Reglementarea semnaturii electronice in contractele de munca si flexibilizarea telemuncii, printre prioritatile ministrului Muncii

Marti, 23 Martie 2021, ora 20:30
2025 citiri
Reglementarea semnaturii electronice in contractele de munca si flexibilizarea telemuncii, printre prioritatile ministrului Muncii
Raluca Turcan. FOTO Facebook

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, dupa intalnirea de marti, cu reprezentantii patronatelor din Romania la care au fost discutate prioritatile in domeniu din aceasta perioada, ca ministerul pe care il conduce are in lucru doua proiecte de ordonanta de urgenta, unul care reglementeaza semnatura electronica in contractele de munca, astfel incat aceasta procedura sa devina treptat o regula, si un altul privind flexibilizarea telemuncii, in conditiile in care, potrivit datelor detinute de patronate, aproximativ 30% dintre angajati sunt acum in telemunca.

"Am continuat astazi (marti - n.r.) seria intalnirilor cu reprezentantii patronatelor din Romania, pentru a discuta despre prioritatile acestei perioade, atat in domeniul digitalizarii, relatiilor de munca si institutiilor, cat si in cel al cresterii ocuparii prin masuri active.

Dat fiind contextul pandemic si economic, ne-am propus sa intensificam eforturile incepute anul trecut in ceea ce priveste digitalizarea Ministerului Muncii si a institutiilor din subordine. Prin PNRR, vom aloca aproximativ 160 de milioane de euro pentru proiectele de reforma institutionala, prin digitalizarea Casei Nationale de Pensii Publice si a caselor judetene, a Inspectiei Muncii, a Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca si a Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala.

Pentru a simplifica relatiile de munca in contextul pandemiei, Ministerul Muncii are deja in lucru doua proiecte de ordonante de urgenta privind:

Reglementarea semnaturii electronice in contractele de munca, astfel incat aceasta procedura sa devina treptat o regula;

Flexibilizarea telemuncii, in contextul in care, potrivit datelor detinute de patronate, aproximativ 30% dintre angajati sunt acum in telemunca.

Am mai stabilit cu reprezentantii patronatelor sa avem o colaborare stransa pentru elaborarea noului set de masuri active pe care il avem in vedere pentru a creste ocuparea, intre acestea fiind incluse:

Reglementarea muncilor casnice;

Prelungirea masurilor active destinate sezonierilor;

Masuri active destinate tinerilor, persoanelor aflate in somaj, masuri de sprijin pentru companiile mici sau pentru cele din anumite domenii de activitate.

Nu in ultimul rand, ne-am propus sa finalizam discutiile pe marginea formulei de stabilire a salariului minim in calendarul agreat la inceput de an. Am adresat partenerilor nostri invitatia de a organiza, in cursul lunii viitoare, o intalnire special dedicata acestui subiect, in care sa discutam propunerile formulate pana acum in cursul discutiilor dintre sindicate in patronate", a scris Raluca Turcan marti pe Facebook.

E oficial: Pensionarii vor avea bani de Paște. Anunțul ministrului Muncii
E oficial: Pensionarii vor avea bani de Paște. Anunțul ministrului Muncii
Pensionarii pot sta liniștiți, vor avea bani pentru Sărbătorile Pascale. Guvernul a decis joi, 25 aprilie, că pensiile vor veni în avans în luna mai atât pe card, cât și la ușă. În...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Ministrul Muncii, #Raluca Turcan, #proiecte, #semnatura electronica, #telemunca , #eveniment