84 de kilograme de heroina, capturate la Vama Nadlac

Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 12:18
3110 citiri
84 de kilograme de heroina, capturate la Vama Nadlac

Cinci persoane, trei romani si doi turci, au fost retinute pentru trafic de droguri, dupa ce, marti noapte, politistii de frontiera de la Nadlac au capturat aproximativ 84 de kilograme de heroina, care ar ar fi trebuit sa ajunga in Germania, informeaza NewsIn.

Drogurile au fost gasite la perchezitia unui camion, despre care existau informatii ca ar transporta stupefiante. Heroina era ascunsa intr-un perete al remorcii, sub dispozitivul de refrigerare, ambalata in 160 de pachete.

Operatiunea politistilor de frontiera, sprijiniti de Serviciul Roman de Informatii, a inceput, potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in noiembrie 2007, cand indiciile aratau ca masinile unor societati comerciale inregistrate in Romania transportau droguri in Germania.

In noaptea de 12 spre 13 ianuarie, politistii au identificat un camion, despre care existau informatii ca ar transporta droguri, la Vama Giurgiu, pe sensul de intrare in tara. Autovehiculul, marca Renault, inmatriculat in Bucuresti, tracta o remorca incarcata, conform declaratiilor vamele, cu 21 de tone de portocale din Turcia pentru piata de desfacere din Germania.

Camionul a fost lasat sa intre in Romania fara probleme, insa a fost pus sub supraveghere. In cadrul anchetei s-a descoperit ca soferul camionului, Costel Cristea, un bucurestean in varsta de 35 de ani, a luat legatura cu un cetatean turc, Serdar Onluturk, fiul sefului unei retele de trafic international de droguri, dar si cu un alt cetatean turc, aflat acum in vizorul autoritatilor. De asemenea, Costel Cristea a fost pus in legatura cu alti doi romani, Ionel Teja, de 42 de ani, si Mihaela Iordache, de 36 de ani.

Timp de cateva zile, camionul a stationat in Romania, iar marti, 22 ianuarie, a ajuns la Vama Nadlac din judetul Arad, unde politistii de frontiera l-au oprit pentru perchezitie. Pe parcursul deplasarii, Ionel Teja si Mihaela Iordache au mers la cativa kilometri in fata camionului, cu un autoturism Peugeot, pentru a asigura transportul si pentru a anunta in timp util eventualele filtre politienesti.

Soferul, Costel Cristea, si ceilalti doi romani, Ionel Teja si Mihaela Iordache, precum si Serdar Onluturk au fost retinuti miercuri, iar joi au fost prezentati magistratilor pentru emiterea unor mandate de arestare. Cetateanul turc Yavuz Muammer, de 45 de ani, a fost de asemenea, retinut in Romania si este cercetat pentru trafic de droguri, iar un alt cetatean turc despre care se presupune ca ar fi capul retelei a fost dat in urmarire.

Bărbat prins de polițiști în timp ce avea droguri ascunse în haine. Individul fusese recent eliberat din închisoare
Bărbat prins de polițiști în timp ce avea droguri ascunse în haine. Individul fusese recent eliberat din închisoare
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus vineri, 26 aprilie, reţinerea unui inculpat, cercetat sub...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#captura, #heroina, #Vama Nadlac , #frauda