Macel in Dorobanti - cel mai grav atac armat din ultimii 20 de ani

Luni, 05 Martie 2012, ora 23:59
24479 citiri

Doua persoane au murit si alte sase au fost ranite intr-un conflict armat petrecut luni dupa amiaza, intr-un coafor din zona restaurantului Perla din Bucuresti.

Un barbat a intrat in local, in jurul orei 17.30, a impuscat in cap o coafeza si apoi a inceput sa traga la intamplare, in angajati si clienti, dupa care a iesit din coafor, perfect calm. Primele informatii arata ca este vorba despre o criza de gelozie.

Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a precizat, pentru Romania TV, ca atacatorul a fost retinut in sediul Transelectrica si va fi dus la Sectia 1 Politie. Barbatul risca inchisoarea pe viata pentru omor deosebit de grav. Ancheta a fost preluata de Parchetul General.

Agresorul, un sot gelos si angajat la MAI

Procurorul Marius Iacob le-a spus jurnalistilor ca "din datele preliminare obtinute, un angajat al MAI, in varsta de 53 de ani, a patruns in coafor, executand mai multe focuri de arma asupra persoanelor aflate in interior. Suspectul principal a fost retinut, in prezent fiind audiat, urmand ca procurorii sa decida masurile preventive.

Arma a fost recuperata, un pistol de calibru 9 mm. Suspectul principal avea permis de port arma. Potrivit primelor informatii, existau relatii tensionate intre el si fosta sa sotie, angajata a coaforului. Aceasta a decedat, a doua victima fiind o alta angajata a coaforului".

Cine este atacatorul din Dorobanti - sot gelos si angajat al MAI

Pe atacator il cheama Gheorghe Vladan si este sofer la Centrul medical de diagnostic si tratament Dr. N. Kretzulescu-Policlinica Ministerului Administratiei si Internelor. Sotia sa, Florina, lucra la coafor si este una dintre persoanele decedate. Cei doi au un fiu, student, relateaza Realitatea TV.

Primul termen al procesului de divort dintre sotii Vladan urma sa se judece miercuri, 7 martie, la Judecatoria Sectorului 4. Potrivit datelor de pe site-ului Judecatoriei Sectorului 4, divortul a fost intentat de sotia sa, Florina Vladan, pe 20 decembrie 2011.

Ancheta, expertiza psihologica si audierile martorilor

Ulterior, in cursul serii, procurorul Marius Iacob a anuntat ca s-a terminat prima etapa a cercetarii la fata locului, iar cadavrele celor doua femei au fost trimise la IML pentru necropsie.

Sapte martori din coafor au fost adusi la Parchet pentru audieri, iar agresorul da o declaratie in prezenta unui avocat al apararii din oficiu.

Anchetatorii au cerut dosarul de port-arma din octombrie 2010 al atacatorului, iar maine acesta va fi expertizat psihiatric.

Atac armat in Dorobanti: Agresorul va fi supus unei expertize psihiatrice

"In 2007 si 2011, suspectul a fost testat psihologic si medicul l-a declarat apt", a precizat Marius Iacob.

In 2011, au existat trei plangeri la adresa agresorului depuse la politie - una pentru violenta din partea sotiei si doua ale unui vecin.

Victime intre viata si moarte

Medicul primar de la Terapie Intensiva Spitalul Floreasca, Doina Marin, a precizat: "La spitalul Floreasca au ajuns trei victime ranite si inca o pacienta, careia i s-a facut rau fara a fi impuscata. Toate victimele sunt constiente si echilibrate, din punct de vedere hemodinamic.

Unul dintre pacienti, barbatul, are o plaga impuscata in fata toracele drept, glontul iesind pe partea cealalta. Glontul nu a lovit organe vitale. O alta pacienta este impuscata in partea inferioara a abdomenului, glontul ramanand acolo. In acest moment nu este oportuna o extragere a glontului.

Cea de-a treia persoana a fost impuscata din partea dreapta spre stanga, tot in zona abdomenului. Toate trei victimele raman sub supraveghere la Terapie Intensiva. In functie de evolutia lor, vor fi operate pentru extragerea glontului.

Una dintre victime, o femeie, a fost gasita decedata la fata locului. Aceasta a fost impuscata de mai multe ori. A doua victima a decedat dupa sosirea echipajului medical. O comisie formata din mai multi medici va stabili daca victimele pot fi anchetate".

Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta, a declarat initial, pentru B1 TV, ca au fost "opt persoane impuscate. Una a decedat imediat, alta a decedat in ciuda eforturilor de salvare. Trei persoane au rani grave, in zona abdomenului, vor fi operate de urgenta. Alte trei persoane au fost impuscate la nivelul membrelor inferioare, ele fiind transportate la Spitalul Elias".

Victimele sunt sase femei si doi barbati, a adaugat oficialul.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat pentru B1 TV, ca s-a tras cu munitie letala.

"La ora 17.38 s-a primit apel la 112 pentru a interveni in zona restaurantului Perla, din zona Dorobanti. Din primele informatii, sunt opt raniti, o persoana murind prin impuscare. Ranitii au fost transportati la Spitalul de Urgenta", a declarat oficialul.

Patronul restaurantului Perla a adaugat ca totul s-a petrecut in coaforul de langa restaurant. "Sunt multe ambulante aici, nimeni nu poate intra acolo", a spus acesta.

Unul dintre martori a povestit, pentru B1 TV, ca la un moment dat a auzit impuscaturi, apoi victimele ranite grav au fost scoase afara, pe trotuar. "Politia a venit repede, la fel si Salvarea. Am vazut un barbat iesind calm din frizerie, dupa focurile de arma", a spus acesta.

Patronul magazinului situat langa frizeria "Igiena", Octavian Savin, a declarat pentru Evenimentul Zilei: "Si-a pandit victima toata ziua. A dat ture pe aici, prin zona, toata ziua. Avea fata de rus mafiot. Am auzit cinci-sase bubuituri, apoi l-am vazut iesind din frizerie. Am sunat la 112, dar mi-au spus ca mai sunase cineva intre timp".

Sotul uneia dintre coafezele care lucra in unitatea de la complexul Perla, din centrul Capitalei, a relatat cele povestite de sotia sa - care iesise cu putin timp inainte de atac sa fumeze in spatele cladirii - ca atacatorul a intrat si "a inceput sa traga nebuneste, in cine apuca".

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#impuscaturi Perla, #atac coafor Perla, #impuscaturi Bucuresti , #impuscaturi