Decizia lui Trump de a interzice dispozitivele electronice la bordul unor avioane a provocat haos

Marti, 21 Martie 2017, ora 19:30
4942 citiri
Decizia lui Trump de a interzice dispozitivele electronice la bordul unor avioane a provocat haos
Foto: Captura YouTube

Administratia Trump a decis luni noaptea sa interzica pasagerilor unor companii aeriene din opt tari predominant musulmane sa aduca in tara dispozitive electronice mari, precum laptopuri, tablete sau camere video. Masura deja creeaza probleme, scrie presa straina.

CNN a stat de vorba cu mai multi pasageri afectati de aceasta masura, care s-au aratat extrem de nemultumiti. Cei mai multi au copii mici si sunt obligati sa calatoreasca multe ore, timp in care, spun ei, nu-si poti tine copiii ocupati.

E cazul Marissei si lui Adam Goldstein, din Boston, care locuiesc in Ho Chi Minh, Vietnam. Acestia urmeaza sa calatoreasca cu gemenele lor de 16 luni. "Vom zbura cu Emirates, prin Dubai, cu fetele noastre de 16 luni", explica ei, afirmand ca planuiau sa ia la bord iPad-ul, "pentru a tine fetele ocupate". In plus, mai spun ei, intentionau sa-si ia la bord si laptopurile, pentru a munci, pentru ca e vorba despre un zbor lung.

Si alti pasageri gandesc la fel: "Zbor cu doi copii, timp de 7 ore, prin Maroc, din Italia, si acum nu pot lua cu mine iPad-ul? Nici macar un Kindle, pentru citit? E ridicol".

Altii se arata la fel de nemultumiti. Syed Hussain traieste in San Francisco, insa calatoreste regulat, cu afaceri in Emiratele Arabe Unite. Spune ca in timpul zborului de 16 ore obisnuia sa munceasca, la laptop, circa 10 ore. "Se trimite un mesaj negativ oamenilor ca mine, care vor sa exploreze oportunitatile de afaceri dintre America de Nord si Orientul Mijlociu", afirma Syed Hussain.

"Va plati guvernul american pentru ziua de munca pe care o voi pierde cand zbor? Nu cred!!!", se plange altcineva.

Altii pur si simplu se tem ca-si vor pierde gadgeturile sau ca acestea se vor sparge sau strica, daca le vor lasa la bagaje.

In total, pasageri de pe 10 aeroporturi sunt afectati de masura. Interdictia vizeaza cel putin noua companii aeriene din Orientul Mijlociu si nordul Africii, precum Emirates, Royal Jordanian si EgyptAir.

Printre tarile predominant musulmane care sunt vizate de noua interdictie prezidentiala se numara Egipt, Emiratele Arabe, Iordania si Arabia Saudita.

CNN mai scrie ca si Marea Britanie ar putea recurge la o masura similara, care ar urma sa fie anuntata in cursul zilei de marti, au anuntat surse guvernamentale.

Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Gabriela Firea a declarat duminică, 28 aprilie, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, că ea şi echipa sa propun o administraţie dinamică şi o...
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
#haos aeroport masura Trump dispozitive electronice, #dispozitive electronice interzise avion tari, #dispozitive electronice interzise avion aeroporturi, #dispozitive electronice interzise avion companii aeriene , #avion