De la cititori: Bula de oxigen a interceptarilor il scoate la suprafata pe Basescu

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 19:44
2158 citiri
De la cititori: Bula de oxigen a interceptarilor il scoate la suprafata pe Basescu

Stenogramele din dosarul Vintu au ajuns celebre in mai putin de 24 de ore, circuland pe Internet cu o viteza incredibila. Interesant este modul in care procurorii instrumenteaza dosarul lui SOV, aceste stenograme aprarand ca nuca-n perete.

Traian Basescu probabil simte ca a inceput sa piarda teren si este nevoit sa isi incerce toate jocurile pe care poate si le-a pastrat constiincios pentru cel de-al doilea mandat.

Nu spun ca Vintu nu ar fi trebuit cercetat sau, desi nu se va intampla, condamnat pentru ceea ce a facut. Departe de acest gand. Insa acum totul este tardiv, iar tot circul acesta, mai mult mediatic, deriva dintr-un penibil fara margini.

Dupa ce am asistat la retinerea lui Gigi Becali, inainte de a fi ales in Parlamentul European, acum a venit randul patronului Realitatea TV sa faca drumuri pe la Parchet. Oricum, e o paine buna de mancat pentru presa si un nou episod mai mult sau mai putin interesant pentru bugetarii care vor trebui sa indure o iarna cu 25% mai aspra sau pentru pensionarii care au renuntat la mancare in favoarea medicamentelor.

Stenogramele din dosarul Vintu: Vezi reactiile jurnalistilor implicati

Bizara este preocuparea atat de mare pentru trustul lui Vintu, desi adevarata problema exista in ograda lui Voiculescu, caci Antenele isi mentin pozitia in comparatie cu Realitatea lui SOV, care doar mimeaza acest lucru.

Stenograme din dosarul Vintu - Vezi discutiile cu sefii Realitatea si cu liderii politici

Dincolo de aceste aspecte, convorbirile patron-angajat sunt firesti, iar faptul ca Vintu le cere jurnalistilor sai sa nu ii transforme trustul intr-o afacere neprofitabila este un lucru si mai normal. Cat despre implicarea directa in activitatea editoriala se poate observa ca nu face nimic altceva decat sa pateze "crezul" ziaristilor din trustul Realitatea-Catavencu.

Ramane de vazut daca au sau nu aceste stenograme vreun efect asupra lui SOV. Interesant de stiut este daca internarea lui Vintu la Floreasca in dimineata de luni are vreo legatura cu aceste convorbiri telefonice facute publice tot luni, putin peste ora pranzului.

Totusi, cine are de castigat? In momentul de fata, doar Basescu si ai lui. Nu mai este o noutate faptul ca se apeleaza la tot felul de jocuri, care mai de care, pentru a arunca in plan secund adevaratele probleme ale cetatenilor.

In cazul acestor stenograme, exceptand faptul ca nu isi au rostul in dosarul in care Vintu este acuzat de favorivarea infractorului, scopul principal ar fi de a paraliza valul de prosteste din ultima vreme, la nivel mediatic.

Astfel, opinia publica este din nou legata la ochi, iar interesul cetatenesc - de fapt peste 22 de milioane de interese - este biruit de forta incontestabila a manipularii.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#interceptari Sorin Ovidiu Vantu, #SOV Parchet Basescu , #Realitatea