Avion prabusit in Oceanul Indian: este timpul sa actioneze avocatii

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 10:36
2535 citiri
Avion prabusit in Oceanul Indian: este timpul sa actioneze avocatii
Foto: guardianlv.com

Acum mai bine de o luna si jumatate, adica in urma cu 46 de zile, zborul 370 al companiei Malaysia Airlines disparea in sudul Oceanului Indian. Cifra e sumbra pentru ca acum permite avocatilor sa intervina.

Exista o prevedere federala care spune ca avocatii americani trebuie sa astepte exact atat, 45 de zile, apoi au voie sa se adreseze si sa-si ofere serviciile familiilor care au pierdut pe cineva intr-un accident de avion, scrie CNN.

Asta inseamna ca, din acest moment, familiile pot deschide procese impotriva producatorului american de avioane Boeing. Singura problema e ca nu au fost gasite resturi. E ca o crima fara cadavru. Unele rude ale celor de la bord spun insa ca spera ca actiunile in justitie sa aduca noi informatii in legatura cu cazul.

"Nu cred ca avem alta solutie, pentru ca nu primim niciun fel de raspunsuri in lipsa unor procese", a declarat Sarah Bajc, al carei partener, Philip Wood, se afla la bordul avionului. Frustrarea printre familiile celor din avion e maxima pentru ca, la conferintele de presa, autoritatile malaeziene nu ofera decat opinii, dar niciun fel de date.

"Daca nu avem cutia neagra cu toate informatiile de pe ea, sau nu avem nicio bucata din avion, va fi greu sa deschidem un proces impotriva Boeing care sa aiba succes la orice instanta din SUA", spune avocatul Daniel Rose, specializat pe astfel de cazuri.

In timp ce Boeing poate fi dat mai greu in judecata, nu la fel e cazul pentru Malaysia Airlines. Accidentele aviatice si procesele ulterioare sunt reglementate prin Conventia de la Montreal. Astfel, familiile pot deschide un proces in tara in care pasagerii au cumparat biletul, acolo unde este inregistrata compania aviatica sau in tara de destinatie.

Din cauza rutei avionului, cele mai multe dintre procesele impotriva Malaysia Airlines vor fi deschise in China sau Malaezia. Familiile a trei americani care se aflau la bord pot de asemenea sa actioneze in judecata Malaysia Airlines in SUA.

Kelly, avocat in cadrul Ribbeck Law Chartered, firma specializata in cazuri de accidente aviatice, crede ca familiile pot primi intre 400.000 si 3 milioane de dolari, ca despagubiri, dar vor trece cel putin doi ani pana cand se va intampla asta.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Avion Malaysia Airlines procese avocati, #vremea avocatilor prabusire disparitie avion, #avion disparut procese despagubiri , #avion