dispare in analele patriei.

Lotul Germaniei pentru meciul de duminica

Organele de ordine trbuie sa aiba grija sa-i amendeze pe toti cei din lotul de fotbal al Germaniei, pentru ca vor circula prin Bucuresti dupa ora 22 (sau 20, dupa caz)...

 

Restricții 😂🤯 !?

Eu vreau să merg la magazin după ora 20,00 cand e mai liber nu la 16,00 cand e aglomerat.
Să circului noapte e mai lejer!🚘

 

Guvern fă-te că lucrezi

Bagă restricții !
De ce?
De aia !
Magazinele trebuie deschise 24/24 pentru a se evita aglomerația !
Program scurt,debandadă la cumpărături.
Noapte virușii colcăie!
Nu mai circulați!
😥

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor