Experții elvețieni au descifrat un secret: Un obicei la îndemână al oamenilor, crucial pentru inimă

Vineri, 06 Octombrie 2023, ora 00:32
6575 citiri
Experții elvețieni au descifrat un secret: Un obicei la îndemână al oamenilor, crucial pentru inimă
Un lucru crucial pentru sănătatea inimii îl constituie somnul profund FOTO: Health

Un grup de cercetători de la Institutul de Știință și Tehnologie din Zurich, Elveția, care a realizat un studiu important publicat în revista European Heart pe 5 octombrie 2023, a descifrat un secret al sănătății umane. Experții au descoperit că somnul profund al oamenilor, un lucru la îndemână, aduce mari beneficii inimii, fiind un aspect crucial pentru sănătatea oamenilor.

Somnul profund este un aspect vital al vieții umane, iar creierul își revine în timpul acestei etape de somn din timpul nopții și restul organismului se regenerează, în același timp, potrivit Mirage News.

Stimularea creierului cu sunete blânde în timpul somnului profund îmbunătățește semnificativ funcția cardiacă, potrivit unui nou studiu efectuat de către oamenii de știință de la ETH Zurich.

Un doctor celebru spune cum poți sta departe de cancer și atac de cord: Trei alimente sunt soluția salvatoare VIDEO

Această descoperire ar putea avea implicații nu numai pentru bolile cardiovasculare, ci și pentru sporturile de competiție, printre alte domenii. Cercetătorii de la ETH Zurich și de la Spitalul Universitar din Zurich au trimis impulsuri ultra-scurte pentru a stimula creierul în timpul somnului profund.

Această stimulare îmbunătățește debitul cardiac și relaxarea ventriculului stâng. O astfel de tehnologie de îmbunătățire a funcției cardiovasculare ar putea fi relevantă atât în tratamentul bolilor, cât și în sporturile de competiție.

Descoperire despre cum a distrus Dumnezeu orașul Sodoma: Savanții au găsit dovezi care confirmă Biblia VIDEO

Somnul este un aspect vital al vieții umane, somnul profund fiind deosebit de crucial pentru sănătatea generală. Creierul își revine în timpul acestei etape de somn, iar restul corpului pare să se regenereze și el în acest timp.

Recent, cercetătorii elvețieni au arătat că creșterea somnului profund are un beneficiu deosebit pentru sistemul cardiovascular, astfel că oamenii trebuie să se îngrijească să aibă un somn continuu, fără treziri.

O echipă interdisciplinară de specialiști ai inimii condusă de Christian Schmied, doctor de la la Spitalul Universitar din Zurich, a folosit ecocardiografia (examinări cu ultrasunete cardiace) pentru a demonstra că ventriculul stâng suferă o deformare mai intensă după stimularea nocturnă.

Descoperire care îngrozește lumea, în premieră mondială: Noua plagă ce ar putea contamina tot ce mâncăm și bem VIDEO

Este pentru prima dată când cineva arată că o creștere a undelor cerebrale în timpul somnului profund (unde lente) îmbunătățește funcția cardiacă. „Am văzut clar că atât forța de pompare a inimii, cât și relaxarea ei au fost mai mari după nopțile cu stimulare, comparativ cu nopțile fără stimulare”, a spus Christian Schmied.

Studiul a implicat 18 bărbați sănătoși, cu vârste cuprinse între 30 și 57 de ani, care au petrecut trei nopți neconsecutive în laboratorul de somn. În două nopți, cercetătorii au stimulat subiecții cu sunete.

În timp ce subiecții dormeau, oamenii de știință au măsurat continuu activitatea creierului, tensiunea arterială și activitatea inimii. Ei și-au cuplat măsurătorile la un sistem informatic care a analizat datele primite.

Cum ții doctorul departe, fără boli de inimă și accident cerebral: Un obicei nocturn reprezintă cea mai bună metodă
Cum ții doctorul departe, fără boli de inimă și accident cerebral: Un obicei nocturn reprezintă cea mai bună metodă
O echipă de experți în afecțiuni cardiovasculare, care a realizat un studiu amplu de-a lungul a zece ani, a făcut o descoperire importantă pentru sănătate. Cercetătorii au constatat cu...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#somn sanatate, #somnul reface creierul, #somn linistit, #somn odihnitor, #somn creier, #somn creier studii, #inima sanatate , #stiri externe